Mitä tehdä, kun dirty talk kiinnostaa, mutta suusta tulee sanojen sijaan pelkkiä kysymysmerkkejä?

Suutelen miehen kanssa yökerhossa. Hän on kiva, kohtelias, komea ja lähdössä seuraavana aamuna kohti kotimaataan Ruotsia. Ajatus siitä, ettemme tapaa enää koskaan, saa minut vapautumaan kaikista estoistani. Parin tunnin kuluttua olemme miehen veneellä. Hän alkaa puhua tuhmia. Mies kehuu minua vuolaasti eikä jätä epäselväksi, miksi haluaa viettää yön kanssani. Päätän itsekin kokeilla, millaista dirty talk on. Ilmeisesti erittäin hauskaa ja helppoa.

     Seuraavana päivänä mies lähettää minulle viestin, jossa kiittää seurasta ja toteaa, että meidän täytyy ehdottomasti tavata uudelleen. Vastaan hänelle olevani samaa mieltä. Päätän viestini lauseeseen "PS. Sex was fantastic."

     Jos sinulla on yhtään sellainen fiilis, että dirty talk eli tuhmien puhuminen sängyssä voisi olla juttusi, se todennäköisesti on. On vain luonnollista haluta seksiltä muutakin kuin perinteistä jyystämistä hiljaisuuden vallitessa. Mutta mitä dirty talk oikein on? Sen päätät sinä itse. Tuhmien puhuminen ei välttämättä vaadi roiseja adjektiiveja ja ehtymätöntä kirosanavarastoa. Riittää, että teet omin sanoin toiselle selväksi, miksi hän on kuuma tai miksi olet odottanut seksiä koko päivän.

Älä ota sitä vakavasti

Tuhmien puhumiseen kannattaa suhtautua kuin uuden asennon kokeilemiseen. Se on kiva bonus, eikä vaadi paljoa: sinun täytyy vain avata suusi. Sänkykumppanisi tuskin pahastuu, jos kerrot hänelle, miten hyvältä hän näyttää ja mitä haluat hänelle tehdä. Seuraavaksi voitkin luetella hänelle, mitä tahdot hänen tekevän sinulle. Ja sen jälkeen... no, sitten luultavasti viimeistään olette toistenne kimpussa.

     Dirty talk voi jännittää, kun sitä kokeilee ensimmäistä kertaa. Se on ihan ymmärrettävää, koska sänkykumppanin reaktiota ei voi koskaan ennustaa. Älä siis edes yritä käsikirjoittaa itsellesi − saati toiselle − vuorosanoja. Ei se ole niin vakavaa. Se on vain seksiä. Sinkkuna elelevä Mia, 33, on puhunut tuhmia jo vuosia, etenkin vakipanojensa kanssa.

     − Dirty talk on kuumaa. Kiihotun, kun huomaan, että toinen syttyy minusta. Jos hän sanoo sen ääneen, kiihotun vielä enemmän.

     Helsinkiläinen Mia toimii asiakkuuspäällikkönä kotimaisessa asiantuntijaorganisaatiossa. Hän on tyyliltään hillitty eikä missään nimessä rääväsuinen. Seksiä harrastaessa Mia on kuitenkin toista maata.

     − Dirty talk toimii, jos seksi on muutenkin hyvää. Tykkään siitä, että sängyssä on tekemisen meininki. Kun minusta tuntuu hyvältä, sen sanominen on vain luonnollista. Annan miehelle myös kehotuksia siitä, mitä haluan hänen tekevän minulle.

     Mia sanoo huomaavansa, jos sänkykumppanin sanat on opeteltu pornoleffoista.

     − Tuntuu vähän hupsulta, jos sanat eivät sovi toisen suuhun, mutta sekin on parempi vaihtoehto kuin hiljaisuus. Minusta tuntuu todella oudolta, jos toinen on hiljainen jyskyttäjä.

     Sen sijaan seksiehdotukset, joita Mia saa Tinderissä, pitkästyttävät häntä.

     −  On ihan kiva, että miehet kertovat heti, millä asialla he ovat liikenteessä, mutta en halua mennä treffeille heidän kanssaan. Olisi kiusallista kirjoitella heille ensin tuhmia juttuja ja huomata vasta kasvotusten, etten tunnekaan heihin vetoa.

Yksinpuhelu piristää

Henkilökemioilla onkin suuri merkitys siinä, miten tuhmien puhuminen sujuu. Samat sanat, jotka kiihottavat toista, voivat puistattaa toista. Mia koki pari vuotta sitten kauhunhetkiä huomatessaan olevansa sängyssä miehen kanssa, joka lässytti.

     − Hän puhui minulle kuin koiranpennulle. En lämpene sellaisesta ollenkaan.

     On Mialle käynyt niinkin, että hän on pelästyttänyt miehen tuhmilla puheillaan. Hän ei ole kuitenkaan ottanut sitä henkilökohtaisesti.

     − Yhden illan jutut ovat aina arpapeliä, ihmisistä kun ei näy päällepäin, mistä he tykkäävät. Suurin osa tapaamistani miehistä on kuitenkin ollut dirty talkista sen verran liekeissä, että aion ottaa riskin myös jatkossa.

     Jos tuhmien puhuminen edelleen ujostuttaa, älä ota siitä paineita. Se ei sovi kaikille, ja kaikki eivät kiihotu siitä. Seksin aikana ei myöskään tarvitse stressata, jos toinen puhuu tuhmia ja sinä et. Voit vain nauttia tuhmien puheiden kuuntelemisesta. Vältä siis ylianalysointia ja keskity iloitsemaan siitä, että tuhmatkin puheet ajavat asiansa monologinakin.

*Mian nimi on muutettu.

Juttu on alunperin julkaistu elokuun Cosmossa.

Lue myös:

11 merkkiä siitä, että seksielämäsi on tulessa

5 merkkiä siitä, että hän on hyvä sängyssä

7 parasta hetkeä seksille

Kuva: MVPhotos

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"