Helsinki Design Week valtaa kaupungin yli 250 muotoilutapahtumalla 1.-11.9.

Design Market 3.-4.9.2016

Kaapelitehdas täyttyy taas tulevana viikonloppuna kotimaisesta muotiosaamisesta ja muotoilun helmistä, kun Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market avaa ovensa. Lähde metsästämään suosikkisuunnittelijasi mallimkappaleita, uniikkeja huonekaluja tai klassikkotuotteita alennettuun hintaan. Tutustu samalla kymmeniin uusiin kotimaisiin lahjakkuuksiin. Odotamme erityisesti Design Marketin tämän vuoden erikoisuutta, kukkatoria.

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki. La-su 11-18, Ilmainen.

Open Studios 8.-9.9.2016

Lähde katsomaan, millaisissa tiloissa luovien alojen tyypit, kuten mainostajat, graafikot ja arkkitehdit tekevät työtään: 
torstaina 8.9. ja perjantaina 9.9. iso joukko luovan alan toimistoista avaavat työtilojensa ovet. Mukana muun muassa Leroy Agency, Hasan & Partners, Bond ja Dsign.

Perjantaina 9.9. voit tutustua työhuoneisiin ainoastaan opastetulla kierroksella. Ohjatut kierrokset alkavat klo 16.00 ALA arkkitehtien toimiston edestä, Lönnrotinkatu 27. Ilmainen. 

PechaKucha Night 8.9.2016

Tokiolaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston ideasta lähtenyt PechaKucha-konsepti on tullut supersuosituksi ympäri maailmaa. PechaKucha Night juhlii tämän vuoden Design Weekillä 10-vuotista taivaltaan Suomessa. Synttärivuoden kunniaksi Helsinki Design Week kutsuukin kaupunkilaiset Torikortteleiden sisäpihalle, missä inspiroivat puhujat saavat kertoa omasta teemastaan 20 kuvan avulla. Jokaisen kuvan esittelyä varten on varattu ainoastaan 20 sekuntia. Ideana on, että kun turhille korulauseille ei ole aikaa, jää jäljelle vain innostavimmat ideat.

Torikorttelit, Aleksanterinkatu 22, klo 21-23, Ilmainen.

Sauna Talks 10.9.2016

Sauna Talks tarjoaa viisi eri puheenaihetta viidessä eri julkisessa saunassa. Jokaisella saunalla on oma teemansa ja oma vetäjänsä ohjaamassa keskustelua. Saunakeskusteluissa on mukana muun muassa Helsingin kaupungin asiantuntijoita, asioihin vihkiytyneitä kaupunkilaisia ja muita luovia mieliä. Keskusteluun voivat osallistua kaikki saunojat.

Löyly, Allas Sea Pool, Lonnan sauna, Arlan sauna ja Sauna Hermanni, Ilmainen. Katso tarkka-aikataulu ja lista saunakeskustelujen vetäjistä osoitteessa www.helsinkidesignweek.fi.

HDW HOP - kaupunki-instal­laa­tiot 5.-11.9.2016

HDW HOP -installaatiosarja esittelee 12 teosta niin yksittäisiltä muotoilijoilta, kollektiiveilta kuin opiskelijoiltakin. Mukana on sekä suomalaisia että kansainvälisiä tekijöitä. Heistä kaikki ovat saaneet pohtia vapaasti, miten kaupunkia voisi elävöittää muotoilun keinoin. Odotetuin installaatio on berliiniläisen arkkitehtikollektiivi Plastique Fantastiquen suunnittelema superKOLMEMEN-installaatio Kolmen Sepän Patsaalla Helsingin keskustassa. Felix Nylundin suunnitteleman patsaan ympärille nousee paineilma-installaatio, jonka myötä sepät ikään kuin kelluvat ilmassa.

Ympäri Helsinkiä, ilmainen

Kuva: Aino Huovio

Ruokakuluissa voi säästää pienellä vaivalla merkittävän summan. Niin tekee vapaaehtoisesti yhä useampi. Aloita ruokapihistely näillä!

1. Hyödynnä myynnistä poistuvat tuotteet

Fiksuruoka-sivustolta voi tilata myynnistä poistuvia tai parasta ennen -päiväystä lähestyviä tuotteita, esimerkiksi ruokaa ja juomaa, 20–90 prosentin alennuksella.

www.fiksuruoka.fi

2. Syö hävikkiravintolassa

Esimerkiksi Helsingin Kampissa sijaitseva ravintola Loop tarjoaa hävikkiruoasta valmistettua ruokaa.

www.ravintolaloop.fi

3. Lataa mobiilisovellukset

Lunchie Market- ja ResQ-palveluihin rekisteröitymällä voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia edullisesti.

www.lunchie.market/suomi ja www.resq-club.com

4. Tilaa ruokapiireistä

Ruokapiirissä kuluttaja tilaa elintarvikkeita, kuten lihaa, kananmunia, hiutaleita ja juustoja, suoraan ruokatuottajalta. Eri kaupungeille ja kaupunginosille on omat piirinsä. Piirejä löytyy esimerkiksi Facebookista nimellä REKO Lähiruokarengas.

Psst! Lue lokakuun lehden sivuilta 50-51 lisää siitä, kuinka voit säästää ruokaostoksilla isojakin summia. 

Kuva: iStock

Katso myös:

Uusi lehti on täällä! Kokosimme yhteen parhaat sitaatit

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Olemme superinnoissamme uudesta lehdestä! Tässä lokakuun numeron kiinnostavimmat sitaatit.

"Pihistelyn taustalla on ajatus rahallisen säästön lisäksi myös ympäristön kannalta eettisestä kuluttamisesta." -Määrätietoisesti säästävä Heidi Järvinen

"Vaikka puolitoista vuotta elämästäni on ollut ihan hirveää, olen kiitollinen siitä, että kaikki tapahtui nyt eikä myöhemmin. Sain burn outista enemmän kuin mitä menetin." -Työpaikallaan burn outiin sairastunut Anna

"Vaikka suhteesi ei kestäisi koko loppuelämääsi, se saattaa olla koko loppuelämäsi kannalta merkityksellinen suhde. Kaikkea rakkautta ei ole luotu kestämään, mutta se ei tarkoita etteikö kannattaisi rakastaa." -Tämän kylän homopoika -blogin Eino Nurmisto

"Omaan osaamiseen on uskottava 110-prosenttisesti. Olen saanut kotoani mallin, että kaikki työkokemus on hyvästä. Allekirjoitan tämän täysin." - Tapahtumatoimisto Tapauksen projektipäällikkö Caroline Korhonen

"Jos ihminen ei olisi itsekäs, hän olisi altis muiden vaikutuksille. Narsistiset johtajat ja kaikenlaiset gurut pystyvät helpoten ohjailemaan ihmisiä, jotka eivät tunne tai arvosta itseään tarpeeksi. Jatkuvasti muille myönnytyksiä tekevät ihmiset ajautuvat helpommin myös ihmissuhteisiin, joissa itse kärsivät." -Mahtava minä – itsekkyyden voima ja vastavoima -kirjan kirjoittanut Jukka Koskelainen

"Olenko itsekäs, kun en koe tarvetta lisääntyä? Vai olenko saanut tarpeekseni ihmissuhteista, joissa olen joutunt huolehtimaan aikuisesta ihmisestä kuin lapsesta?" -Cosmon kolumnisti Janni Hussi

Katso myös:

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Testasimme tämän hetken kiinnostavimmat kasvoseerumit – katso parhaat