Cosmon kolumnisti ja bloggaaja Vivian kirjoittaa päivässä 200 WhatsApp-viestiä, mutta juo vain yhden kupin kahvia. 

"Aina, kun mietit lähteäkö vai jäädä, niin lähde. Oli kyseessä sitten pölyttynyt parisuhde, houkutteleva työtarjous tai unelmiesi opiskelupaikka, kokoa rohkeutesi ja nosta kytkintä. Etenkin näin vuodenaikojen vaihteessa moni puntaroi sillä maagisella mukavuusalueen rajalla, että uskaltaisiko loikata johonkin uuteen ja tuntemattomaan. Muutoksiin liittyy aina valtavasti pelkoja ja epäilyksiä menetyksestä ja epäonnistumisesta, ja se on vain luonnollista. Eihän kukaan halua menettää sitä hyvää, mitä jo nyt on, jos ei kykene todistamaan itselleen ruohon todellakin olevan vehreämpää toisella puolen. Tarraamme itsepintaisesti kiinni ihmisiin, vanhoihin tavaroihin, ja omiin rutiineihimme, emmekä edes suostu ajattelemaan, että maailmassa on mahdollisesti muutakin, joka voisi tehdä meidät aivan yhtä onnelliseksi - ellei jopa enemmän.

Mukavuusalueen jättäminen tekee hyvää. Ihmistä ei ole luotu olemaan raitiovaunu, joka vuodesta toiseen, kesät talvet, ajaa samaa reittiä, samalla minuuttiaikataululla. Hyppy tuntemattomaan avaa välittämästi silmämme sille, miten kaavoihin kangistunutta ja turhanpäiväisiin asioihin takertunutta elämämme oli ennen uskaltamista. Ajattele itseäsi oman elämäsi löytöretkeilijänä! Jos kukaan ei olisi koskaan ottanut rohkeaa askelta ja suunnannut keulaansa eteenpäin, elelisimme varmaan edelleen risumajoissa uskotellen itsellemme, että tämä on parasta mitä maailmalla on meille tarjota. Olen pitkään yrittänyt ymmärtää heitä, jotka valitsevat sen "ihan ookoo seiskapuol" -elämän sen sijaan, että uskaltaisivat heittää molemmat kädet ilmaan "all in" huutaen. Elämässä on suorastaan järkevää ottaa riskejä, sillä takaisin mukavuusalueelle voi aina kömpiä nuolemaan haavojaan, jos elämä sattuisikin kolhaisemaan. Useimmiten kuitenkin lopputulos on kaikkea muuta.

Oma elämänfilosofiani on se, että sanon (lähes) kaikkeen kyllä. Kyllä sille, että liikuntaa vihaava voi tehdä hikijumpasta arkipäivää, vaikka ensimmäiset askelkyykyt menisivätkin verenmaku suussa. Kyllä sille, että työpaikan vaihtaminen on oikea ratkaisu, vaikka palkkaus olisikin vanhassa parempi. Kyllä sille, että ansaitsen parempaa kuin keskinkertaisen parisuhteen, vaikka se edellyttäisikin sitä, että joudun uuden elämänvaiheen eteen. Ja etenkin kyllä sille, ettei mikään ihmissuhde - siis edes se kotileikki komean dj:n kanssa - ei koskaan saa seistä omien unelmieni edessä. Haluan ryppyisenä mummona kiikkustuolissa muistella juuri niitä rohkeita tekoja, satunnaisia ylilyöntejä ja elämän opetuksia, enkä tosiaankaan sitä, miten tasaista ja yllätyksetöntä viimeiset kahdeksankymmentä vuotta ovat olleet.

Välillä, kuten juuri nyt, tuntuu todella haikealta jättää omaisuus, perhe, ja läheiset ihmiset taakseen, ja muuttaa toiseen maahan opiskelemaan. Edessä on varmasti itkuisia Skype-puheluita, seinien potkimista ja itsesäälissä vellomista. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että vaikka kuinka hullunkuriselta se kuulostaakin, niin menettämällä saan enemmän kuin itsepintaisella säilyttämisellä. Kaikki asiat, joiden on tarkoitus pysyä elämässämme, tulevat siinä pysymään. Ihmissuhteista on jopa ihan hyvä karsia ne tavan vuoksi mukana roikkuvat tyypit, ja ympäröidä itsensä heillä, joiden kanssa on aidosti jotain yhteistä. Tavaraa saa aina lisää, eikä täydellinen kynsilakkakokoelma todellisuudessa ole korvaamaton, vaikka siltä se saattaa luopumisen hetkellä tuntua. Vanha klisee siitä, että taika tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella, pitää paikkansa. Ellei YOLO olisi todennäköisesti viiden vuoden sisällä jo hyvin kulunut ja kyseenalainen heitto, tatuoisin sen ylpeänä otsaani."

Kolumni on julkaistu alunperin syyskuun 2014 Cosmossa. 

 

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta kautta aletaan tekemään ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perrya näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on kieltämättä valtavat saappaat täytettävänään, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"