Vaikka taiat eivät ennustaisikaan tulevaa, saattavat ne saada sinut ajattelemaan uusia, vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Kirjoitan Whatsapp-viestin. Laitan ensimmäiseksi kristallipallon kuvan, toiseksi talon, sitten rahan, miehen ja kirjekuoren kuvat. Viimeistelen viestin vielä toisella kristallipallolla. Suljen silmäni ja lähetän viestin ystävälleni. Tein juuri elämäni ensimmäisen emojitaian. Kaverini kehotti minua tekemään sellaisen, koska olin juuri tarjonnut yhdestä asunnosta, mutta en ollut kuullut myyjästä pariin viikkoon. Halusin epätoivoisesti vastauksen, mutta en viitsinyt hoputella tyyppiä riesaksi asti. Turvauduin siis emojitaikaan, digiajan rukoukseen, sarjaan symboleja, jotka lähetetään bittiavaruuteen. Tai siis tässä tapauksessa kaverille, joka taikaa oli minulle suositellut.

– Emojitaika on ihan kuin toive. Näppäilet alkuun ja loppuun kristallipallon ja väliin sellaiset emojit, jotka kuvaavat asiaa, johon haluat selkeyttä tai vastauksen, oli kaverini kertonut.

Seuraavaksi emojitaika pitää lähettää jollekulle, kenelle tahansa. Muuten se ei toimi.

Ja sitten vain odotellaan. Sain emojitaikaa seuraavana päivänä myyjältä sähköpostin. Hän ei suostunut tarjoukseeni, mutta sainpahan ainakin vastauksen. Parin viikon tiukan hintaneuvottelun päätteeksi teimme kaupat.

Hyötyä ja hauskaa

Muutama vuosi sitten kaveriporukkani illanistujaisiin alkoi ilmestyä uutta ajanvietettä. Voimaeläinkortit, kuukivet, astrologiset kartat ja ennustukset ujuttautuivat viinilasillisten, ihmissuhdekeskusteluiden ja savinaamioiden väliin kuin itsestään. Yhtäkkiä kaikki olivat kiinnostuneita horoskoopeista, voimista ja taioista. Enkä tietenkään ollut poikkeus. Useimpien mielestä trendissä on kyse ihmisten voimakkaasta tarpeesta kehittää ja parantaa itseään. Kyse on siis oikeastaan voimasta: kun opimme tuntemaan itsemme paremmin, olemme oman elämämme ohjaksissa.

Olen lukenut tyttöjen illoissa voimaeläinkortteja, tehnyt unelmakarttoja ja tulkinnut nettitaroteja – ja oppinut lisää paitsi itsestäni, myös läheisistäni. Samalla olen tietenkin juonut viiniä, keskustellut ihmissuhteista ja levitellyt savinaamioita kasvoilleni. Ja kuten horoskoopeille ja ennustuksille usein käy, ne ovat tuntuneet joskus jopa pelottavan oikeilta. Siinä piileekin homman koukku. Ei ole asiaa, jota jaksaisi tehdä yhä uudelleen, ellei siitä saisi jotain – iloa tai hyötyä.

Lähes jokainen kaverini on käynyt ennustajalla, intuitiivisella parantajalla, enkelihoitajalla, shamaanilla tai astrologilla. Kyse ei ole siitä, että kaikki haluaisivat kurkistaa tulevaisuuteensa. Palvelu on vähän kuin terapiaa: itsetutkiskelua, rauhoittumista ja pohdintaa, henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa. Mutta koska sessiot ovat usein hiukan tyyriitä, kotitekoiset keinot voittavat kuusi-nolla. Oraakkelikortit maksavat parikymppiä, emojien lähettäminen ei mitään. Ja ne ovat asioita, joita voi tehdä kavereiden kanssa kotisohvalla.

Shamaaneja ja yksisarvisia

Höpsöä on, jos luovuttaa koko kohtalonsa emojien tai korttien varaan. Kuka silti estää hakemasta niistä rohkeutta, voimaa tai varmuutta? Vaikka taiat eivät ehkä voi ennustaa tulevaa, ne saattavat saada sinut ajattelemaan uusia, vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Horoskoopit ovat helposti lähestyttäviä, sillä niitä löytyy lähes joka lehdestä. Mutta jos kaipaa yksityiskohtaisempaa analyysia, puhelimeen voi ladata erilaisia sovelluksia, joista näkee niin planeettojen asennot kuin nousevat merkitkin.

– Ihmettelinkin, miksi kaikki on ollut elämässäni niin sekaisin, mutta sitten huomasin, että Merkurius perääntyy, eräs kaverini kirjoitti Facebookiin.

Toisella kaverillani on upeat, kullatut yksisarviskortit, joissa on taianomaisia piirroskuvia yksisarvisista vesiputousten ja eksoottisten viidakkojen äärellä. Jokainen kortti julistaa voimaannuttavaa, lämmintä sanomaa: ystävät ovat tärkeitä, muista olla utelias, harjoitus tekee mestarin, olet täydellinen sellaisena kuin olet. Kukapa ei sellaisia haluaisi kuunnella?

Joskus kortit kehottavat tapaamaan isovanhempia useammin tai olemaan itselle armollinen. Aina hyviä muistutuksia. Itselläni on shamaanien viisauskortit, joiden sanoma on monimutkaisempi ja mystisempi. Niiden mukaan jokaisella ihmisellä on paitsi maskuliinista tai feminiinistä energiaa, myös voimaa, jota saa elementeistä, ilmansuunnista ja vuodenajoista. En aina ymmärrä, mitä ne tarkoittavat, mutta saan viisauskorteista lohtua. Ne eivät kuitenkaan ohjaa elämääni. Toissakesänä nostin itselleni yhden kortin joka aamu, mutta nyt en edes muista, missä ne ovat.

Ennustukset ja taiat ovat monelle höpönlöpöä. Eivät kortit voi tietää kenenkään tulevaisuutta tai vaikuttaa siihen – emmehän pysty siihen itsekään. Enkelikortit, shamaaniopit ja emojitaiat tuntuvat minusta kuitenkin hyvältä, eikä haittaa, vaikka ne olisivatkin pelkkää huuhaata tai täyttä sontaa. Tärkeintä on, että koen itse saavani niistä jotain. Jos ei muuta, saan niistä vähintään makeat naurut. Kerran pyysin yksisarviskorteilta apua rahatilanteeseeni ja nostin kortin, jossa luki, että vanhempasi rakastavat sinua. Viesti oli harvinaisen selkeä. 

Katso myös:

Tämä Skam-sarjasta tuttu sovellus paljastaa naapuriesi salaiset pohdinnat – oletko jo kokeillut Jodelia?

Tämä trendi jatkaa vahvana edelleen – toimii myös pelkissä asusteissa

H&M julkaisee ensimmäisen unisex-mallistonsa ikinä – katso kuvat raikkaista tyyleistä

Kuva: Piia Arnould

Ruokakuluissa voi säästää pienellä vaivalla merkittävän summan. Niin tekee vapaaehtoisesti yhä useampi. Aloita ruokapihistely näillä!

1. Hyödynnä myynnistä poistuvat tuotteet

Fiksuruoka-sivustolta voi tilata myynnistä poistuvia tai parasta ennen -päiväystä lähestyviä tuotteita, esimerkiksi ruokaa ja juomaa, 20–90 prosentin alennuksella.

www.fiksuruoka.fi

2. Syö hävikki-ravintolassa

Esimerkiksi Helsingin Kampissa sijaitseva ravintola Loop tarjoaa hävikkiruoasta valmistettua ruokaa.

www.ravintolaloop.fi

3. Lataa mobiili-sovellukset

Lunchie Market- ja ResQ-palveluihin rekisteröitymällä voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia edullisesti.

www.lunchie.market/suomi ja www.resq-club.com

4. Tilaa ruoka-piireistä

Ruokapiirissä kuluttaja tilaa elintarvikkeita, kuten lihaa, kananmunia, hiutaleita ja juustoja, suoraan ruokatuottajalta. Eri kaupungeille ja kaupungin-osille on omat piirinsä. Piirejä löytyy esimerkiksi Facebookista nimellä REKO Lähiruokarengas.

Psst! Lue lokakuun lehden sivuilta 50-51 lisää siitä, kuinka voit säästää ruokaostoksilla isojakin summia. 

Kuva: iStock

Katso myös:

Uusi lehti on täällä! Kokosimme yhteen parhaat sitaatit

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Olemme superinnoissamme uudesta lehdestä! Tässä lokakuun numeron kiinnostavimmat sitaatit.

"Pihistelyn taustalla on ajatus rahallisen säästön lisäksi myös ympäristön kannalta eettisestä kuluttamisesta." -Määrätietoisesti säästävä Heidi Järvinen

"Vaikka puolitoista vuotta elämästäni on ollut ihan hirveää, olen kiitollinen siitä, että kaikki tapahtui nyt eikä myöhemmin. Sain burn outista enemmän kuin mitä menetin." -Työpaikallaan burn outiin sairastunut Anna

"Vaikka suhteesi ei kestäisi koko loppuelämääsi, se saattaa olla koko loppuelämäsi kannalta merkityksellinen suhde. Kaikkea rakkautta ei ole luotu kestämään, mutta se ei tarkoita etteikö kannattaisi rakastaa." -Tämän kylän homopoika -blogin Eino Nurmisto

"Omaan osaamiseen on uskottava 110-prosenttisesti. Olen saanut kotoani mallin, että kaikki työkokemus on hyvästä. Allekirjoitan tämän täysin." - Tapahtumatoimisto Tapauksen projektipäällikkö Caroline Korhonen

"Jos ihminen ei olisi itsekäs, hän olisi altis muiden vaikutuksille. Narsistiset johtajat ja kaikenlaiset gurut pystyvät helpoten ohjailemaan ihmisiä, jotka eivät tunne tai arvosta itseään tarpeeksi. Jatkuvasti muille myönnytyksiä tekevät ihmiset ajautuvat helpommin myös ihmissuhteisiin, joissa itse kärsivät." -Mahtava minä – itsekkyyden voima ja vastavoima -kirjan kirjoittanut Jukka Koskelainen

"Olenko itsekäs, kun en koe tarvetta lisääntyä? Vai olenko saanut tarpeekseni ihmissuhteista, joissa olen joutunt huolehtimaan aikuisesta ihmisestä kuin lapsesta?" -Cosmon kolumnisti Janni Hussi

Katso myös:

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Testasimme tämän hetken kiinnostavimmat kasvoseerumit – katso parhaat