Sosiaalinen media on pullollaan kuvia, joista löytyy vastaus ongelmiisi.

Jotkut päivät tuntuvat alusta saakka siltä, ettei niistä tule yhtään mitään. Sosiaalinen media tarjoaa meille yllättävän paljon inspiraationlähteitä, joita selaamalla mieliala kohenee ja hommat tulevat hoidettua!

Ongelma 1:

Treenikamasi ovat viikattuna edessäsi ja tuijottavat sinua syyllistävästi. Makaat sängyssä, etkä jaksaisi millään liikkua. Alkaako ulkona sataakin? Parempi jäädä kotiin, tuumit, vaikka tiedät kyllä, että järkevintä olisi nousta ylös ja lähteä salille. 

Ratkaisu:

Katso seuraavien instagrammaajien tilejä:

@stef_fit

@endorfiinikoukussa (tilillä on erityisesti hyviä videoita)

@reebokcrossfitone

@nikerunning

Tsekkaa myös seuraavat tunnisteet: 

#cosmobootcamp, #adidasheimo ja #adidassuomi.

Jos et vielä ole juossut ulos ovesta lenkkarit jalasta, kokeile perinteisiä hashtagejä:

#running #gym #runningmotivation #trainingmotivation

Ongelma 2:

Miessuhteesi ovat pielessä, ja olet alamaissa. Mikä ihme siinä on, ettei siitä tyypistä kuulu mitään? Etsit vikoja itsestäsi.

Ratkaisu:

Kirjoita Instagramin hakukenttään #quotestoliveby, ja puhelimesi näytölle ilmestyy tuhansia motivoivia lausahduksia. Huolimatta siitä, että osa niistä on todella latteita, voi niistä saada yllättävää voimaa. Vai mitä sanot esimerkiksi tästä: "A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms." Niinpä! Juuri tätä sinä kaipasitkin!

Tsekkaa myös seuraavat tunnisteet:

#quotestagram, #quotesoftheday, #quotesaboutlife, #quotestags 

Eikö auta? Katso Youtubesta Beyoncén Glastonbury-festareilla esittämä Irreplaceable. Videon löydät täältä.

Ongelma 3: 

Sinut on kutsuttu bileisiin, joita et halua jättää väliin mistään hinnasta. Pelkäät kuitenkin, että olet tämän viikon jäljiltä aivan poikki, etkä pääse juhlatunnelmaan.

Ratkaisu:

Hae Pinterestistä kuvia hakusanalla "Studio 54". Legendaarisessa diskossa bailasi 70- ja 80-lukujen vaihteessa jokainen, joka oli jotakin. Kuvat Bianca Jaggerista, Jerry Hallista ja Lauren Huttonista saavat sinut kaivamaan kaikki kimaltavat asiat vaatekaapistasi ja kokeilemaan niitä peilin edessä.

Vieläkö väsyttää? Kirjoita Googlen kuvahakuun "Kate Moss 30th birthday party".

Ongelma 4: 

Olet menossa treffeille, ja sinua jännittää. Mitä, jos et keksi mitään puhuttavaa? 

Ratkaisu: 

Selaa Twitteriä ja lue, mistä ihmiset vaahtoavat juuri nyt. Jos et keksi omia mielipiteitä asioista, on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja, joista valita omansa. Muista kuitenkin mainita deitillesi, ettet ole vastuussa kuningasideasta, vaikkapa tähän tyyliin: "Joku juuri mainitsi jossain, että..."

Voit myös mainita hänelle Paskat Kirppislöydöt -blogista. Sivusto esittelee älyttömiä asioita, joita ihmiset yrittävät myydä. Valitse niistä pari hauskaa esimerkkiä, joita voit esitellä deitillesi puhelimeltasi, jos treffeillä tulee hiljainen hetki. Samalla saat hyvän tekosyyn hivuttautua lähemmäs deittiäsi. Blogin löydät täältä.

Ongelma 5:

Treffit menivät hyvin, ja haluat ottaa yhteyttä mieheen. Varsinaista asiaa sinulla ei kuitenkaan ole. Onko pakko keksiä tikusta asiaa?

Ratkaisu:

Mene Youtubeen, ja katso videoita puhuvista eläimistä. Hyvä on, osa niistä on nähty tuhanteen kertaan, mutta voiko joku todella kyllästyä esimerkiksi huskyyn, joka hokee, että "I love you"? Ei voi. Nämä videot ovat klassikoita, joita voi linkkailla loputtomasti.

I Can Has Cheezburger? on laajentunut kattamaan muutakin kuin eläinhuumoria, jolla se on maineensa luonut. Vaarana tälle sivustolle menemisessä tosin on, ettet pääse sieltä koskaan pois, ainakaan ennen kuin olet nauranut mahasi kipeäksi. Sivustolle pääset tästä.

Voit myös piipahtaa Snoop Doggin Instagram-tilillä. @snoopdogg on ottanut Instagramin haltuunsa todenteolla ja postaa usein kuvia ja lainauksia. Jotkut niistä saattavat olla outoja ja jotkut ovat hauskoja, mutta kaikki ne ovat ajatuksia herättäviä.

Eikö riitä? Käväise käyttäjän @faijagooglaa Twitter-sivulla. Twiitit ovat peräisin tilin ylläpitäjän vanhan isän Google-hakukentästä. Vai ovatko ne keksittyjä? Ja katso, sinulla on miehelle oikea kysymys! Sivulle pääset tästä.

 Kuva: MVphotos

Ihanimman lahjan eteen on uhrattu seteleiden sijaan aikaa. Herkullinen suolakeksifudge onnistuu aloittelevaltakin leipurilta!

Suolakeksifudge

Ainekset:

2 ½ dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
ripaus suolaa
25 g voita
1 ½ rkl glukoosisiirappia
20 g suolakeksejä
100 g maitosuklaata
sormisuolaa

Tee näin:

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Lisää suola, voi ja glukoosisiirappi. Anna seoksen kuplia koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes se on selkeästi paksumpaa. Rouhi suolakeksit joukkoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan, ripottele pinnalle sormisuolaa ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.

Kuva: Juha Salminen

Katso myös:

Haluatko säästää? Kuusi vinkkiä, joiden avulla pääset oikeasti alkuun

Finnairin lentäjänä työskentelevä Pia Stenholm: ”Uravalinnastani ollaan yllättyneitä sukupuoleni takia”

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat