Cosmon online-harjoittelija Oona paljastaa kaiken!

Miten sait harjoittelupaikan?

"Kirjoitin hyväntuulisen hakemuksen Cosmon Community Managerille Marialle, joka kutsui mut haastatteluun. Menin toimitukseen aivan jännityksestä jäykkänä jutskailemaan Marian ja päätoimittaja Annaleenan kanssa. Hermoilin aivan turhasta, ihania naisia ovat molemmat.

Jos haluat harkkapaikan Cosmolta, suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tämän artikkelin. Olisi kurjaa, jos unelmiesi paikka menisi ohi tyhmän kirjoitusvirheen takia. Mun mielestä tärkeintä on positiivinen asenne ja se, että on avoin uusille haasteille ja ahkera oppimaan uutta. Sosiaalisen median ja blogien maailman on oltava tuttu, että pysyy perässä nopeatempoisessa tahdissa. Ei oo myöskään haitaksi, jos on jo valmiiksi käyttäjä MyCosmossa."

Millainen on normaali päiväsi?

"Normaalin päivän vietän läppärin ja älypuhelimen äärellä. MyCosmon sisällönluonti ja artikkelien kirjoittaminen sekä sosiaalisen median tilien päivitys kuuluu mun jokaiseen työpäivään. Oon myös päässyt mukaan ideoimaan sisältöä, mikä on ollut tosi antoisaa ja opettavaista. Ja tietysti paljon hassuttelua, naurua ja hyviä keskusteluja. Missään aikaisemmassa työpaikassa ei oo ollut yhtä antoisia lounaskeskusteluja, kun mitä täällä Cosmonaisten kanssa."

Millaista on ollut työskennellä maailman suurimmassa naistenlehdessä ?

"Koen olevani tosi etuoikeutettu, että oon saanut olla osa tätä työyhteisöä. Cosmon tiimi on kuin pieni sisarkunta: he puhaltavat yhteen hiileen, kannustavat, kehuvat toistensa onnistumisia, puhuvat suoraan ja paiskivat pirun kovasti töitä. Kiireestä huolimatta toimituksessa on aina hyvä fiilis ja töihin on aina yhtä ihana tulla. Viikot ovat menneet ihan hujauksessa.

Oon katsonut sekä the Hillsin että the Cityn, joten tottakai jännitin vähän ensimmäistä päivää. Sekin oli ihan turhaa, sillä meidät harkkatytöt on heti ekasta hetkestä lähtien otettu osaksi Cosmo-perhettä kuin oltaisiin aina oltu täällä. Meitä on hellävaraisesti työnnetty ulos meidän mukavuusalueelta, kannustettu uusiin onnistumisiin ja autettu aina kun sitä on pyytäynyt."

Mikä on ollut hienoin kokemus?

"Tää koko harkka-aika on ollut ihan mieletön. Kaikista erikoisin kokemus oli ehdottomasti kun muotitoimittaja Emma puoliväkisin pakotti mut meidän huhtikuun lehden asustemalliksi. Aikamoinen once in a lifetime -juttu tälläiselle normaalille pulliaiselle eli mahtavaa että siihen pestiin ”jouduin”!"

Mikä on ollut haastavinta?

"Suomen oikeinkirjoitus! Opiskelen englanniksi joten pilkkujen paikat ja erityisesti yhdyssanat olivat päässeet unohtumaan.."

Mitä harjoittelusta jää käteen?

"Oon saanut aitiopaikan ison kansainvälisen brändin digimaailmaan ja lehden luomiseen Suomen suurimmassa mediatalossa, kyllähän siinä on jo kokemusta kerrakseen. Tärkeimpänä käteen jää Cosmonaisen periksiantamattomuus jonka oon tiimiltä oppinut: mikään ei oo mahdotonta toteuttaa ja kovalla työllä pääsee pitkälle. Ja nyt kun oon käynyt maailman parhaimman some-koulun, niin käteen jää tietysti entistä hohdokkaampi Insta-tili… haha!"

Kuvat: Instagram @cosmofinland

Lue myös nämä:

8 virhettä, joita parikymppiset usein tekevät

Muista nämä 4 asiaa, jos haluat työn jota rakastat

Tee nämä 5 asiaa, jos haluat menestyä

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"