Vaikka peto on irti, Antti Tuisku on tasapainoisempi, rauhallisempi ja itsevarmempi kuin koskaan. Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin saavuttaminen on vaatinut Facebook-lakon, terapiaa ja toimivan arjen.

Studion lattia on täynnä höyheniä. Niiden keskellä seisoo laulaja Antti Tuisku, 32, parrassaan ja sinisessä tukassaan. Höyheniä on liimautunut hänen paljaisiin käsivarsiinsa, osa on jopa hänen suussaan. Vaikka Antti on tullut kuvauksiin kesken laivakiertueensa, väsymys ei näy missään. Oikeastaan hän on viilettänyt paikasta toiseen viimeisen vuoden ajan, sen jälkeen kun hänen En kommentoi -levynsä ilmestyi toukokuussa ja nousi listaykköseksi. Sittemmin albumi on myynyt platinaa ja Antti täyttänyt keikkapaikat ilta toisensa jälkeen. Laulajan pitkäaikaisin unelma toteutuu huhtikuun lopulla, kun hän nousee Hartwall Arenan lavalle Peto Show’ssaan, kahtena loppuunmyytynä iltana peräkkäin.

– Olen onnellinen siitä, että urani isoimmat asiat tapahtuvat juuri nyt. Osaan arvostaa kaikkea ihan eri levelillä kuin että ne olisivat tapahtuneet urani alkuaikoina. En pidä mitään itsestäänselvyytenä, sillä olen nähnyt ne ajat, kun keikoillani ei ole ketään ja joudun pähkäilemään, kiinnostanko enää ketään, Antti kertoo.

Tällä hetkellä poppari kiinnostaa kaikkia. Hän on onnistunut voittamaan kriitikot puolelleen ja saanut massoittain uusia faneja. Antista on ollut mahtava huomata, ettei hype ole horjuttanut hänen mielensä tasapainoa.

– En ole hyperaktiivisessa tilassa, enkä paukuttele henkseleitä. Asiat ovat omassa mielessäni yllättävänkin hyvin tasapainossa. Koen olevani tällä hetkellä todella hyvässä paikassa itseni kanssa. Kulunut vuosi on kasvattanut itseluottamustani ihan hirveästi.

Antilla mielen hyvinvointi lähtee fyysisestä hyvinvoinnista. Mieli ei pysy kasassa, jos hän ei pääse urheilemaan säännöllisesti. Fyysistä terveyttä ylläpitävät lisäksi riittävä uni, veden juominen ja terveellinen ruokavalio. Antti käy crossfitissä ja lenkkeilee päivittäin koiransa Viljon kanssa. Peto Show’ta varten hän saattaa treenata tanssijoiden kanssa 2–3 tuntia kuutena päivänä viikossa.

– En usko, että maailmassa on ihmistä, joka voisi rehellisesti sanoa haluavansa treenata vain hyvän olon takia. Minua ei ainakaan hävetä sanoa, että liikun, koska haluan näyttää hyvältä. Olen nyt paremmassa kunnossa kuin ikinä.

Motivoivinta on liikuntasuorituksen jälkeinen euforinen olo ja se, että liikkumattomuus näkyy kropassa välittömästi.

– Välillä haluaisin vain jäädä sohvalle, mutta pusken itseni ylös kovalla työmoraalillani. Jos voisin tehdä tätä työtä kaljamahaisena, kynnys jäädä sohvalle olisi paljon matalampi.

Antti ei ole koskaan haaveillut isoista lihaksista eli ”stereotyyppisestä, miehisestä ihannevartalosta.”

– Tanssiminen, liikkuminen, elastisuus ja joustavuus ovat minulle paljon tärkeämpiä, kuin että bodaisin lihaskimppuna. Siksi kuntosalitreenaaminen on aina ollut minulle enemmän rasvaa polttavaa kuin lihaksia kasvattavaa.

Vitamiinidouppausta

Kun Antti katsoo omia kuviaan uransa alkuajoilta, ero nykyiseen tuntuu hurjalta.

– Kuvittelin silloin olevani hyvässä kunnossa, mutta kuvista näkee, etten voinut kovin hyvin. Vaikka minun ei tarvitsisi olla ihan niin hysteerinen syömisistäni ja liikkumisistani, se, mitä pistän alas suustani, kertyy kroppaani ihan eri tavalla kuin kymmenen vuotta sitten. En edes halua tietää, mitä tapahtuisi, jos söisin höllemmin kaikkea epäterveellistä.

Siksi Antti on vetänyt makeansyömisen ja mässäilyn minimiin. Vuosi sitten hän karsi hiilareita ruokavaliostaan ja on lopettanut leivän syömisen. Aamu starttaa usein smoothiella, ja lautanen täyttyy vihreästä kaikilla aterioilla. Tarvittavat vitamiinit hän saa purkista. Se on maailma, johon hän on hurahtanut.

– Ne määrät, mitä vedän vitamiineja, ovat ihan omalla tasollaan. Joku voisi kutsua sitä douppaamiseksi. En kuitenkaan pysty saamaan tämän hetkisessä henkisessä ja fyysisessä rasitustilassa ruuasta niin paljon vitamiineja kuin tarvitsisin.

Aina silloin tällöin hän antaa itselleen luvan käydä hampurilaisella tai juoda alkoholia. Palautuminen yhdestä viiniannoksesta on kuitenkin hitaampaa kuin nuorena.

– En voi ottaa keikan jälkeen alkoholia, se harmittaa joskus. Yksi tai kaksi lasia viiniä tuntuvat kropassani seuraavana päivänä.

Antti on onnellinen siitä, että otti kaiken irti bilettämisestä, kun muutti Rovaniemeltä Helsinkiin parikymppisenä. Hän kävi kavereiden kanssa ulkona joka viikko, joskus monta kertaa viikossa. Hän muistaa yhä pusikon Johanneksen kirkon kulmalla, jonne jätti aina piilopullon. Kilometrin matkaa baarista Antin kotiin jatkoille ei voinut yksinkertaisesti kulkea ilman välipysähdystä.

– Olen elänyt vaiheen, kun olen hölmöillyt ja minulla on mennyt lujaa. Olemme juosseet kavereiden kanssa alasti Punavuoressa kaatosateessa. Enää en kaipaa yökerhobilettämistä.

Juhlimisesta on tullut suunnitelmallisempaa ja rauhallisempaa. Viimeksi tapaninpäivänä Antti järjesti kotibileet, joissa oli parikymmentä ihmistä. Jenni Vartiainen, VilleGalle, Nikke Ankara... Sen illan tapahtumilla Antti on jaksanut porskuttaa eteenpäin monta kuukautta.

– Olen tullut bilettämisen suhteen aikuiseksi – eli tylsäksi. Jos voin bilettää kerran kolmessa kuukaudessa, juoda silloin niin paljon kuin haluan ja nähdä kavereitani, se auttaa minua jaksamaan.

Facebook-lakossa

Koska mielen hyvinvointi on Antille yhtä tärkeää kuin kropankin, hän on käynyt terapiassa puhumassa elämästään. Ensimmäisen kerran vuonna 2008, kun hän huomasi rakentaneensa identiteettinsä uran, julkisuuden ja suosion varaan. Vuosien tauon jälkeen Antti marssi terapeutin luo uudestaan viime syksynä, Vain Elämää -hypen aikoihin.

– Minulla on ollut pitkään hyvä, seesteinen meininki elämässäni. Ikäkin tuo lisää rauhaa. Syksyllä silti ajattelin, että ympärilläni on nyt kaikki ainekset siihen, että pääni voi lähteä pois raiteiltaan. Mitään merkkejä ei ollut, mutta kävin silti terapiassa summaamassa kaikkea, mitä minulle oli tapahtunut.

Pään kasassa pitämiseen ja elämänhallinnantunteen lisääntymiseen on auttanut myös se, ettei Antti ole ollut puoleen vuoteen Facebookissa.

– Aika helposti sitä alkaa leijailla, kun oma profiili on täynnä ylistystä siitä, miten mieletön ja ainutkertainen tyyppi olen. Halusin keskittyä itseeni, arkeeni ja minulle jäi heti paljon enemmän aikaa kysellä muiden kuulumisia puhelimitse. Facebook on liian intensiivinen ja hektinen paikka. Tauko on tehnyt minulle hyvää, en kaipaa sinne takaisin.

Pitkään Antti liitti työntekoon ajatuksen siitä, että kohta suosio loppuu eikä hän osaa tehdä elämässään mitään muuta. Se tappoi kaiken luovuuden.

– Sitten oivalsin, että olen pärjännyt elämässäni hyvin tähänkin asti. En ole se tyyppi, joka jää tyhjän päälle. Voin tehdä musiikillani mitä vaan, ei väliä, vaikka kaikki menisi perseelleen. Haluan uskoa, että menestykseni on kovan työn tulosta ja ihmiset ovat viimein nähneet sen, etten ota elämää liian vakavasti, laitan itseni likoon ja nauran itselleni.

Staramoodi ja perus-Antti

Ennen Antti erotti selvemmin siviiliminänsä julkkisminästään, sillä raja oli pakko vetää johonkin. Vieläkin on olemassa ”staramoodi ja perus-Antti.”

– Totta kai lavalle astuessa päässä olevat asetukset pitää muuttaa ja kytkeä taas pois siviilissä. Eihän kukaan kestäisi katsoa minua, jos eläisin samalla superstara-mentaliteetillä omaa elämääni.

Antti on omien sanojensa mukaan päällepäsmäriluonne. Hän on huono delegoimaan, vaikka on koittanut viime aikoina opetella sitä.

– Minulla on suuri tarve olla aina oikeassa, mutta tiedostan myös, kun olen väärässä. Tykkään myöntää virheeni ja pohtia jälkeenpäin, mitä niistä opin. Minun pitäisi olla armollisempi itseäni kohtaan. Minullakin on lupa lepoon ja lupa ottaa iisimmin.

Laulaja tekee keväällä uuden aluevaltauksen ja julkaisee Seppälän kanssa oman Antti Tuisku by Seppälä -vapaa-ajan mallistonsa. Se pitää sisällään muun muassa sporttihenkisiä t-paitoja ja collegehousuja, jotka sopivat sekä naisille että miehille.

– Olen lähtökohtaisesti verkkarityyppi ja pukeudun mukaviin ja väljiin vaatteisiin aina kun vain mahdollista. Olen rauhaa rakastava arki-ihminen.

Antin onkin vaikea keksiä mitään parempaa kuin perusasioiden pyörittäminen tavallisena arkena. Tehdä pitkä kauppalista, käydä kaupassa, siivota, pestä pyykkiä, tuijottaa lempisarjaa ja lenkkeillä Viljon kanssa. Kotona hän ei ajattele muiden mielipiteitä, Instagram-tykkäyksiä tai myyntilukuja. Paljon enemmän Anttia kiinnostavat pesukoneessa pyörivät pyykit ja niiden ripustaminen.

– Olen onnellinen siitä, että arki tuo elämääni niin suurta sisältöä, etteivät työasiat pyöri mielessäni. Parasta on tulla kotiin sunnuntaiaamuna keikalta, pistää hikiset vaatteet pesukoneeseen, katsoa hiihtoa televisiosta ja lähteä sen jälkeen metsään. Ne asiat ovat all-time favorittejani.

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi

”Hangossa voi kesäisin tuntea olevansa melkein ulkomailla, Levi taas on kevättalvella kuin mini-St.Moritz.”

Toimituspäällikkö Linda Forss

”Road tripit Suomessa ovat parasta. Valitsen aina reitit, jotka vievät pienten kuntien ja hiljaisten sivukylien läpi. Niitä meillä piisaa.”

Digital Content Strategist Maria Lieto

”Olen onnellisimmillani Saaristomerellä. Luonto, meri ja fiilis ovat siellä niin uniikkeja.”

Art Director Tonja Rantanen

”Lappi on Suomen kauneinta ja eksoottisinta aluetta. Inhoan kylmyyttä, mutta Lapin maisemissa se jotenkin unohtuu.”

Graafinen suunnittelija Isma Valkama

”Helsinki on jatkuvasti kehittyvä kaupunki, jossa on hienosti säilynyttä historiaa, kuten Suomenlinna ja Käpylä. Jos kuitenkin kaipaan vastapainoa, Saaristomeri ja Lapin erämaat ovat parasta. Missä kännykkä ei kuulu, siellä mieli lepää.”

Toimituksen assistentti Tiina Kyllönen

”Kesällä ei ole mitään sen hienompaa kuin veneillä Saimaalla. Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa taas on luontopolkujen Disneyland. Huikeita maisemia!”

Kuva: iStock

Katso myös:

Nämä kuvat pelastavat päiväsi – katso, miltä koirat näyttävät ennen ja jälkeen parturin

Ruotsalaisen tuoksutalo Byredon tuotteet myyntiin Kicks-verkkokauppaan

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti”