Nämä life hacksit tekevät jokaisesta päivästäsi hieman luksukkaamman.

Ota kännykälläsi kuva kaikesta tärkeästä muistettavasta, joka muuten saattaisi unohtua tai kadota. Takuukuitit, lainatut tavarat ja muut tärkeät tiedot pysyvät tallessa ja aina mukanasi.

Eikö siivoaminen kuulu suosikkipuuhiisi? Tee siitä rutiini ja omista yksi päivä muutaman kerran kuukaudessa lakanoiden pyykkäämiselle, huolelliselle imuroinnille sekä kylppärin pesulle. Siivoa niin pitkään kuin pyykkikone pyörii ja palkitse sitten itsesi loikkaamalla puhtaisiin lakanoihin.

Aseta palkkapäivänäsi pieni summa rahaa siirtymään automaattisesti säästötilillesi. Jo 25 euron kuukausittaisella säästöllä pääset kerran vuodessa kaupunkilomalle tai ostat unelmiesi kengät.

Onko sinulla tapana unohtaa tärkeitä tavaroita, kun lähdet kotoa? Laita lompakkosi ja avaimesi odottamaan lähtöä niihin kenkiin, joita aiot käyttää seuraavaksi.

Jos rahatilanteesi on tiukka, nosta vain tietty määrä käteistä, jonka olet budjetoinut pakollisiin menoihisi. Jätä kortti kotiin ja vältyt heräteostoksilta ja yli varojesi elämiseltä.

Säädä suihkun vesi kylmälle minuutin ajaksi suihkuhetken lopuksi. Kylmä vesi supistaa ihohuokosesi ja sulkee hiussuomujen pinnan. Se saa hiuksesi kiiltämään.

Kuivahtanut ja paksu kynsilakka muuttuu taas juoksevaksi muutamalla pisaralla kynsilakanpoistoainetta. Säilytä kynsilakkoja jääkaapissa, sillä viileässä ja pimeässä niiden käyttöikä pitenee.

Avaa ikkuna puoleksi tunniksi ennen nukkumaanmenoa. Raikas ilma nopeuttaa nukahtamista.

Monien mielestä vastaleivottujen korvapuustien tuoksu on yksi maailman parhaista tuoksuista. Aloita siivouspäivänä imuroiminen imuroimalla ensin ruokalusikallinen kanelia. Lämmin ja hurmaava tuoksu jää leijailemaan kotiisi koko päiväksi.

Rypistyneet vaatteet siliävät itsestään, kun pistät ne hengarille roikkumaan sillä aikaa kun käyt suihkussa. Lämmin vesihöyry taltuttaa rypyt tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Kerää laukun pohjalla ja takin taskuissa pyörivät kolikot purkkiin ja käytä pikkukolikoista syntyvä potti johonkin ihanaan turhuuteen.

Lisää to do -listasi loppuun aina myös jotain mukavaa tekemistä, kuten puoli tuntia kirjan lukemista tai manikyyrihetken. Suoritat velvollisuutesi nopeammin etkä unohda nautiskelun tärkeyttä.

Yllätä ystäväsi tai perheenjäsenesi pienellä lahjalla ilman sen suurempaa syytä. Pieni lahja arkipäivänä piristää enemmän kuin uskotkaan. Toisen ilahduttamisesta syntyvä riemu kestää pitkään.

Kulje joskus töihin, harrastuksiin tai kauppaan uutta, erilaista reittiä. Saatat löytää paikkoja, joihin et muuten eksyisi. Rutiinien rikkominen hellii myös aivojasi.

Kun joku kehuu sinua, älä tyrmää kauniita sanoja, vaan kiitä. Paina kohteliaisuudet mieleesi tai tallenna ne puhelimen muistioon ja palaa niihin aina, kun mielesi tuntuu apealta. Kehu myös muita, kuten iloisesti hymyilevää kahvilan tyttöä tai avuliasta isääsi, aina kun siihen on pienikin syy.

Palkitse saavutuksesi, olivat ne sitten koeviikosta selviäminen tai vakituinen duuni. Nauti herkullinen ateria lempiravintolassasi tai osta laukku, josta olet kauan haaveillut. Ne konkretisoivat onnistumisesi.

Opettele sanomaan ei. Älä automaattisesti lupaudu mukaan illanistujaisiin, jos sinua ei oikeasti huvita mennä. Sinulla on oikeus olla toisinaan isekäs ja pistää omat tarpeesi muiden edelle.

Älä pelkää pyytää apua. Useimmat meistä tuntevat itsensä tarpeellisiksi saadessaan auttaa arkisissa askareissa tai voidessaan tarjota erityisosaamista muille. Pyydä rohkeasti ihailemasi uraohjus kahville keskustelemaan työssä pärjäämisestä tai pyydä tuntemattomalta apua, jos olet eksynyt.

Kuva: iStock

Mikä avuksi sosiaalisten tilanteiden pelkoon? Mikä on pitkän parisuhteen menestysresepti? Marraskuun Cosmossa on lisäksi mukana ideoita teemajuhliin, bilepukeutumiseen ja herkullisiin party-tarjoiluihin.

"Minulla on aina ollut todella suuret unelmat ja uskon itseeni. Välillä tulee takkiin, mutta siitä ei pidä lannistua." Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

"Negatiivista palautetta tulee välillä, mutta se on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Minua ei huolestuta, mistä saan seuraavan palkkani, sillä tiedän, että hyvälle tekijälle löytyy aina töitä." Toimittaja ja Kemikaalicocktail-blogin perustaja Noora Shingler

"Huonoinakin hetkinä on tärkeää, että näet kumppanissasi sen ihmisen, johon aikanaan rakastuit." Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen

"En kadu mitään, vaan otan kaikesta opikseni. Minulla on aina ollut sellainen asenne, että mieluummin elän täysillä ja sanon liikaa, kuin että jättäisin katumisen pelosta jotain tekemättä tai sanomatta." Laulaja Antti Tuisku

"En ole lähtökohtaisesti supercool ja itsevarma nainen, enemmänkin vähän höhlä. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän hyväksyn sen, millainen olen. Nykyään oma hyvä oloni syntyy kiireettömästä elämästä, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja herkuttelusta." Näyttelijä Sara Parikka

"Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa." Neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine

"Minä ainakin haluan usko siihen, että kaikki on mahdollista. Ja niin kauan kun itse uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä, on pysäyttämätön." Kolumnistimme Janni Hussi

Katso myös:

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

Sinä myös? Tästä netissä leviävässä somekampanjassa on kyse

Miten liikunnasta voi innostua aikuisena, jos siitä ei ole nauttinut koskaan? Otimme selvää

 

James Corden voittaa itkukilpailun, tietysti.

Lokakuun Cosmon kanttakin tähdittävä Miley Cyrus, 24, on James Cordenin luotsaaman Carpool Karaoken viimeisin vieras.

Hulvattomassa jaksossa Miley myöntää olevansa surkea kuski huolimatta siitä, että joutuu Los Angelesissa ajamaan autoa lähes päivittäin.

- Melkein kaikki kolarit, joita minulle on sattunut, ovat tapahtuneet omalla pihatielläni. En nimittäin yleensä en pääse sitä pidemmälle, Miley tunnustaa.

Onneksi Miley istuu tällä kertaa turvallisesti pelkäjään paikalla. Kolmetoista minuuttia pitkän ajelun aikana kaksikko intoutuu laulamaan muun muassa hittibiisit Younger Now, Party In The USA, We Can’t Stop ja Malibu.

Kun James kysyy Mileylta,  mikä on hänen elämässään tapahtunut merkittävin muutos viime vuosien aikana, laulaja vakavoituu.

-  Esiintymiseni VMA-gaalassa vuonna 2013 – se, jossa twerkkasin Robin Thicken kanssa – teki minusta aktivistin, joka olen nyt.

- Ymmärsin, että jos niin moni ihminen puhuu siitä, mitä teen, minun pitäisi käyttää se johonkin hyvään mieluummin kuin ristiriitaisen keskustelun synnyttämiseen, jonka seurauksena joku saa itselleen korkeintaan hauskan Halloween-asun, Miley pohtii viitaten pitkään jatkuneeseen mediakohuun, joka syntyi MTV Video Music Award -gaalassa nähdyn rohkean esityksen seurauksena.

Miley, joka ensin kannatti Bernie Sandersia ja sitten Hillary Clintonia, viime aikoina provosoimisen sijaan pyrkinyt vaikuttamaan ihmisiin muilla tavoilla.

Aikaisemmin tänä vuonna Billboardissa julkaisssa haastattelussa hän kertoi, että syyskuun 29. päivä julkaistu Younger Now -albumi on omistettu Hillary Clintonille ja muille uraa tekeville naisille. 

Miley on kampanjoinut viime aikoina innokkaasti myös vuonna 2014 perustamansa Happy Hippie -nimisen järjestön parissa. Sen tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria, edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannustaa muitakin muuttamaan "tunteensa toiminnaksi". Laulaja on itse muunsukupuolinen. 

Videon paras hetki alkaa kohdasta 10:20, kun James ja Miley kilpailevat siitä, kumpi saa itsensä itkemään nopeammin.

Katso video alta.

Mileyn ja Robin Thicken esitys vuoden 2013 VMA-gaalassa ei ollut kaikkien mieleen.

Katso myös:

Miley Cyrus julkaisi uuden biisin ja musavideon – inspiraationa Liam Hemsworth

Carpool Karaoken James Corden: "Mikään idea ei ole liian älytön"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet