Näillä perinteisillä juhannustaioilla teet juhannuksestasi vieläkin maagisemman. 

1. Jos kuulet juhannusyönä käen kukkuvan, kukkumisten lukumäärä kertoo, kuinka monta vuotta vielä menee sulhasen löytymiseen. Jos käki ei kuku ollenkaan, sulho ilmestyy jo samana vuonna.

2. Poimi seitsemältä eri niityltä seitsemän erilaista kukkaa ja laita ne tyynysi alle, niin näet unta tulevasta sulhasestasi. Kukkien sijaan tyynyn alle voi laittaa myös aukinaisen saunavihdan, jolloin näet unessa tulevan sulhasesi solmivan vihdan kiinni.

3. Kukkiin liittyy myös taika, joka pistää elämäsi miehet järjestykseen. Aseta juhannusyönä tyynyn alle useita kukkia. Nimeä kullekkin kukalle joku mies. Se, kenen miehen kukkanen on aamulla virkein, on tuleva sulhasesi.

4. Laita juhannusiltana nukkumaan mennessäsi vasemman jalan sukka väärinpäin jalkaan. Sujauta sukan kantapäähän euron kolikko. Tämän jälkeen et saa puhua enää sanaakaan, ja unessasi näet tulevan puolisosi.  

5. Juhannusyönä kannattaa myös mennä kolme kertaa muutetun rakennuksen katolle. Siellä kuulemasi äänet kertovat mitä on tulevaisuudessa luvassa: musiikki ja soitto tietävät häitä, lapsen itku lapsia ja lautojen kalina ruumisarkkua tai kuolemaa.

6. Poimi juhannusyönä halkopinosta sattumanvaraisesti pino halkoja, ja laske ne. Jos saat parillisen luvun, pääset pian naimisiin.

7. Heitä juhannussaunan jälkeen vihta saunan katolle tai sen yli. Jos vihdan tyvi osoittaa kotiin päin, tulet viettämään vuoden kotona. Kirkkoon päin osoittava tyvi taas tarkoittaa heittäjälle kuolemaa. Jos tyvi kääntyy johonkin muualle kuin edellä mainittuihin paikkoihin, saapuu kyseisestä suunnasta tuleva puoliso.

8. Kierrä keskiyöllä kaivo tai sauna kolme kertaa ympäri, ja kurkista kaivoon tai saunan ikkunasta sisään. Näin voit nähdä tulevan elämänkumppanisi. Varaa kuitenkin taikaa varten puolisollesi jokin lahja, tai muuten pahat voimat lankeavat yllesi.

9. Tämän taian toteutat helposti. Syö juhannusyönä ennen nukkumaanmenoa runsaasti pannukakkua. Unessa sulhasesi saapuu tuomaan sinulle vettä.

10. Aseta juhannusyönä kaksi peiliä vastakkain ja katso niistä toiseen, jolloin näet tulevan puolisosi kuvajaisen.

11. Vanhan uskomuksen mukaan saniaisen voi nähdä kukkivan vain juhannusyönä. Jos sinulla käy tuuri ja löydät kukkivan saniaisen, nappaa se äkkiä mukaasi, sillä kukka tuo poimijalleen taikavoimia.

 

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"