Tutustu uuteen tähtibloggaajaamme!

Moi Minna! Kerro blogistasi.

Blogini on vielä aika tuore tapaus, mutta sen perustamista olin suunnitellut jo yli vuoden verran. Tämän vuoden elokuussa  laitoin bloggaus- idean käytäntöön, kun aika sen aloittamiseen oli sopiva.  Into bloggaamiseen syntyi samoina aikoina, kun ostin itselleni järjestelmäkameran. Valokuvaaminen on minulle hyvin tärkeä harrastus ja kannan kameraani kaikkialla mukanani. Muoti ja pukeutuminen on myös toinen intohimoni, joten blogin aloittaminen mahdollisti näiden molempien kiinnostuksen kohteiden yhdistämisen. 

Bloggaan siis muodista, omista asukuvistani sekä kuvista joita näpsin päivän aikana kameraani. Bloggaaminen on minulle enemmän kuin vain harrastus ja haaveeni on luoda siitä itselleni ura. Unelmani ja tavoitteeni on kirjoittaa blogia sekä työskennellä muodin parissa, muun muassa lehdessä joka käsittelee muotia, tyyliä ja lifestylia.  

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Omaa tyylini on selkeä ja aika minimalistinen. Suosin neutraaleita sävyjä, mustaa sekä nahkaa eri muodoissa. Selkeät leikkaukset sekä vaatteiden istuvuus on minulle tärkeää ja kiinnitän paljon huomiota asun yksittäisiin kohtiin. Muun muassa erilaisilla vetoketjuilla, vöillä sekä nahkaisilla yksityiskohdilla tykkään tuoda selkeään asuun pientä särmää.

Mitä muuta puuhailet bloggaamisen lisäksi?

Bloggaamisen lisäksi opiskelen valtiotieteitä sekä viestintää helsingissä. Harrastan myös liikuntaa, lähinnä juoksua ja salilla käyntiä. Vietän aikaa ystävieni kanssa sekä nautin myös kahviloissa istumisesta ihan yksin. Usein otankin läppärini mukaan ja työskentelen kahviloissa. Olen myös vaateliikkeessä töissä muutamia kertoja viikossa.

Luetko itse paljon blogeja? Mihin asioihin kiinnität muiden blogeissa huomiota?

Luen hurjasti blogeja! Kiinnitän aina ensin huomiota kuviin, jotka ovat myös itselleni tärkeitä omassa blogissani. Tekstiä on myös mukava lukea, kun sen kirjoittaja on aidosti oma itsensä. 

Kuka kuvaa asukuvasi?

Pääsääntöisesti asukuvat sekä erilaiset kuvausprojektit kuvaa ystäväni Sanni Riihimäki, joka työskentelee valokuvaamisen parissa. Kuvaan myös itse paljon sekä tilanteesta riippuen muutama muukin ystäväni on kameran takana silloin tällöin.

Parhaat asukuvavinkkisi?

Asukuvissa itse suosin neutraalia taustaa jolloin asu erottuu hyvin ja kokonaisuus on selkeä.  Myös eri kuvakulmat läheltä ja kauempaa tekevät kuvista mielestäni mielenkiintoisen.

Millä kameralla kuvaat?

Nyt käytössäni on Canon 600D kamera sekä siinä 30mm objektiivi. Piakkoin olisi kumminkin tarkoitus päivittää kamerani toiseen Canonin versioon. Joko Canonin 5D tai 6D olisi hankinnan alla piakkoin.

Mistä saat inspiraatiota bloggaamiseen?

Saan inspiraatioita kuviin päivän aikana hyvin monista eri asioista. Kaupungilla liikkuessani näpsin kuvia kaikesta mikä miellyttää silmääni tai on mielestäni mielenkiintoinen kuvauksen kohde. Musiikki on myös yksi inspiraation lähde minulle sekä tietysti vaatteet asukuviin ja lukemani blogit ja tyyli/ muotilehdet. Valokuvaus on itselleni tärkeä osa päivittäistä arkeani ja nautinkin siitä suuresti.

Missä shoppailet mieluiten?

Helsingissä shoppailessani suosin eniten Zaraa, sillä heidän valikoima on laaja ja löydän sieltä omaan tyylini sopivia vaatteita. Filippa K.n, Mangon sekä Stockmannin laajat valikoimat ovat myös yksiä suosikkejani. Farkuissa puolestaan suuntaan JC.lle sillä heillä on laadukkaita valikoima ja paljon vaihtoehtoja mistä valita.

Kolme must have –asiaa tälle talvelle?

Tällä hetkellä omalla must have- listallani on erilaiset/väriset nahkahousut, iso nahkalaukku jonne mahtuu kamerani, läppärini, kalenterini sekä muut tarvittavat tavarat, sekä iso ja muhkea lämmin kaulahuivi johonka voi kääriä kaulalle tai sisällä hartioille.

Mitä tulemme näkemään blogissasi?

Blogissa tulee tapahtumaan paljon nyt lähiaikoina! Paljon erilaisia projekteja on tiedossa liittyen pukeutumiseen ja muotiin, sekä tietysti jokapäiväisestä arjesta otettuja kuvia. Kirjaan päivänaikana kuvasideoita vihkooni, joten näitäkin tulen toteuttamaan usein. :) 

Tervetuloa mukaan!

Lue Minnan blogia täältä.

Ihanimman lahjan eteen on uhrattu seteleiden sijaan aikaa. Herkullinen suolakeksifudge onnistuu aloittelevaltakin leipurilta!

Suolakeksifudge

Ainekset:

2 ½ dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
ripaus suolaa
25 g voita
1 ½ rkl glukoosisiirappia
20 g suolakeksejä
100 g maitosuklaata
sormisuolaa

Tee näin:

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Lisää suola, voi ja glukoosisiirappi. Anna seoksen kuplia koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes se on selkeästi paksumpaa. Rouhi suolakeksit joukkoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan, ripottele pinnalle sormisuolaa ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.

Kuva: Juha Salminen

Katso myös:

Haluatko säästää? Kuusi vinkkiä, joiden avulla pääset oikeasti alkuun

Finnairin lentäjänä työskentelevä Pia Stenholm: ”Uravalinnastani ollaan yllättyneitä sukupuoleni takia”

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat