1. Isot näkemyserot lastenhankinnasta

Tiedämme… Tämä on helppoa sivuuttaa, jos lapset eivät ole sinulle ja kumppanillesi ajankohtainen puheenaihe. Mikäli sinä kuitenkin haaveilet isosta perheestä ja poikaystäväsi saa ahdistuskohtauksen nähdessään lastenvaunuja kärräävän pariskunnan toisella puolella katua, teillä saattaa olla alkava ongelma. Toki mielipiteet vaihtuvat, mutta muista, että toisen ihmisen ajatusmaailmaa ei kannata edes yrittää muuttaa.

2. Erilaiset käsitykset työnteosta

Välillä sitä helposti unohtaa, miten erilaisista asioista ihmiset haaveilevat – myös uran ja työelämän suhteen. Joku motivoituu rahasta, toinen vapaudesta, kolmas jostain ihan muusta. Mikään vaihtoehto ei ole toista parempi, mutta mikäli sinun ja kumppanisi suhtautuminen työntekoon ovat täysin vastakohtaiset, kannattaa tilannetta vähintäänkin tarkkailla. Jos se, että kumppanisi on työnarkomaani, tekee sinut jo nyt yksinäiseksi, ole varuillasi. Toisaalta, jos poikaystäväsi on onnellisesti puuhastellut ison yrityksen ruhonjuuritason positiossa viimeiset kuusi vuotta, älä odota, että hänet ylennetään ensi vuonna toimariksi. Jotta parisuhde voi toimia, on molempien pystyttävä aidosti kunnioittamaan toisen haaveita ja ajatusmaailmaa.

3. Vastakohtaiset elämäntyylit

Jos sinä olet terveysfriikki ja kumppanisi haluaa bailata joka viikonloppu aamukuuteen, pidä silmäsi auki. Kyllä, monet meistä rauhoittuvat iän myötä… Mutta eivät kaikki. Suhde ei vaikuta lupaavalta, jos päälimmäinen ajatuksesi on: “kaikki olisi täydellistä, jos vain voisin muuttaa muutaman asian hänessä".

4. Edelliset suhteet (tai niiden puute)

Moni parisuhde alkaa voimakkaalla alkuhuumalla. Toisesta luo päässään helposti todellisuutta ruusuisempia mielikuvia. Suhteen edetessä on pakko kohdata myös faktat: millainen on tyypin suhdehistoria? Mikäli huomaat sulkeneesi silmäsi siltä, että kumppanisi on pettänyt aiemmissa suhteissaan tai dumpannut jokaisen deittinsä kolmen kuukauden jälkeen, pysähdy miettimään. Ethän halua aloittaa suhdetta sitoutumiskammpoisen petturin kanssa?

5. Tunne siitä, että kumppanisi ei ymmärrä sinua syvällisellä tasolla

Moni pitkä parisuhde kaatuu siihen, että kumppanien ajatukset eivät kohtaa syvällisellä tasolla, vaikka arki toimisikin moitteettomastti. Tunne siitä, että ei tule suhteessa täysin ymmärretyksi tai hyväksytyksi omana itsenään, saattaa heijastella ajan kuluessa myös suhteen muihin osa-alueisiin, kuten seksiin.

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: MVPhotos

"Minulla on aina ollut todella suuret unelmat ja uskon itseeni. Välillä tulee takkiin, mutta siitä ei pidä lannistua." Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

"Negatiivista palautetta tulee välillä, mutta se on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Minua ei huolestuta, mistä saan seuraavan palkkani, sillä tiedän, että hyvälle tekijälle löytyy aina töitä." Toimittaja ja Kemikaalicocktail-blogin perustaja Noora Shingler

"Huonoinakin hetkinä on tärkeää, että näet kumppanissasi sen ihmisen, johon aikanaan rakastuit." Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen

"En kadu mitään, vaan otan kaikesta opikseni. Minulla on aina ollut sellainen asenne, että mieluummin elän täysillä ja sanon liikaa, kuin että jättäisin katumisen pelosta jotain tekemättä tai sanomatta." Laulaja Antti Tuisku

"En ole lähtökohtaisesti supercool ja itsevarma nainen, enemmänkin vähän höhlä. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän hyväksyn sen, millainen olen. Nykyään oma hyvä oloni syntyy kiireettömästä elämästä, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja herkuttelusta." Näyttelijä Sara Parikka

"Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa." Neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine

"Minä ainakin haluan usko siihen, että kaikki on mahdollista. Ja niin kauan kun itse uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä, on pysäyttämätön." Kolumnistimme Janni Hussi

Katso myös:

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

Sinä myös? Tästä netissä leviävässä somekampanjassa on kyse

Miten liikunnasta voi innostua aikuisena, jos siitä ei ole nauttinut koskaan? Otimme selvää

 

James Corden voittaa itkukilpailun, tietysti.

Lokakuun Cosmon kanttakin tähdittävä Miley Cyrus, 24, on James Cordenin luotsaaman Carpool Karaoken viimeisin vieras.

Hulvattomassa jaksossa Miley myöntää olevansa surkea kuski huolimatta siitä, että joutuu Los Angelesissa ajamaan autoa lähes päivittäin.

- Melkein kaikki kolarit, joita minulle on sattunut, ovat tapahtuneet omalla pihatielläni. En nimittäin yleensä en pääse sitä pidemmälle, Miley tunnustaa.

Onneksi Miley istuu tällä kertaa turvallisesti pelkäjään paikalla. Kolmetoista minuuttia pitkän ajelun aikana kaksikko intoutuu laulamaan muun muassa hittibiisit Younger Now, Party In The USA, We Can’t Stop ja Malibu.

Kun James kysyy Mileylta,  mikä on hänen elämässään tapahtunut merkittävin muutos viime vuosien aikana, laulaja vakavoituu.

-  Esiintymiseni VMA-gaalassa vuonna 2013 – se, jossa twerkkasin Robin Thicken kanssa – teki minusta aktivistin, joka olen nyt.

- Ymmärsin, että jos niin moni ihminen puhuu siitä, mitä teen, minun pitäisi käyttää se johonkin hyvään mieluummin kuin ristiriitaisen keskustelun synnyttämiseen, jonka seurauksena joku saa itselleen korkeintaan hauskan Halloween-asun, Miley pohtii viitaten pitkään jatkuneeseen mediakohuun, joka syntyi MTV Video Music Award -gaalassa nähdyn rohkean esityksen seurauksena.

Miley, joka ensin kannatti Bernie Sandersia ja sitten Hillary Clintonia, viime aikoina provosoimisen sijaan pyrkinyt vaikuttamaan ihmisiin muilla tavoilla.

Aikaisemmin tänä vuonna Billboardissa julkaisssa haastattelussa hän kertoi, että syyskuun 29. päivä julkaistu Younger Now -albumi on omistettu Hillary Clintonille ja muille uraa tekeville naisille. 

Miley on kampanjoinut viime aikoina innokkaasti myös vuonna 2014 perustamansa Happy Hippie -nimisen järjestön parissa. Sen tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria, edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannustaa muitakin muuttamaan "tunteensa toiminnaksi". Laulaja on itse muunsukupuolinen. 

Videon paras hetki alkaa kohdasta 10:20, kun James ja Miley kilpailevat siitä, kumpi saa itsensä itkemään nopeammin.

Katso video alta.

Mileyn ja Robin Thicken esitys vuoden 2013 VMA-gaalassa ei ollut kaikkien mieleen.

Katso myös:

Miley Cyrus julkaisi uuden biisin ja musavideon – inspiraationa Liam Hemsworth

Carpool Karaoken James Corden: "Mikään idea ei ole liian älytön"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet