Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Välivuosi voi olla yksi elämäsi parhaimmista päätöksistä. 

"Kypsyin ja opin elämänhallintaa"

Henna Poutiainen, 22, halusi nähdä maailmaa. Kolmen vuoden aikana hän työskenteli Sveitsissä, Ranskassa ja Kiinassa.

"Kun valmistuin lukioista, en ollut mielestäni vielä tarpeeksi kypsä yliopistoon. Janosin kokemuksia ja minulla oli kova draivi nähdä maailmaa. En halunnut asettua vielä aloilleni. 

Lähdin au pairiksi Sveitsiin kymmeneksi kuukaudeksi. Pienessä 8000 hengen alppikylässä vain host-äitini puhui englantia, joten minun oli pakko opetella ranskaa. Sen jälkeen lähdin Allianssin kautta Montpellieriin Ranskaan hotellityöntekijäksi. Kielitaitoni vahvistui ja innostuin pyrkimään yliopistoon opiskelemaan ranskaa. Pääsin sisään, mutta laitoin opiskelupaikan jäähylle, koska suuntasin au pairiksi Pekingiin reiluksi kolmeksi kuukaudeksi. 

Moni uskomaton asia olisi jäänyt kokematta ilman välivuosia. Pääsin esimerkiksi kiertämään Kiinaa au pair -perheeni tekemän elokuvan promootiokiertueella. Tapasimme paljon kiinalaisia poliitikkoja ja kuuluisia elokuvatähtiä. Aluksi koin Kiinassa järkyttävän kulttuurishokin. Harva puhui englantia, katukyltit olivat kiinaksi ja ihmisten eleetkin olivat erilaisia. Aloin nauttia maasta vasta käytyäni kiinan kielen alkeiskurssin. Välivuosien myötä olen kypsynyt ja osaan hallita elämääni paremmin. Löysin matkoilla myös unelma-alani ja olen vihdoin valmis koulunpenkille. Aloitan syksyllä ranskan kielen opiskelut Turun yliopistossa. 

Suosittelen au pairina työskentelyä muillekin. Lähteminen on helppoa, koska isäntäperheet ovat usein nuoren tukena ja turvana. Esimerkiksi ujo ihminen saa uudessa ympäristössä varmuutta ja pääsee irti omista pienistä kuvioistaan."

Lue tänään ilmestyneestä syyskyyn Cosmosta myös kaksi muuta välivuositarinaa: Henna, 21, lähti välivuotenaan vapaaehtoistyöhön Afrikkaan ja Helena, 28, piti seitsemän välivuotta, mutta löysi lopulta unelma-ammattinsa.

Katso myös:

Lista, jonka avulla pärjäät työelämässä

Cosmo selvitti: Tällaista on kampaajan työ

8 parasta sitaattia TED x -konferenssista

Kuva: Imaxtree

 

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"