Brittiyhtye Hurtsin laulaja Theo Hutchcraft uskoo, että rakkaus muuttaa kaiken. Mutta mikä on hänen mielestään onnistuneen parisuhteen salaisuus?

Wonderful Life, Stay ja Better Than Love -biiseistään tunnetun brittiduo Hurtsin tarina sai alkunsa huvittavalla tavalla vuonna 2005. Laulaja Theo Hutchcraft, 29, ja kosketinsoittaja-kitaristi Adam Anderson, 31, tapasivat ensimmäisen kerran kotikaupungissaan Manchesterissa yökerhon edessä. Theon ja Adamin ystävät joutuivat keskenään tappeluun, ja sillä aikaa kaksikko ajautui sivummalle. He alkoivat jutella musiikista, ja samanlainen musamaku johti lopulta yhteisen bändin perustamiseen. 

Melankolista elektropoppia soittavan Hurtsin ensimmäinen sinkku Wonderful Life julkaistiin vuonna 2009, ja samana vuonna The Guardian -lehti valitsi Hurtsin nettisaitillaan "Päivän yhtyeeksi." Kahta ensimmäistä albumia Happinessia ja Exilea on myyty useita miljoonia kappaleita, ja duo on luikerrellut erityisesti suomalaisten, saksalaisten ja puolalaisten sydämiin.

Ensimmäisellä Suomi-visiitillään bändi esiintyi helsinkiläisellä YK-klubilla vuonna 2010. Paikalla oli parisataa kuulijaa. Sittemmin fanikunta on kasvanut, ja Hurts on Suomessa ollessaan keikkaillut niin Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallissa, Ruisrockissa kuin Weekend Festivalillakin. 

- Rakastuimme Suomeen heti. Saimme täällä niin lämpimän vastaanoton, että halusimme tulla jatkuvasti takaisin. Te suomalaiset olette ihan mielettömiä. Kuten brititkin, suomalaiset tykkäävät juhlia. Olemme viettäneet elämämme hauskimpia iltoja Helsingissä. Rakastan myös huumorintajuanne, Theo hehkuttaa.

Hurtsin kolmas levy, vuoden 2015 lokakuussa julkaistu Surrender, yllätti fanit, sillä se poikkeaa bändin aikaisemmasta soundista. Siinä missä Happiness ja Exile olivat mahtipontisia ja melankolisia, uusin albumi kuulostaa kepeämmältä. Kaksi vuotta sitten Hurts teki myös Under Control -biisin yhdessä Calvin Harrisin kanssa. 

- Calvin on ihan huippu ja yksi mukavimmista ja luovimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut. Halusimme paljastaa itsestämme jotain uutta, sillä erityisesti toinen albumimme Exile oli erittäin synkkä. Kuten kaikissa ihmisissä, meissä on kuitenkin useita puolia. Emme oikeastaan edes ole kovin melankolisia tyyppejä. Reissasimme paljon ennen kolmannen levymme tekemistä: ehkä Los Angelesin, Ibizan ja Sveitsin aurinko teki meistä hyväntuulisia ja vaikutti musiikkiimme, Theo kertoo.

Rakkaus voittaa kaiken 

My whole life waiting for the right time to tell you how I feel. Know I try to tell you that I need you, here I am without you. I feel so lost but what can I do? 

Hurtsin lyriikoissa rakkaus ja sydänsurut ovat kantava teema. 

- Rakkaus on minulle kaikki kaikessa. Koen, että minulla on rakkaudessa niin paljon annettavaa ja näen jokaisen päiviän mahdollisuutena rakastua. Rakkaus mullistaa ihmisen elämän. Miehet puhuvat parisuhteista todella vähän keskenään, ehkä senkin takia haluan käsitellä aihetta musiikissani, laulaja pohtii. 

Theo on yhdistetty muun muassa juontaja Alexa Chungiin, playboy-tähti Shermine Shahrivariin sekä burleskitanssija Dita Von Teeseen. Millainen poikaystävä romantikolta vaikuttava britti sitten on?

- Suoraan sanottuna, olen paras mahdollinen poikaystävä, Theo nauraa.

- Suhtaudun seurusteluun todella vakavasti ja haluan olla täysillä mukana. Tytössä pitää olla jotain hyvin erikoista, siksi olenkin naisten suhteen valikoiva. Täydellisen kumppanin etsiminen on kuitenkin turhaa, ja mielestäni seurusteluun pitäisikin suhtautua samalla tavalla kuin ystävyyteen. Mietipä omia bestiksiäsi: heissä on varmasti paljon piirteitä, jotka ärsyttävät sinua. Silti olet päättänyt, että haluat pitää heidät elämässäsi. Tärkeintä on, että on kivaa yhdessä, Theo pohdiskelee. 

Theo paljastaa, että tykkää käydä deiteillä, vaikka ei sitä usein teekäään. Treffit ovat hauska tilaisuus tutustua uuteen ihmisiin ja tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa. 

- Teen treffeillä aika hulluja asiota. Saatan lähteä yllättäen Pariisiin tai mennä hyvälle keikalle. Sen pitää olla jotain erityistä. Esimerkiksi leffateatteri on surkea paikka deiteille. Eikö olekin inhottavaa istua kaksi tuntia hiljaa? Hauskinta on mennä treffeille isolla porukalla niin, että kummatkin pyytävät kavereitaan mukaan. Silloin tutustuminen on luontevampaa ja rennompaa. Minäkin saatan hermoilla tuntemattoman ihmisen seurassa, Theo sanoo.

Vapaa-ajallaan Theo rakastaa kotikaupunkinsa Lontoon vintage-liikkeiden kiertämistä, mutta parhaat löydöt hän tekee yleensä New Yorkista. Hän haluaa välttää valtavirran mukana kulkemista niin pukeutumisessa kuin elämässä ylipäätäänkin. Tärkeintä on löytää oma reitti, jota kulkea. 

- Pelkään kuollakseni katumusta. Olen koko elämäni pelännyt, että katson jonain päivänä taakseni miettien, miksi jätin jotain tekemättä. Kärsin joskus korkeanpaikankammosta. Niinpä varasin itselleni benji-hypyn. Hetken aikaa luulin ihan oikeasti kuolevani, mutta seuraavana päivänä olin jo ihan kunnossa.

Katso myös:

Cosmo tapasi: Charlie Puth

A Bikini A Day -blogin Natasha Oakley: "Matkustan työkseni trooppisille saarille"

Anine Bing: Instagram teki mallistostani supersuositun

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"