1. Älä sulje sovelluksia.

Suljetko sinäkin appejasi siinä toivossa, että akkusi kestäisi pidempään? Lopeta heti. Sekä Apple että Google ovat varoittaneet, että sovellusten sulkeminen saattaa jopa nopeuttaa akun kulumista.

2. Tarkista kuitenkin, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua. 

Valitse asetukset  > akku, ja tarkista mitkä, sovellukset kuluttavat virtaa eniten. Saatat yllättyä, kuinka moni ei-niin-tärkeä sovellus on älytön virtasyöppö. Karsi siis turhuudet pois puhelimestasi.

3. Alhaisen virran tila on ystäväsi.

iOS9-käyttäjät voivat ottaa käyttöönsä alhaisen virran tilan silloin, kun akku alkaa olla lopussa. Klikkaa itsesi asetukset > akku > virransäästötila. Kun puhelimesi on virransäästötilassa, se muun muassa vähentää automaattisesti näytön kirkkautta ja poistaa käytöstä iCloud-synkronoinnin. Voit kuitenkin soitella ja surffailla netissä normaaliin tapaan, onneksi. 

4. Sulje sovellusten päivitys taustalla.

Tämä toiminto päivittää sovelluksesi automaattisesti, vaikka et käyttäisi niitä. Sen tarkoituksena on siis tarjota sinulle aina ajantasalla olevat sovellukset. Vaikka se on kätevä, syö se älyttömästi akkua. Saat sen pois iPhonessa näin: asetukset > yleiset  > ohjelmien päivitys taustalla (pois päältä).

5. Sulje sijaintipalvelut. 

Sijaintipalvelut kuluttavat akkuasi yllättävän paljon. Ja on tietysti myös inhottava ajatus, että Facebook, Google ja Instagram jäljittävät sijaintiasi taukoamatta... Saat otettua sijaintipalvelut pois käytöstä asetukset > tietosuoja > sijaintipalvelut (pois päältä) MUTTA muista, että silloin myös Tinder lakkaa toimimasta. *oh no*

6. Vähennä näytön kirkkautta.

= helpoin tapa säästää akkua. Automaattinen kirkkaudensäätö pyrkii mukauttamaan näyttösi automaattisesti ympäristöön sopivaksi. Usein se jättää näytön kuitenkin tarpeettoman kirkkaaksi. Sulje automaattinen kirkkaudensäätö ja säädä näyttösi kirkkautta manuaalisesti. 

7. Laita Bluetooth pois päältä.

Muistatko, milloin edes viimeksi käytit sitä...? 

8. Jos olet todella epätoivoinen, laita puhelin lentokonetilaan.

Lentokonetila tietysti säästää eniten akkua, mutta estää myös käyttämästä suurinta osaa puhelimen toiminnoista. Et myöskään voi soittaa tai lähettää normaaleja tekstareita. Suosittelemme lentokonetilaa muuten myös lenkkeillessä ja iltaisin, mikäli haluat hetken tauon jatkuvasti välkkyvästä iPhonen näytöstä. 

9. Käytä wifiä aina kun mahdollista. 

Jos roikut netissä jatkuvasti 4G:n tai LTE:n avulla, akkusi loppuu nopeasti. Jos kyläilet esimerkiksi ystävälläs tai selailet somea kahvilassa, muista aina kysyä netin salasanaa. Muista kuitenkin, että automaattisesti wifi-yhteyttä etsivä puhelin kuluttaa kamalasti virtaa. Sulje tämä toiminto pois päältä näin: asetukset > wifi > ehdota liittymistä (pois päältä).

Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta kautta aletaan tekemään ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perrya näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on kieltämättä valtavat saappaat täytettävänään, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"