Kolumnistimme ja bloggaajamme Vivian Valpurin mielestä täydellinen selfie otetaan ikkunan läheltä, hieman yläviistosta.

"Myönnetään heti alkuun: me kaikki rakastamme filtteröidä kuviamme. Ei ole olemassa niin huonoa valaistusta, eikä niin karmaisevaa hiuspäivää, jota Afterlight tai lukuisat muut ohjelmat eivät voisi pelastaa. Pienellä käsittelyllä saa pyyhkäistyä pois leukaan ilmestyneen finnin, ja kalmankalpeat sääret saavat yhdellä pyyhkäisyllä hehkuvan värin pintaansa. Photoshoppauksesta on tullut pikkuhiljaa standardi. Itsestään selvä lisä jokaiseen kuvaan ympärillämme – ja puhelimessamme.

Tiedämme varmasti jokainen miten Se Täydellinen Omakuva syntyy. Mallikelpoinen selfie otetaan ikkunan lähellä, mahdollisimman tehokkaasti ”virheitä” häivyttävässä valossa, hieman yläviistosta kuvakulmasta. Kuvia ei todellakaan oteta vain yhtä, vaan vähintään parikymmentä, joista voi selata parhaimman mahdollisen otoksen. Sitten alkaa muokkaus, joka muistuttaa pikemminkin arkeologisia kaivauksia kuin omien parhaiden piirteidensä korostamista. Ensin kuva ladataan yhteen ohjelmaan, joka pyyhkii kasvoista tummat silmänaluset, satunnaiset näppylät sekä muut epäluonnolliset hirveydet. Sitten toiseen, joka taikoo iholle tervettä sävyä ja silmiin kirkkautta. Kuva täytyy myös rajata tarkasti, ettei mitään julkaisukelvotonta vilahtaisi taustalla. Kuudentoista filtterin jälkeen #natural-kuvamme näkee päivänvalon Instagramin feedissä, ja myhäilemme hiljaa mielissämme tykkäyssydämien ilmestyessä ruudulle.

Vaikka olen itsekin oman peili-ilmeeni maisteri ja pikkutarkka imartelevien kuvakulmien löytämisessä, näen tässä filtteröidyssä todellisuudessa jotain mätää. Olen lukemattomat kerrat kauhistellut ystävättärieni kanssa sitä, miten media tursuaa lähes tunnistamattomaksi tuunailtuja malleja, joiden luonnollisesta kauneudesta ei ole enää merkkiäkään jäljellä. Olemme monesti päivitelleet järkyttyneinä sitä, millaisen vääristyneen naiskuvan kanssa nuoret tytöt kasvavat, ja miten kaikki ympärillämme kasvattaa paineita mahtua sopivaan muottiin. Mutta mitä teemme itse? Rakennamme julkisesti täysin samaa, reilulla kädellä korjailtua, virheetöntä maailmaa. Kun selaa Instagramia, näkee täydelliseksi käsiteltyjä kuvia toisensa perään. Niissä ihohuokosia tai vatsamakkaroita ei ole olemassakaan. On tietysti ymmärrettävää, että visuaalisesti viehättävät kuvat ovat mieluisampia aamupalahetken viihdyttäjiä kuin kuvat väsähtäneistä kasvoista ja sotkuisista huoneista, mutta eikö siloteltua mielikuvituselämää näe tarpeeksi muistakin kanavista? Onko luonnollisuudelle koskaan tilausta? Olisiko Instagram lainkaan niin suosittu, jos filttereitä ei olisi?

Suurin pelkoni on, ettei joku tunnistaisi oikeaa minua kuvieni takaa. Minäkuvamme ei saisi perustua tykkäysten määrään tai olla riippuvainen pehmentävästä filtteristä. Aion itse jatkossakin julkaista kuvia, joissa naamani on nauramisesta rutussa, joissa asuntoni sotkuiset vaatepinot näkyvät taustalla ja joissa näkyy ihan oikeaa elämää."

Lue Vivianin blogia täällä. 

Katso myös:

Kolumni: Tärkeintä on uskaltaa lähteä

"Ihmiset eivät hyväksyneet 17 vuoden ikäeroamme"

Julkkismiehet avautuvat: "Jos nainen on varakas, hänen kuuluu maksaa treffeillä"

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"