Cindy Crawfordin ja Christie Brinkleyn kaltaiset supermallit ovat varmasti monille tuttuja nimiä, mutta entä heidän kohta lähes yhtä kuuluisat tyttärensä? Viimeistään nyt kannattaa painaa mieleen nämä seuraavan sukupolven mallilupaukset, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet jo aloitella lupaavaa uraa muotialalla.

Huippumalli Cindy Crawfordin tytär Kaia Gerber, 14, on äitinsä kaksoisolento. Kaia ei ole vielä päässyt kävelemään näytöslavoilla, mutta hän esiintyi Teen Voguen kannessa jo kaksi vuotta sitten. Huomiota herätti aiemmin keväällä myös Pariisin Voguen kansi, jossa Kaia poseerasi yhdessä äitinsä kanssa. Mallilupaus on jo ehtinyt napata himoittuja pestejä sekä Versacen että Alexander Wangin mainoskampanjoista.
Kaian Insta: @kaiagerber

Näyttelijä Johnny Deppin ja malli Vanessa Paradisin tytär Lily-Rose Depp, 16, teki mallidebyyttinsä Chanelin näytöksessä viime kesänä. Saman vuoden syyskuussa Lily-Rose tähditti myös merkin aurinkolasikampanjaa. Lily-Rose on ehtinyt seurata myös isänsä jalanjälkiä ja tehdä ensimmäisen elokuvaroolinsa Yoga Hosers -nimisessä leffassa.
Lily Rosen Insta: @lilyrose_depp

Sailor Brinkley-Cook, 17, on supermalli Christie Brinkleyn nuorin lapsi ja matkalla mallimaailman huipulle – äitinsä avustuksella, tietenkin. Sailor on terveen kehonkuvan puolestapuhuja ja kiinnostunut hyvinvoinnista. Hänet on voinut bongata aikaisemmin jo muun muassa Teen Voguen ja Seventeen-lehden sivuilta. Sailor on myös tähdittänyt asusteisiin keskittyvän Claire's-ketjun mainoskampanjaa.
Sailorin Insta: @sailorbrinkleycook

Malli Jennifer Flavinin ja näyttelijä Sylvester Stallonen tytär Sistine Stallone, 17, ei ole toistaiseksi esiintynyt muotitalojen mainoskasvona, mutta hän on ehtinyt poseerata jo muun muassa Vogue Korean ja Teen Voguen sivuilla. Vogue myös nimesi Sistinen maaliskuussa uudeksi mallikasvoksi, jota kannattaa ehdottomasti pitää silmällä.
Sistinen Insta: @sistinestallone

Kuvat: MVPhotos ja GettyImages
 

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"