Chris Brown: Kanada, Australia ja Iso-Britannia

Räppäri Chris Brown ei ole päässyt Kanadaan, Australiaan eikä Iso-Britanniaan pahoinpideltyään ex-tyttöystävänsä Rihannan vuonna 2011. Oikein!

Paris Hilton: Japani

Kun Paris Hilton pyrki Tokioon esittelemään uutta hajuvettänsä vuonna 2010, käännytettiin hänet kuuden tunnin kuulustelujen jälkeen takaisin Yhdysvaltoihin. Syynä oli, että bileprinsessa kärähti samana vuonna kokaiinin hallussapidosta kotimaassaan jopa kolmesti.

Lily Allen: USA

Brittilaulaja Lily Allenin pääsy Yhdysvaltoihin evättiin toistaiseksi vuonna 2007 sen jälkeen, kun hän hyökkäsi Lontoossa turhan innokkaan paparazzin kimppuun. 

Beyoncé: Malesia

Beyoncé ei ole suostunut muokkaamaan paljastavia esiintymisasujaan malesialaiseen kulttuuriin sopiviksi, eikä siksi ole toistaiseksi tervetullut esiintymään maassa lainkaan. 

Akon: Sri Lanka

Sri Lankan hallitus loukkaantui Akonin Sexy Chick -biisin musavideosta, jossa biletetään bikineissä buddha-patsaan alla. Laulaja ei ole sen jälkeen saanut maahan edes turistiviisumia.

Brad Pitt: Kiina

Brad Pitt sai ikuisen porttikiellon Kiinaan näyteltyään vuonna 1997 ensi-iltansa saaneessa Seitsemän vuotta Tiibetissä -leffassa. Kiinan hallitus suuttui, koska elokuva esittää Tiibetin hengellisen johtajan Dalai Laman myönteisessä valossa ja toisaalta antaa kiinalaisten toiminnasta kielteisen kuvan.

Kuvat: MVphotos
Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan UK

Ruokakuluissa voi säästää pienellä vaivalla merkittävän summan. Niin tekee vapaaehtoisesti yhä useampi. Aloita ruokapihistely näillä!

1. Hyödynnä myynnistä poistuvat tuotteet

Fiksuruoka-sivustolta voi tilata myynnistä poistuvia tai parasta ennen -päiväystä lähestyviä tuotteita, esimerkiksi ruokaa ja juomaa, 20–90 prosentin alennuksella.

www.fiksuruoka.fi

2. Syö hävikkiravintolassa

Esimerkiksi Helsingin Kampissa sijaitseva ravintola Loop tarjoaa hävikkiruoasta valmistettua ruokaa.

www.ravintolaloop.fi

3. Lataa mobiilisovellukset

Lunchie Market- ja ResQ-palveluihin rekisteröitymällä voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia edullisesti.

www.lunchie.market/suomi ja www.resq-club.com

4. Tilaa ruokapiireistä

Ruokapiirissä kuluttaja tilaa elintarvikkeita, kuten lihaa, kananmunia, hiutaleita ja juustoja, suoraan ruokatuottajalta. Eri kaupungeille ja kaupunginosille on omat piirinsä. Piirejä löytyy esimerkiksi Facebookista nimellä REKO Lähiruokarengas.

Psst! Lue lokakuun lehden sivuilta 50-51 lisää siitä, kuinka voit säästää ruokaostoksilla isojakin summia. 

Kuva: iStock

Katso myös:

Uusi lehti on täällä! Kokosimme yhteen parhaat sitaatit

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Olemme superinnoissamme uudesta lehdestä! Tässä lokakuun numeron kiinnostavimmat sitaatit.

"Pihistelyn taustalla on ajatus rahallisen säästön lisäksi myös ympäristön kannalta eettisestä kuluttamisesta." -Määrätietoisesti säästävä Heidi Järvinen

"Vaikka puolitoista vuotta elämästäni on ollut ihan hirveää, olen kiitollinen siitä, että kaikki tapahtui nyt eikä myöhemmin. Sain burn outista enemmän kuin mitä menetin." -Työpaikallaan burn outiin sairastunut Anna

"Vaikka suhteesi ei kestäisi koko loppuelämääsi, se saattaa olla koko loppuelämäsi kannalta merkityksellinen suhde. Kaikkea rakkautta ei ole luotu kestämään, mutta se ei tarkoita etteikö kannattaisi rakastaa." -Tämän kylän homopoika -blogin Eino Nurmisto

"Omaan osaamiseen on uskottava 110-prosenttisesti. Olen saanut kotoani mallin, että kaikki työkokemus on hyvästä. Allekirjoitan tämän täysin." - Tapahtumatoimisto Tapauksen projektipäällikkö Caroline Korhonen

"Jos ihminen ei olisi itsekäs, hän olisi altis muiden vaikutuksille. Narsistiset johtajat ja kaikenlaiset gurut pystyvät helpoten ohjailemaan ihmisiä, jotka eivät tunne tai arvosta itseään tarpeeksi. Jatkuvasti muille myönnytyksiä tekevät ihmiset ajautuvat helpommin myös ihmissuhteisiin, joissa itse kärsivät." -Mahtava minä – itsekkyyden voima ja vastavoima -kirjan kirjoittanut Jukka Koskelainen

"Olenko itsekäs, kun en koe tarvetta lisääntyä? Vai olenko saanut tarpeekseni ihmissuhteista, joissa olen joutunt huolehtimaan aikuisesta ihmisestä kuin lapsesta?" -Cosmon kolumnisti Janni Hussi

Katso myös:

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Testasimme tämän hetken kiinnostavimmat kasvoseerumit – katso parhaat