Etsitkö kiihkeästi täydellistä puolisoa ja tosirakkautta...? Ehkä sinkkuutesi johtuu näistä.

1. Haluat aina miellyttää.

Voit muuttaa tapojasi, mutta pysy omana itsenäsi. Ei ole mitään järkeä yrittää olla joku muu vain, koska haluat löytää itsellesi potentiaalisen kumppanin. Emme nimittäin elä romanttisessa elokuvassa, jossa puolisolle valehteleminen päättyy anteeksiantoon ja intohimoisiin suudelmiin sateessa. Kundin täytyy rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Jos lähdet muuttamaan itseäsi tai feikkaamaan, suhde ei kanna pitkälle.

2. Haluat tehdä kaiken itse

Saatat etsiä itsellesi miestä, mutta tiedät myös, ettet oikeasti edes tarvitse kumppania. Pärjäät hyvin aivan yksinkin. Sinusta tuntuu jopa turhalta tuhlata aikaa ja energiaa kumppanin aktiiviseen etsimiseen. Olet siihen aivan liian kiireinen. Kaikki lähipiirissäsi tietävät, että et ole riippuvainen miehistä. On silti eri asia saada mies tuntemaan itsensä turhaksi ja tarpeettomaksi. Jos hän vaatii saada tarjota sinulle treffeillä, niele ylpeytesi äläkä ryhdy kaivamaan lompakkoa laukustasi. Anna miesten välillä hemmotella sinua ja esittää alfaurosta. Se ei tee sinusta heikkoa.

3. Etsit miestä liian innokkaasti.

Haluat löytää miehen aivan liian kipeästi ja kun vihdoin löydät hänet, tarraudut häneen kuin takiainen. Samalla laiminlyöt kaikkia muita osa-alueita elämässäsi. Et ole nähnyt ystäviäsi moneen kuukauteen, et ehdi vastata äitisi puheluihin tai syödä terveellisesti. Älä tee miehestä koko elämäsi sisältöä tai maailman tärkeintä ihmistä. Epätoivoinen roikkuminen on kenen tahansa mielestä vain epäseksikästä. Treffailisitko itse roikkujaa? Olet valmis kunnon parisuhteeseen vasta, kun pursuat itsevarmuutta ja olet tyytyväinen elämääsi. Suhtaudu sinkkuna olemiseen hauskanpitona ja ota kaikki ilo irti deittailemisesta.

4. Et tee koskaan ensimmäistä siirtoa.

Ole aloitteellinen ja aktiivinen, flirttaile ja pelaa silmäpeliä. Miesten ei tarvitse aina ilmaista kiinnostustaan ensimmäisenä. Jos olet aidosti valmis seurustelusuhteeseen, näy ja tule nähdyksi. Anna muille mahdollisuus tutustua sinuun. Älä silti ihmettele, jos hei eivät tartu syöttiin, vaikka näytät upealta ja noudatat kaikkia flirttailun perussääntöjä. Se ei tarkoita, etteivät he olisi kiinnostuneita sinusta. Viime aikoina naisista on tullut yhä vahvempia ja itsetietoisempia treffailijoita, mutta miehistä vähän varovaisempia. Lähesty siis rohkeasti kivaa ja komeaa miestä ja pyydä häntä treffeille. Et häviä mitään.

5. Olet mielestäsi liian hyvä saalis.

Monet miehet pelkäävät torjutuksi tulemista ja nöyryytystä, jos he yrittävät aloittaa keskustelun naisen kanssa, johon ovat iskeneet silmänsä. Auta heitä olemalla helposti lähestyttävä, lämmin ja ystävällinen. Vaikka et olekaan kiinnostunut tyypistö, joka marssi juuri heittämään sinulle kiusallisimman iskurepliikin ikinä, ole kiltti ja kohtelias. Miesten itsevarmuus seurassasi kasvaa kohisten. Törkeät lähestymiset kannattaa toki torpata lyhytsanaisesti.

6. Olet nirso.

On aika polttaa kriteerilistasi. Kyllä, se jonka olet laatinut miesihanteestasi. Sinulla ei oikeasti ole miestyyppiä, ei kenelläkään ole. Monet sinkut kuvittelevat tietävänsä tarkalleen, millaisen puolison he haluavat. Jos jätetään joukosta pois väkivaltaiset tai muuten vaaralliset tapaukset, ei ole olemassa hyvää tai huonoa miestä. On vain parempia ja huonompia. Kun annat hänelle mahdollisuuden olla seurassasi oma itsensä, hän saattaakin olla Se Oikea. Aivan sama, täyttääkö hän kaikki kriteerisi.

7. Otat turhan rennosti.

Jos etsit koko elämän mittaista parisuhdetta, älä tyydy vähempään. Lyhyet lomaromanssit jaa yhden illan jutut eivät vie sinua eteenpäin. Jos taas haluat suhteeltasi enemmän kuin puolisosi on valmis antamaan, on aika erota. Ansaitset löytää miehen, joka on valmis suhteeseen kanssasi. Muista myös, että kemia, vetovoima ja tahdonvoima eivät ole yhtä kuin rakkaus. Jonkin ajan kuluttua riippuvuus ja intohimo toiseen hiipuvat, ja Herra Täydellisestä tulee Herra Tavallinen. Löydät hyvän parisuhteen vasta, kun lakkaat sekoittamasta himoa rakkauteen. Tosirakkaus on sitä, että välität syvästi kumppanistasi, haluat muuttua hänen mukanaan ja selviät parisuhdettanne koetelleista vaikeuksista voittajana, et luovuttajana. Kun lakkaat olemasta liian cool ja rento, löydät rakkauden. Ja siitä tulee mahtavaa.

Juttu on alunperin julkaistu huhtikuun Cosmossa.

Katso myös:

SINKKUNAINEN - Date yourself!

8 kiusallista hetkeä, jotka vain sinkut voivat ymmärtää

Tee nämä 10 asiaa ennen kuin sitoudut

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"