Calvin Klein on vihdoin saanut uuden luovan johtajan.

Spekulointi Calvin Kleinin uudesta luovasta johtajasta alkoi jo huhtikuussa, kun brasilialainen Francisco Costa, 52, jätti pestinsä newyorkilaismerkin naistenmalliston luovana johtajana. Samaan aikaan myös Calvin Kleinin miestenmallistoa luotsannut Italo Zucchelli, 51, ilmoitti lopettavansa.

Belgialaissyntyinen Raf Simons, 48, oli puolestaan jättänyt kolmivuotisen pestinsä Diorilla jo edellisvuoden lokakuussa. Muotimaailmassa alettiinkin heti veikkailla, että Simonsista tulisi Calvin Kleinin seuraava luova johtaja. 

Simonsin Diorin kanssa allekirjoittaman kilpailukieltosopimuksen takia huhut pystyttiin kuitenkin virallisesti vahvistamaan vasta eilen: Calvin Klein kertoi sosiaalisen median kautta, että Simons aloittaa Calvin Kleinin miesten- että naistenmalliston luovana johtajana.

Simons on aloittanut uransa huonekalusuunnittelijana. Työnsä kautta hän tutustui aikoinaan vaatesuunnittelija Walter Van Beirendonckiin. Kun Van Beirendock vuonna 1991 otti Simonsin mukaansa Pariisin muotiviikoille Martin Margielan näytökseen, oli Simons niin vaikuttunut, että päätti suuntautua huonekalujen suunnittelemisen sijaan vaatteisiin. Omaa nimeään kantavan vaatemallistonsa hän perusti vuonna 1995.

Ennen Dior-keikkaansa belgialaissyntyinen Simons ehti työskennellä peräti seitsemän vuoden ajan saksalaismerkki Jil Sanderin luovana johtajana. Simonsin modernin, minimalistisen tyylin ja rohkeiden otteiden uskotaankin olevan juuri sitä, mitä Calvin Klein tarvitsee. 

Simonsille on luvattu Calvin Kleinilla huomattavasti enemmän valtaa, kuin mitä hän Diorilla koskaan sai. Simons tulee viime kädessä tekemään tärkeimmät päätökset niin vaatemallistoihin, huonekaluihin kuin asusteisiinkin liittyen. Hänellä tulee huhujen mukaan olemaan näppinsä myös tulevien Calvin Klein -mallien valinnassa (saa nähdä, valitaanko niihin jatkossakin Justin Bieberin kaltaisia supertähtiä?). Sen jälkeen, kun merkin perustanut Calvin Klein ja hänen yhtiökumppaninsa Barry K. Schwartz vuonna 2002 myivät yrityksensä Phillips-Van Heusen -nimiselle amerikkalaisyhtiölle, ei yhdelläkään suunnittelijalla ole ollut niin paljon päätösvaltaa, kuin Simonsille on nyt annettu.

Yksi asia on varmaa: Calvin Kleinin näytös New Yorkin muotiviikoilla ensi syyskuussa on yksi vuoden kiinnostavimmista muotispektaakkeileista. 

Calvin Klein myi perustamansa yrityksen vuonna 2002.

Lähde: Vogue, Popsugar, NyMag
Kuvat: MVPhotos

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"