Radio Helsingin toimittaja Renaz Ebrahimi, 27, ei aseta unelmilleen kokorajoituksia, koska tanssija Roza Ahmadin, 27, mielestä sellaiset ovat turhia. 

Se perjantailounas viime vuoden lokakuussa veähti. Bisnesideat sinkoilivat, ja uraunelmien palaset löysivät paikkansa. Oikeastaan jopa pelottavan hyvin. Tuolloin Bassoradion juontajana työskennellyt Renaz Ebrahimi ehdotti ystävälleen tanssija Roza Ahmadille, että he antaisivat suunnitelmien hautua viikonlopun yli. Maanantai tuli, ja naiset tapasivat.

- Olimme ensimmäisen tunnin aikana keksineet yrityksllemme nimen, ostaneet domainin ja perustaneet kaikki mahdolliset somekanavat. Aloimme innoissamme väsätä myös liiketoimintasuunnitelmaa, Renaz kertoo. 

Tapahtumatuotantoyritys Random Life oli syntynyt. 

- Emme jääneet jahkailemaan. Asenteemme on, että nyt mennään ja tehdään, Roza ilmoittaa.

-Välillä voi kaatua rähmälleen. Mokailemalla oppii parhaiten. Rozan kanssa minun ei tarvitse pelätä epäonnistumista, Renaz sanoo.

Ensimmäistä kertaa Renaz ja Roza tapasivat kurdilaisten kesäleirillä 90-luvulla. Myöhemmin he olivat pari vuotta sitten samassa tanssiryhmässä. Roza jatkoi tanssia kunnianhimoisesti, Renaz teki uraa radiossa. Kun Roza alkoi viime syksynä pyyrää Renazia kahville, kaksikon välille muodostui poikkeuksellinen yhteys.

-Olin silloin turhautunut työkuvioihini ja elämääni. Sain Rozalta kannustusta ja luottoa, jota tarvitsin. Hänen ansiostaan uskalsin tarttua uusiin työhaasteisiin. Myös Rozalla oli elämässään juuri Renazin kokoinen aukko.

-Mieheni lisäksi Renaz on ainoa, koka on sanonut, että olen hyvä siinä, mitä teen ja pystyn mihin vain.

-Tuo sinun all in or all nothing -asenne puskee minuakin enemmän, Renaz sanoo. 

Naiset ovat nykyään bisneskumppaneiden lisäksi myös sydänystäviä, jotka ymmärtävät toisiaan usein paremmin kuin kukaan muu. Vain ihminen, joka jakaa samanlaisen taustan, tietää, millaista on kasvaa perheessä, jonka meininki saattaa näyttää ulkopuolisesta siltä, että käynnissä on koko ajan valtava draama. Myös kova työmoraali ja kunnioittavat välit vanhempiin ovat perua kotoa.

Naiset uskovat, että tsemppaaminen vie pidemmälle kuin kilpailu. Renaz esimerkiksi kertoo meinanneensa pakahtua ylpeydestä, kun Roza esitti lokakuussa kolmen muun tanssijan kanssa Anna Abreun AYO-kappaleeseen tekemänsä koreografian MTV:n Posse-ohjelmassa.

-Se olisi ollut myös joskus minun unelmani, mutta nyt vain katselin, että siellä se sisko vetää. Ei se ollut minulta tai keneltäkään muulta pois, päinvastoin. Aina kun joku nainen menestyy, samalla avautuu ovi viidelle muulle.

Katso myös:

Elokuun Fun Fearless Female: Vloggaaja Mmiisas

Sanni: " En enää selittele tekemisiäni"

Tämä on Diandran elämänohje

Joulukuun Cosmossa 20 naista kertovat, kuka on vaikuttanut eniten heidän uraansa ja keneltä he ovat saaneet elämänsä tärkeimmän neuvon. Lehti on kaupoissa tänään!