1. Amerikkalainen Roy Raymond perusti Victoria’s Secretin vuonna 1977. Roy tunsi olonsa epämukavaksi ostaessaan vaimolleen alusvaatteita tavarataloista. Hän sai idean myymälästä, jossa miehet voisivat tehdä lahjaostokset nolostelematta. Roy otti 80 000 dollaria lainaa ensimmäisen VS-myymälän perustamista varten. Paikaksi hän valtsi Kalifornian Palo Alton.

2. Muutama vuosi myöhemmin liikemies Leslie Wexner vieraili Victoria's Secretillä. Leslie huomasi, että myymälä miellytti miehiä, mutta naiset eivät kokeneet brändiä omakseen. Leslie kuitenkin ymmärsi potentiaalin ja ostikin Victoria's Secretin Roylta vuonna 1982 miljoonalla dollarilla. Hän raikasti brändin tummanpuhuvan ilmeen raikkaaksi, moderniksi ja ylelliseksi. Katalogeihin valittiin malleja, joihin naiset haluisivat samaistua. Vuoteen 1995 VS-myymälöitä oli avattu jo 670.

3. Roy perusti Victoria's Secretin myymisen jälkeen kaksi muuta yritystä, jotka kuitenkin molemmat ajautuivat konkurssiin. Hän menetti nopeasti kaiken omaisuutensa eikä selvinnyt veloistaan. Samoihin aikoihin vaimo Gaye Raymond halusi avioeron. Vuonna 1993 Roy teki itsemurhan hyppäämällä alas Golden Gate -sillalta.

4. Victoria’s Secret on nimetty Englannin kuningatar Victorian mukaan. Ensimmäinen VS-kauppa olikin suunniteltu näyttämään viktoriaaniselta buduaarilta. 

5. Victoria’s Secretin tuoksut ovat meille kaikille tuttuja. Niitä on voinut ostaa vuodesta 1991 alkaen.

6. Ensimmäinen VS-näytös järjestettiin New Yorkin Plaza -hotellissa vuonna 1995. Enkeliteema tuli mukaan näytökseen vasta vuonna 1997. Samana vuonna VS julkaisi myös jättimäisen mainoskampanjan, jota tähdittivät muun muassa Helena Christensen, Tyra Banks ja Tom Jones

7. Adriana Lima on juoruillut, että näytöksen takahuoneessa kiistellään siitä, kuka pääse astelemaan lavalla isoimmat siivet selässään. Yhden VS-näytöksen budjetti on noin 15 miljoonaa dollaria.

Katso myös:

Tässä ovat uudet Victoria's Secret -enkelit

Victoria's Secret Suomeen!

Kesän makeimmat uikkarit

Kuva: MVPhotos

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"