Päivän kuumin puheenaihe pyörii jälleen kerran Kim Kardashianin, Kanye Westin ja Taylor Swiftin ympärillä. 

Tälläkin kertaa kohun nostatti Kanyen Famous-kappale, joka on kohottanut yleisön ja kollegojen kulmia jo aiemminkin pariin otteeseen. Kim Kardashian nimittäin paljasti pitkään hautomansa videot, joilla kuullaan, että kappaleen sanoituksista syvästi loukkaantunut Taylor Swift hyväksyikin lyriikat ennen kappaleen julkaisua.

Kim julkaisi Snapchat-tilillään videoklippejä Kanyen ja Taylorin välisestä puhelinkeskustelusta, joissa Taylor antaa aiempien luulojen vastaisesti hyväksynnän kappaleen sanoitukselle.

Lyriikat saivat kappaleen julkaisun aikaan suurta huomiota, koska ne kertoivat melko roisein sanoin muun muassa laulaja Taylor Swiftistä. Taylor piti heti kappaleen julkaisun jälkeen helmikuisissa Grammy Awardseissa kantaaottavan puheen siitä, kuinka jotkut ihmiset yrittävät viedä kunnian toisten kovasta työstä. Taylor viittasi Famousiin, jossa Kanye räppää: "I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous."


Yleisö hurrasi tuolloin Taylorin puheelle, sillä Kanye näytti tarinan pahikselta. Taylorin mukaan lyriikat tulivat hänelle täysin yllätyksenä, vaikka Kanye väitti pyytäneensä niihin suostumusta.

Nyt Kimin julkaisemalla videolla kuullaan selvästi, että Taylor ja Kanye tosiaan puhuivat kappaleesta puhelimessa. Puhelimessa Taylor oli otettu Kanyen soitosta, kiitteli nimensä käyttämisen kertomisesta ja luvan pyytämisestä, ja jopa sanoi, että lyriikat ovat omalla tavallaan kohteliaisuus. Taylor sanoi myös monesti, kuinka paljon hän arvostaa artistien välistä ystävyyttä.

Videoilla Kanye luki Taylorille ääneen sanoituksiaan, ja Taylor kuulosti ne hyväksyessään jopa innostuneelta. Kappaleen julkaisun jälkeen Taylor kuitenkin kiisti kuulleensa sanoja etukäteen. Kaikki Kimin snäpit voi katsoa ja kuunnella tähden Snapchat-videoille omistetulla Instagram-tilillä.


Videopaljastuksen jälkeen moni on jakanut oman mielipiteensä esimerkiksi Twitterissä. Twiitit ylistävät Kim Kardashianin nerokkuutta ja ovat tapahtumissa nyt selvästi Kanyen puolella.

Nettikohu ei jäänyt julkkiksiltakaan huomaamatta. Taylorin hyvä ystävä, laulaja Selena Gomez puolusti ystäväänsä kysymällä, eikö maailmassa voitaisi keskittyä ja käyttää energiaa tärkeämpiin asioihin. Myös näyttelijä Chloë Grace Moretz ihmetteli samaa. Kimin siskot Khloé ja Kendall puolestaan suosittelivat seuraamaan Kimin Snapchatia välittömästi.

Ei mennyt myöskään kauaa, ennen kuin Taylor Swift vastasi videopaljastukseen Instagramissa. 

 

That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

Kuva, jonka Taylor Swift (@taylorswift) julkaisi

Taylor kertoo postauksessaan, ettei ollut kuullut kaikkia sanoja ja kokonaista kappaletta ennen julkaisua. Hän myös vakuuttelee, että olisi todella kovasti halunnut pitää kappaleesta ja vaalia ystävyyttä Kanyen kanssa.

Taylorin postauksella on pointti, sillä yhdessäkään Kimin julkaisemista videoklipeistä ei kuulla, että Kanye olisi kertonut Taylorille, että tätä kutsutaan kappaleessa "that bitch" -sanoilla. Termi on loukkaava, ja jos Taylor ei tosiaan ole kuullut sitä ennen kappaleen julkaisua, suuttumisen ei pitäisi tulla yllätyksenä.

Nyt ei voi kuin jäädä odottelemaan, mitä tämä kohukolmikko seuraavaksi keksiikään.

Lue myös:

Kanye West kohautti jälleen – tämän tiedämme keskustelua herättäneestä Famous-musavideosta

Erodraama syvenee: Taylor Swift kirjoitti "This is what you came for" -hittibiisin yhdessä Calvin Harrisin kanssa

Julkkispari huhumyllyn keskellä – onko Taylor Swiftin ja Tom Hiddlestonin suhde musavideohuijaus?

Kuvat MVPhotos

Lähde: Cosmopolitan.com

Ihanimman lahjan eteen on uhrattu seteleiden sijaan aikaa. Herkullinen suolakeksifudge onnistuu aloittelevaltakin leipurilta!

Suolakeksifudge

Ainekset:

2 ½ dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
ripaus suolaa
25 g voita
1 ½ rkl glukoosisiirappia
20 g suolakeksejä
100 g maitosuklaata
sormisuolaa

Tee näin:

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Lisää suola, voi ja glukoosisiirappi. Anna seoksen kuplia koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes se on selkeästi paksumpaa. Rouhi suolakeksit joukkoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan, ripottele pinnalle sormisuolaa ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.

Kuva: Juha Salminen

Katso myös:

Haluatko säästää? Kuusi vinkkiä, joiden avulla pääset oikeasti alkuun

Finnairin lentäjänä työskentelevä Pia Stenholm: ”Uravalinnastani ollaan yllättyneitä sukupuoleni takia”

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat