Tarvitsetko arkinilkkurit? Näillä Acnen kengillä astelevat muotitoimittajat ja -bloggaajat.

Tarvitsetko arkinilkkurit? Näillä Acnen kengillä astelevat muotitoimittajat ja -bloggaajat.

 

MIKÄ?

Acne Studios on ruotsalainen brändi, jonka Jonny Johansson perusti kolmen kollegansa kanssa vuonna 1996. Vuotta myöhemmin he tekivät raakadenimistä sadat unisex-farkut ja antoivat ne tukholmalaisille ystävilleen. Ihmiset olivat koukussa. Kun Acne lanseerasi vaatemallistonsa, se nousi muotipiirin suosikiksi. Liki kahden vuosikymmenen aikana Acne on vakiinnuttanut asemansa huippubrändinä. Se ei käytä markkinoinnissaan perinteisiä mainoksia, vaan julkaisee oman lehden kahdesti vuodessa. Acne Paperin tekijätiimiin on kuulunut kovan luokan nimiä, kuten muotikuvaaja Mario Testino ja Ranskan Voguen entinen päätoimittaja Carine Roitfeld.

 

SUOSION SYY?

Acnen suosio lähti liikkeelle farkuista, mutta sen seuraava hitti olivat nahkanilkkurit. Ensin suosioon nousivat käytännölliset Acne Pistol Boots -nilkkurit, jotka jokainen muodista kiinnostunut ruotsalaisnainen halusi eteiseensä. Trendi­tietoiset julkkikset ympäri maailman seurasivat esimerkkiä.
Viime vuonna Acne Starit aloittivat uuden aallon. Ne ovat hieman korkeammat ja naisellisemmat kuin edeltäjänsä. Perusmalliston mustat nilkkurit saavat joka sesonki rinnalleen uusia värejä. Vuosi sitten Starit puettiin punaiseen, keväällä puuteriin ja syksyllä ruskeaan.

 

 

MISTÄ LÖYDÄT?

 

Monet edullisemmat merkit ovat ottaneet vaikutteita Acnen kengistä, ja Pistoleita on kopioitu hyvinkin räikeästi. Aidot Acne Star -nilkkurit löydät Suomessa esimerkiksi Stockmannilta, Gaudetesta, Beamista ja Rizzosta. Myös Acnen oma verkkokauppa toimittaa kenkiä Suomeen, mutta hinnat ovat yleensä jopa kolmekymmentä euroa kalliimmat kuin omissa myymälöissä.

 

 

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"