Ripsiväri on ylivoimaisesti suosituin suomalaisten naisten käyttämä meikkituote, mutta miksi sen täydellisen ripsivärin löytäminen on niin vaikeaa?

Yksi lupaa 120 % enemmän pituutta, toisessa on kaunis metallinhohtoinen pakkaus ja kolmas muuten vain hyvin mainostettu. Moni kertoo ostopäätöksensä syntyvän puhtaasti mielikuvien perusteella.

Ripsivärin ostamisen luullaan usein olevan pelkkää tuuripeliä: välillä kohdalle osuu päävoitto, joskus hintansa arvoinen lohdutuspalkinto ja toisinaan pelkkä tyhjä arpa. Helpota hommaa näiden vinkkien avulla. 

1. Millaiset ripset sinulla on?

Siinä missä ihotyyppisi ratkaisee hoitotuotteiden ja meikkivoiteen valinnassa, ratkaisevat ripsesi millaisen ripsivärin niille tarvitset. Ovatko ripsesi pitkät vai lyhyet? Tuuheat tai harvat? Suorat vai kaarevat? Kysy kaverilta mielipidettä, jos et ole itse varma.

 2. Millaista lopputulosta toivot?

Kaikki eivät halua pitkiä ripsiä. Toiset tahtovat pelkkää tuuheutta, toiset sekä pituutta että tuuheutta ja toiset vain, että ripsiväri toisi väriä. Päätä, mitä ripsiväriltäsi toivot ja voit helpottaa seuraavaa ostosreissuasi tietäessäsi, millaisia lupauksia tarjoaviin tuotteisiin tartut.

 3. Kiinnitä huomio ripsivärin koostumukseen

Löysempi ripsivärikoostumus mahdollistaa pidentävän ja erottelevan lopputuloksen, mutta sillä on mahdotonta rakentaa tuuheita ripsiä. Jos ripsirivisi on valmiiksi tiheä, on juoksevampi koostumus niille ideaali, sillä se mahdollistaa loistavan erottelevuuden ja tuo ripsille pituutta. Juoksevat koostumukset myös kuivuvat ripsissä usein jäykiksi, eli niiden päälle ei ole enää mahdollista myöhemmin lisätä uutta ripsivärikerrosta.

Paksummat, voidemaisemmat koostumukset ovat täydellisiä tuomaan hennoille ripsille lisää runsautta, sillä ne kerrostuvat jokaisen yksittäisen ripsen ympärille saaden aikaan illuusion tuuheammista ripsistä. Ne myös yleensä jättävät ripset pehmeän tuntuisiksi, minkä vuoksi uuden ripsivärikerroksen lisääminen ennen iltamenoja on mahdollista ilman paakkuuntumisen riskiä.

 4. Valitse harja tarkasti

Uusimman innovaation mukainen ripsiväriharja voi luvata paljon, mutta menevätkö lupaukset yhteen ripsiesi ja toiveidesi kanssa? Suuri ja tuuheaharjaksinen näyttävyyttä lupaava ripsiväriharja ei esimerkiksi toimi hennoilla ripsillä, sillä ripset eivät suostu painumaan sen harjasten väliin tarpeeksi. Pieni ja tarkka harja voi puolestaan sopia hyvin lyhyille ripsille tarjoamansa levitystarkkuuden vuoksi, mutta jos harja ei poimi mukaansa runsaasti ripsivärimassaa ei sillä myöskään voi saada ripsiin tuuheutta. Jämäkkä, tiheäpiikkinen silikoniharja saa tuuheat ripset näyttämään upeilta kyetessään erottelemaan ne tarkasti, mutta harvempi ripsirivistö saattaa jäädä saman harjan jäljiltä varsin vaatimattoman näköiseksi.

5. Vedenkestävänä vai vesiliukoisena?

Jos ripsesi ovat suorat eivätkä taivutukset pysy, on vedenkestävä ripsiväri paras vaihtoehto. Sen koostumus kykenee lukitsemaan taivutuksen ripsiin vesiliukoista versiotaan paremmin ilman, että aamulla ripsentaivuttimilla aikaansaatu kaunis kaari suoristuu päivän aikana. Vedenkestävien ripsivärien koostumus on yleensä kuitenkin vesiliukoisia löysempää, minkä vuoksi tuuheutta kaipaavat hentoripsiset saattavat kestävää taivutusta toivoessaan joutua tinkimään volyymista.

Katso myös: 

Kysy vartalonhoidosta, kauneusguru vastaa

5 askelta täydellisen meikkivoiteen löytämiseen

8 tärkeää kauneustrendiä vuodelle 2015