Vihdoin ainakin yksi some-kanava aikoo ottaa ison askeleen nettikiusaamista vastaan: pian Instagram-käyttäjät voivat päättää, minkälaisia kommentteja muut saavat heidän kuviinsa jättää. 

The Washington Post uutisoi äskettäin, että Instagramiin on tulossa pian kauan odotettu päivitys. Muutaman kuukauden kuluttua käyttäjät voivat todennäköisesti hallinnoida muiden kommentteja omalla Insta-tilillään: käyttäjät voivat jatkossa myös sulkea oman Insta-tilinsä kommentointimahdollisuuden kuvakohtaisesti kokonaan. Lisäksi jatkossa on mahdollista luoda listoja kielletyistä sanoista tai emojeista, joita ei halua kommenteissaan nähdä.

Olemmekin nimittäin jo ehtineet ihmetellä, miksi emme voisi itse päättää, mitkä kommentit halumme julkaistaviksi. Onko tuntemattomilla ihmisillä oikeasti oikeutta arvostella Instagram-kuviamme?

Instagram on muiden some-kanavien lailla roikkunut hankalassa tilanteessa pitkään. Palvelun toivotaan puutuvan nettikiusaamiseen, mutta toisaalta kiusaamista ja häiriköintiä vastustavat toimenpiteet tuomitaan helposti turhan rajoittaviksi. 

-  Meidän tavoitteemme on tehdä Instagramista ystävällinen ja hauska paikka, jossa voi ilmaista itseään vapaasti, Instagramin Head of Public Policy Nicky Jackson Colaco perusteli uudistusta The Washington Postille. 

Uutta ominaisuutta testataan lähiviikkojen aikana, mutta kaikkien käytettäväksi se tulee todennäköisesti muutaman kuukauden sisällä. Instagram on kertonut testaavansa päivitystä jo "korkean profiilin käyttäjätileillä", joista yhden arvellaan olevan Taylor Swiftin Insta-tili. 

Pari viikkoa sitten Taylorin Insta-kuvien kommenttiboksit täyttyivät käärme-emojeista, kun Calvin Harris -fanit suuttuivat Taylorille This Is What You Came For -biisiin liittyvän riidan takia. Ex-pariskunta on kirjoittanut biisin yhdessä, mutta sopivat sittemmin, että Taylor Swiftin nimen tilalle tekijätietoihin kirjattaisiin "Nils Sjoberg". Nyt Taylor Swift on kuitenkin halunnut luopua salanimensä käytöstä, ja välit Calvinin kanssa ovat muuttuneet jäätäviksi.

Se, että käärme-emojit ovat sittemmin kadonneet Taylorin Insta-tililtä eikä uusi ole tullut, on herättänyt ihmetystä. 

Osa käyttäjistä on ehtinyt jo ärähtää sitä, että Instagram auttaa Taylor Swiftin kaltaisia superjulkkiksia Insta-profiiliensa siivoamisessa, mutta ei toistaiseksi puutu tarpeeksi aktiivisesti esimerkiksi rasistisiin kommentteihin. Toivottavasti tähän saadaan pian muutos. Mitä mieltä sinä olet tulevasta uudistuksesta?

Lähteet: The Washington Post, nymag.com, cosmopolitan.com, The Sun
Kuva: MVPhotos

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"