Polkeeko urasi paikoillaan, vaikka teet jatkuvasti ylitöitä ja kiikutat pomollesi joka aamu kupillisen lattea? Vaihda strategiaa.

Unohda tämä: Suostu kaikkeen, mitä sinulle ehdotetaan. 

Toimi näin: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi työtehtäviin, joita muut karttavat.

Pyytävätkö kollegasi sinulta apua, kun heillä on liikaa hommia? Se kertoo, että he luottavat sinuun. Älä kuitenkaan suostu tekemään kaikkea, mitä työkaverisi yrittävät sinulle delegoida. Joustavuus on hyvä ominaisuus, mutta mieti, mistä on eniten hyötyä sinulle. Hanki lisäpisteitä ottamalla vastaan haastaviakin työtehtäviä, joita kollegasi karttavat. Vaikket onnistuisikaan täydellisesti, työpaikallasi varmasti arvostetaan sitä, että yritit. 

Unohda tämä: Tee ylitöitä, niin ahkeruutesi palkitaan.

Toimi näin: Luo hyvät suhteet esimieheesi.

Jäätkö usein ylitöihin ylennyksen toivossa? Voit päästä pomosi suosioon helpommallakin taktiikalla. Esimiehesi ei välttämättä ole näkemässä, kun vedät työhuoneen oven kiinni viimeisenä. Yritä mieluummin tehdä avoimesti tuttavuutta pomosi kanssa ja keskity vakuuttamaan hänet työsi tuloksilla. Toimistolla notkuminen yömyöhään ylennyksen toivossa johtaa harvoin mihinkään. 

Unohda tämä: Riittää, että sinulle on riittävä koulutus ja työkokemus.

Toimi näin: Tarvitset myös tilannetajua ja hyviä ihmissuhdetaitoja.

Ansioluettelosio on vaikuttava, ja sinulla on arvostettu suosittelija, hyvä! Enää ei kuitenkaan riitä, että näytät hyvältä paperilla. Työnantajat eivät ole kiinnostuneita vain siitä, kenellä hakijoista on ansioitunein koulutus ja työkokemus. Heitä kiinnostaa yhtä paljon – ellei enemmänkin – kuka sopisi heidän tiimiinsä parhaiten. Yritykset arvostavat työntekijöitä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti ja tulevat toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kerro työnantajalle, miksi haluat työskennellä tässä yrityksessä ja miksi juuri sinä olisit kullanarvoinen työntekijä. 

Unohda tämä: Älä tee itsestäsi numeroa.

Toimi näin: Ole ylpeä saavutukistasi – ja kerro niistä.

Jos haluat varmistaa, että esimiehesi huomaa saavutuksesi, puhu niistä ääneen. Se ei tee sinusta leuhkaa, vaan osoittaa, että arvostat itseäsi. Pomollasi saattaa olla muuta ajateltavaa, eikä hän välttämättä huomaa, kuinka paljon joudut ponnistelemaan työtehtäväsi eteen. Osoita se hänelle konkreettisesti: kerro, mitä positiivista ahkerointisi sai aikaan. Konkreettisten saavutusten osoittaminen on kullanarvoinen kikka myös työhaastattelussa. Mitä paremmin pystyt perustelemaan erinomaisuutesi, sitä parempi.

Unohda tämä: Pyydä pelkkiä naiskollegoita mentoreiksesi.

Toimi näin: Kysy uraneuvoja myös miehiltä.

On luonnollista, että hakeudut naispuolisen kollegasi seuraan, kun haluat keskustella jonkun kanssa urasuunnitelmistasi ja saamaan selville, kuinka hän onnistui saamaan ylennyksen. Joskus  voi kuitenkin olla hedelmällistä kysyä myös miespuolisen työkaverin mileipidettä. Saatat saada yllättäviä ideoita ja ehdotuksia, joita et olisi itse tullut ajatelleeksi. 

Kuva: MVPhotos

 

Mikä avuksi sosiaalisten tilanteiden pelkoon? Mikä on pitkän parisuhteen menestysresepti? Marraskuun Cosmossa on lisäksi mukana ideoita teemajuhliin, bilepukeutumiseen ja herkullisiin party-tarjoiluihin.

"Minulla on aina ollut todella suuret unelmat ja uskon itseeni. Välillä tulee takkiin, mutta siitä ei pidä lannistua." Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

"Negatiivista palautetta tulee välillä, mutta se on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Minua ei huolestuta, mistä saan seuraavan palkkani, sillä tiedän, että hyvälle tekijälle löytyy aina töitä." Toimittaja ja Kemikaalicocktail-blogin perustaja Noora Shingler

"Huonoinakin hetkinä on tärkeää, että näet kumppanissasi sen ihmisen, johon aikanaan rakastuit." Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen

"En kadu mitään, vaan otan kaikesta opikseni. Minulla on aina ollut sellainen asenne, että mieluummin elän täysillä ja sanon liikaa, kuin että jättäisin katumisen pelosta jotain tekemättä tai sanomatta." Laulaja Antti Tuisku

"En ole lähtökohtaisesti supercool ja itsevarma nainen, enemmänkin vähän höhlä. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän hyväksyn sen, millainen olen. Nykyään oma hyvä oloni syntyy kiireettömästä elämästä, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja herkuttelusta." Näyttelijä Sara Parikka

"Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa." Neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine

"Minä ainakin haluan usko siihen, että kaikki on mahdollista. Ja niin kauan kun itse uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä, on pysäyttämätön." Kolumnistimme Janni Hussi

Katso myös:

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

Sinä myös? Tästä netissä leviävässä somekampanjassa on kyse

Miten liikunnasta voi innostua aikuisena, jos siitä ei ole nauttinut koskaan? Otimme selvää

 

James Corden voittaa itkukilpailun, tietysti.

Lokakuun Cosmon kanttakin tähdittävä Miley Cyrus, 24, on James Cordenin luotsaaman Carpool Karaoken viimeisin vieras.

Hulvattomassa jaksossa Miley myöntää olevansa surkea kuski huolimatta siitä, että joutuu Los Angelesissa ajamaan autoa lähes päivittäin.

- Melkein kaikki kolarit, joita minulle on sattunut, ovat tapahtuneet omalla pihatielläni. En nimittäin yleensä en pääse sitä pidemmälle, Miley tunnustaa.

Onneksi Miley istuu tällä kertaa turvallisesti pelkäjään paikalla. Kolmetoista minuuttia pitkän ajelun aikana kaksikko intoutuu laulamaan muun muassa hittibiisit Younger Now, Party In The USA, We Can’t Stop ja Malibu.

Kun James kysyy Mileylta,  mikä on hänen elämässään tapahtunut merkittävin muutos viime vuosien aikana, laulaja vakavoituu.

-  Esiintymiseni VMA-gaalassa vuonna 2013 – se, jossa twerkkasin Robin Thicken kanssa – teki minusta aktivistin, joka olen nyt.

- Ymmärsin, että jos niin moni ihminen puhuu siitä, mitä teen, minun pitäisi käyttää se johonkin hyvään mieluummin kuin ristiriitaisen keskustelun synnyttämiseen, jonka seurauksena joku saa itselleen korkeintaan hauskan Halloween-asun, Miley pohtii viitaten pitkään jatkuneeseen mediakohuun, joka syntyi MTV Video Music Award -gaalassa nähdyn rohkean esityksen seurauksena.

Miley, joka ensin kannatti Bernie Sandersia ja sitten Hillary Clintonia, viime aikoina provosoimisen sijaan pyrkinyt vaikuttamaan ihmisiin muilla tavoilla.

Aikaisemmin tänä vuonna Billboardissa julkaisssa haastattelussa hän kertoi, että syyskuun 29. päivä julkaistu Younger Now -albumi on omistettu Hillary Clintonille ja muille uraa tekeville naisille. 

Miley on kampanjoinut viime aikoina innokkaasti myös vuonna 2014 perustamansa Happy Hippie -nimisen järjestön parissa. Sen tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria, edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannustaa muitakin muuttamaan "tunteensa toiminnaksi". Laulaja on itse muunsukupuolinen. 

Videon paras hetki alkaa kohdasta 10:20, kun James ja Miley kilpailevat siitä, kumpi saa itsensä itkemään nopeammin.

Katso video alta.

Mileyn ja Robin Thicken esitys vuoden 2013 VMA-gaalassa ei ollut kaikkien mieleen.

Katso myös:

Miley Cyrus julkaisi uuden biisin ja musavideon – inspiraationa Liam Hemsworth

Carpool Karaoken James Corden: "Mikään idea ei ole liian älytön"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet