Oletko menossa työhaastatteluun, tai onko sinulle tarjottu ylennystä työpaikallasi? Tiedät, että nyt pitäisi neuvotella palkasta, mutta se tuntuu vaikealta.  Todennäköisesti mietit samaa kuin valtaosa nuorista naisista: ehkä pyydän liikaa, vaikutan ahneelta ja menetän siksi loistavan tilaisuuden. Stop! Palkasta kuulu neuvotella. Me kerromme, miten saat sekä unelmiesi työn että palkan, joka sinulle kuuluu.

1. Asennoidu oikein

Arveluttaako palkankorotuksen pyytäminen pomoltasi, koska pelkäät yliarvioivasi omaa osaamistasi? Muista, että melkein kaikilla aloilla palkka on neuvoteltavissa. Esimiehet ovat tottuneet keskustelemaan aiheesta. Älä siksi kuvittele vaikuttavasi ahneelta. Älä myöskään ajattele, että olet pomosi vastustaja vaan asennoidu tilanteeseen oikein. Istut työhaastattelussa, koska yritys tarvitsee uutta työntekijää. Sinä tarjoat yritykselle työpanoksesi ja osaamisesi, ja niistä kuuluu maksaa sen mukaisesti.

2. Tiedä, mihin haet töihin

Ota selvää yrityksen tulevaisuuden näkymistä ja mieti, miten voit olla osa niitä. Miten juuri sinä voit auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa? Jaa ideasi ja mieti ne huolellisesti etukäteen, jotta osaat puhua vakuuttavasti. Muista, että jokaisessa työhaastattelussa kysytään lopuksi, onko sinulla jotain kysyttävää. Annat itsestäsi paremman kuvan kysymällä jotain, sillä se viestii, että olet oma-aloitteinen ja kiinnostunut sekä yrityksestä että itsesi kehittämisestä. Kysy esimerkiksi, kuinka voisit olla mahdollisimman hyödyllinen työnantajalle ja millaista yrityksessä on työskennellä.

3. Selvitä palkkataso

Jotta palkkaodotuksesi ovat oikeassa mittakaavassa, etsi tietoa samankaltaisten töiden palkkauksesta. Älä vähättele toiveitasi. Voit kysyä palkkatasoa esimerkiksi oman alasi ammattiliitosta.

4. Neuvottele myös eduista

Neuvotteluissa ei ole kyse pelkästään palkasta. Vaikka korkeampaa palkkaa ei olisi juuri nyt mahdollista saada, kannattaa neuvotella myös muista työsuhteeseen kuuluvista asioista. Kokonaisuus rakentuu palkasta ja muista mahdollisista eduista, kuten työsuhdeautosta ja työpuhelimesta. Lisäksi kannattaa kysyä etätyö- ja etenemismahdollisuuksista, lomista ja työtiimistä.

5. Vakuuta työpanoksellasi

Jokaisella työpaikalla on erilainen tapa neuvotella, mutta muista, että oma asennoitumisesi on tärkeintä. Älä unohda ongelmanratkaisun ajatusmallia. Kerro, miten voit auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa ja mitä tarvitset, jotta pystyt antamaan kaikkesi. Ole itsevarma ja selkeä pyynnöissäsi.

 

Lue myös nämä:

5 yleisintä CV mokaa

8 virhettä, joita parikymppiset usein tekevät

Tarkista nämä 7 asiaa ennen työhakemuksen lähettämistä

 

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"