Luovu take away -kahveista ja aseta itsellesi säästötavoite. Pienistäkin tuloista voi säästää, kun suunnittelee rahankäytön fiksusti!

Tarkista juoksevat menot. Onko puhelinliittymäsi kovin kallis? Saisiko kotiin internetin edullisemmin? Pidä silmällä päivittäiseen teknologiaan ja kommunikointiin liittyviä menoja. Hyviä tarjouksia löytyy aina, joten kalliin liittymän kanssa ei kannata elää.

Karsi turhat ostokset. Tarvitsetko todella monen euron take away -kahvia joka aamu? Voisitko tehdä itsellesi hyvät eväät lounassämpylän ostamisen sijaan? Taksi kotiin baari-illan päätteeksi tuntuu houkuttavalta, mutta yöbussillakin pääsee. Kun karsit turhista menoista, voit sijoittaa asioihin, joita todella arvostat.

Keskitä fiksusti. Kanta-asiakkuudesta on usein hyötyä. Hanki kanta-asiakkuus edulliseen lähimarkettiin. Jos käyt kampaajalla tai ostat lounasta, koeta käydä samalla palveluntarjoajalla. Muutaman kerran jälkeen saat usein etuja ja alennuksia! Myös kahvipassien ja muiden kanta-asiakaskorttien ilmaistuotteet kannattaa hyödyntää.

Suunnittele ruokaostokset. Kaupassa ei tarvitse käydä joka päivä. Tee kauppareissua varten ostoslista. Suosi tuotteita, joiden parasta ennen -päivämäärä lähestyy. Niissä on usein 30–60 prosentin alennus. Jos et kokkaa heti, tuotteita voi myös pakastaa.

Hyödynnä ilmaisia ja edullisia harrastuksia. Kävely kauniina päivänä meren rannalla ei maksa mitään. Ilmaisia näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia löytyy joka kaupungista. Kirjastossa saa lukea päivän lehdet ilmaiseksi. Teehetki ystävän kanssa kotosalla on monta kertaa edullisempaa kuin kahvilassa istuskelu. On paljon hyviä harrastuksia, jotka eivät maksa mitään. Jos tahdot tehdä jotain, älä ensimmäisenä mieti kalliita vaihtoehtoja.

Budjetoimalla voit säästää. Kun tiedät kuukausittaiset tulosi ja menosi, laadi itsellesi päiväkohtainen budjetti. Jos tiedät, että voit käyttää päivittäin vaikka 20 euroa, on talouden seuraaminen helppoa. Kun elät säästeliäästi alkuviikon, voit loppuviikosta mennä vaikka ulos syömään ja elokuviin.

Käteinen on konkreettista. Käteisen käyttäminen tukee päiväkohtaisen budjetin noudattamista. Näet aina lompakostasi, paljonko rahaa on jäljellä.

Aseta säästötavoite. Monet sanovat haluavansa säästää, mutta eivät aseta siihen tavoitetta. Tavoite voi olla pienikin, esimerkiksi viisi euroa viikossa. Kuukaudessa tulet säästäneeksi kaksikymmentä euroa ja vuodessa jo 240 euroa. Säästötavoitetta voi käyttää esimerkiksi lomakassan kerryttämiseen tai isompaa hankintaa varten.

Vinkkejä varten on haastateltu Espoon kaupungin johtavaa talous- ja velkaneuvoja Aulikki Pentikäistä.
Kuva: MVPhotos

 

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"