Ole hiljaa, käytä dödöä ja pidä se laukku sylissäsi, kiitos.

Julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen voi olla välillä yhtä tuskaa, eivätkä kanssamatkustajat kovin usein helpota oloa. Näihin asioihin et voi olla törmäämättä julkisessa liikenteessä.

1. Paikan varaaminen käsilaukulle

Istumapaikat ovat täynnä, mutta neiti Louis Vuittonin laukkuineen vie kaksi istuinta. Täytyyhän lempilaukulla oma paikka olla.

2. Kaikenlaiset ruumiineritteet

Ole kiltti, ja jätä rähmän, korvavaikun, rään ja rupien räplääminen kotioloihin. Kukaan ei tahdo nähdä kanssaeläjien ruumiineritteitä. Tämä koskee myös näkymättömiä mutta helposti havaittavia kaasuja, vaikkei syyllistä usein voikaan täydessä kulkuneuvossa varmuudella osoittaa.

3. Tahallinen koskettelu

Vahinkoja käy ruuhkaisessa liikennevälineessä kaikille, mutta muka-tahattoman kähmäisyn tunnistaa jokainen. Pidä. Näppisi. Kurissa.

4. Ensin ulos, sitten sisään

Yksi rasittavimmista matkustajatyypeistä on kärsimätön kulkuneuvoon rynnijä. Voisi kuvitella, että jokainen ymmärtäisi, että asiat sujuvat sulavammin, kun matkustajat valuvat ensin ulos ja seuraavat nousevat vasta sitten kyytiin. Monelle tällainen suoritus on kuitenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa.

5. Sanomalehden lukeminen

Tosi kiva, että sivistät itseäsi, mutta mieti nyt vähän. Jokainen pysyköön aamu- ja iltapäiväruuhkassa oman istuinpaikkasa rajojen sisäpuolella.

6. Itsekkyys ja laiskuus

Ai, et huomannut vieressäsi seisovaa pappaa tai viimeisillään raskaana olevaa naista, jotka kellahtavat kumoon seuraavasta jarrutuksesta? No, ei sitten mitään, jatka vain matkaasi mukavasti löhöten.

7. Epähygieenisyys

Kulkuneuvon tiivis tunnelma, tunkkainen sisäilma ja kainaloiden paljastaminen kanssamatkaajille saavat kenen tahansa hikikarpalot virtaamaan, mutta koko matkustamon täyttävä, hengensalpaavan pistävä hienhaju on anteeksiantamatonta. Säännöllinen peseytyminen ja deodorantti, miten olisi?

8. Muiden päälle horjuminen

Tasapainoharjoituksia on hyvä tehdä, mutta bussi, juna tai ratikka eivät ole oikeita paikkoja harjoittelulle. Pliis, pidä seistessäsi jostain kiinni.

9. Musiikin huudattaminen

Musiikin kuuntelu ilman kuulokkeita ei nyt vain ole julkisissa liikennevälineissä okei.

10. Huutaminen ja kikattaminen

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin puhelimeen huutava tyyppi, kikattava tyttölauma tai kovaan ääneen höröttävä jätkäporukka. Jos pari penkkiriviä taaempana istuva matkustaja kuulee juttusi, puhut todennäköisesti liian lujaa.  

Lähde: Cosmopolitan.com

Kuva iStock.

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"