Taylor Swift oli eilisten Grammyjen säihkyvin tähti. Listasimme Taylorin Grammy-lookit aina vuodesta 2008 alkaen.

2008 Taylor osallistui Grammy Awardseihin ensimmäisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Yllään hänellä oli Sandi Spikan laventelinvärinen prinsessaluomus.

2009 Taylor asteli punaista mattoa pitkin mustassa Kaufman Francon mekossa vuonna 2009. Myöhemmin Taylor esiintyi yhdessä Miley Cyruksen kanssa laulaen duettona kapplaeensa Fifteen.

2010. Seuraavana vuonna Taylor säihkyi uudelleen Kaufman Francon iltapuvussa. Samana iltana hän voitti palkinnot vuoden albumista (Fearless), parhaasta kantriesityksestä (White Horse), parhaasta kantribiisistä (White Horse) sekä parhaasta kantrialbumista (Fearless). Taylor lauloi kappaleet You Belong With Me, Today Was a Fairytale sekä Rhiannon, mutta yleisön mielestä hänen esityksensä olivat heikkoja. Levy-yhtiön johtaja Scott Borchetta kommentoi tuolloin:

- Ehkä hän ei ole teknisesti paras laulaja, mutta hän on paras herättämään tunteita. 

2012 Vuonna 2012 Taylor ihastutti upeassa Zuhair Muradin kultaisessa mekossa. Samana vuonna laulaja vei kotiinsa kaksi Grammyä Mean-biisistä.

2013. J. Mendelin valkoinen halkiomekko ja suoristettu otsatukka aloittivat uuden kauden Taylorin pukeutumisessa. Ensimmäisen kerran uransa aikana Taylor avasi koko palkintogaalan esityksellään We Are Never Ever Getting Back Together, jossa hän keikisteli sirkusteemaisessa showssa valkoisessa silinterihatussa ja pitkässä takissa. Hän voitti myös Grammyn parhaasta visuaaliseen mediaan tarkoitetusta kappaleesta (Safe and Sound).

2014 Punaiselle matolle Taylor valitsi verkkomaisen Guccin iltapuvun ja esitti seremoniassa pianolla kappaleen All Too Well. Hän oli ehdolla neljässä eri kategoriassa, mutta lähti kotiin tyhjin käsin. Vuoden 2014 Grammyt olivat Taylorin mukaan hänen uransa käännekohta, sillä myöhemmin samana iltana hän päätti seuraavan levynsä (1989) nimen sekä siirtyä pysyvästi pop-markkinoille.

2015 Taylor leikkasi ensimmäistähiuksensa lyhyeksi ja asteli punaisella matolla Elie Saabin upeassa iltapuvussa. Hän oli ehdolla kolmessa eri kategoriassa, mutta joutui tänäkin vuonna pettymään.

2016 Uusi tukka, uudet kujeet! Lyhyempi polkka, kolme Grammyä (vuoden albumi (1989), popalbumi (1989) ja musiikkivideo (Bad Blood), palkintogaalan avausesitys Out of The Woods ja seksikäs Atelier Versacen asu herättivät hälinää sosiaalisessa mediassa. Positiivista tai ei, Taylor tuskin välittää - tämä on hänen vuotensa. Haters gonna hate!

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"