Cosmon uusi bloggaaja on 28-vuotias Madde eli Marika, joka asuu Los Angelesissa. Madden blogi vie lukijat seuraamaan hänen arkeaan Enkelten kaupungissa. Mutta miten Madde oikein päätyi Los Angelesiin?

Kerro jotain itsestäsi!
Olen kotoisin Helsingistä. Parikymppisenä lähdin opiskelemaan 

kansainvälisiä suhteita ensin Viroon ja siitä matka jatkui Hollantiin ja Sveitsiin.

Miksi muutit juuri Los Angelesiin?
Mieheni on täältä kotoisin, joten seurasin miehen perässä.

Milloin ja miksi aloitit oman blogin?
Aluksi bloggailu oli lähinnä hauska harrastus, jonka avulla pidin ystäväni ja perheeni ajan tasalla siitä, mitä touhuilin ulkomailla. Samalla tiellä olen edelleen. Kun mahdollisuus siirtyä Cosmon sivuille ilmaantui, en epäröinyt hetkeäkään. Cosmo on kansainvälinen, tyylikäs ja upea lehti.

Millaisista asioista bloggaat? Mistä aiot blogata Cosmon sivuilla?
Blogistani löytyy niin arkea Los Angelesissa, muotia, julkkiksia kuin matkusteluakin. Cosmon sivuille lupaan tuoda tuulahduksen Kaliforniaa juttujeni kautta.

Keiden blogeja seuraat?
Suosikkejani ovat Cupcakes and cashmere, Losissa aiemmin asunut tanskalainen laulaja Anine Bing, Camille Styles ja Cheynne meets Chanel. Suomalaisista suosikkejani ovat P.S. I love fashion ja Kalastajan vaimo.

Kuvaile tyyliäsi? Keiden tyyliä ihailet? Mikä on suosikkivaatteesi?
Oma tyylini on muuttunut Yhdysvaltoihin muuton jälkeen rennommaksi. Ennen pidin klassisista, musta-valkoisista vaatteista. Boheemimpi ja värikkäämpi pukeutuminen on nyt alkanut viehättää minua. Pidän Olivia Palermon, Nicole Richien, Rachel Zoen ja Elle Macphersonin tyylistä. Tämän hetken suosikkivaatteeni ovat värikkäät farkut sekä pitkät hameet ja mekot.

Mikä on parasta Kaliforniassa?
Aurinko ja rentous.

Mistä haaveilet?
Viime vuosien aikana tulevaisuuden haaveeni ovat muuttuneet paljon. Haluasin tehdä jotain luovempaa työtä ammatikseni. En enää stressaa tulevaisuudesta, vaan annan asioiden mennä niiden omalla painollaan.  Onnellisuus, mahdollisuus nähdä ja kokea sekä perhe ovat kuitenkin pysyviä haaveitani.

L.A. Madde -blogi

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"