Dolce & Gabbanan kevätnäytöksessä nähtiin gingham-kuosia.
Dolce & Gabbanan kevätnäytöksessä nähtiin gingham-kuosia.

Mummolan pöytäliinaa muistuttava gingham-kuosi on tämän hetken trendikkäin valinta.

Jos kevätpukeutumisessa kukkaprintit jo kyllästyttävät, kokeile maalaisromantiikkaa henkivää gingham-kuosia. Raikas trendikuosi on tänä keväänä street style -tähtien ja muotisuunnittelijoiden suosiossa ja jopa Vogue-lehden päätoimittaja Anna Wintour on viime aikoina nähty gingham-kuosissa.

Tässä nettikauppojen 10 parasta gingham-tärppiä, joiden avulla päivität tyylisi edullisesti.

Takki trumpettihihoilla 68 e, Topshop

Kapealahkeiset housut 40 e, River Island


Paita statement-hihoilla 29,95 e, Zara


Paksupohjaiset korkosandaletit 44,99 e, New Look


Röyhelöpaita 40 e, Topshop


Housut frillasomisteilla 49,95 e, Zara


Trenssitakki 110 e, Topshop

Polvipituinen kynähame 29 e, River Island

Bikinisetti 29,99 e, H&M

A-linjainen hame 22,99 e, New Look

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

H&M:n suunnittelijayhteistyö  Erdem Moralioglun kanssa tulee myyntiin ihan kohta. Jos jotain olemme edellisistä yhteistyömallistoista oppineet niin sen, että lanseerauspäivänä on toimittava nopeasti. Olemme varmoja, että myös tämän malliston vaatteet viedään käsistä. 

Taas maistiaisia 2. marraskuuta lanseerattavasta Erdem x H&M -yhteistyömallistosta! Yhdessä valokuvaaja Michal Pudelkan kanssa tehty lookbook nimittäin julkaistiin juuri. 

- Erdem x H&M -mallisto puhutteli minua aidosti, joten halusin luoda sille lookbookin twistillä. Rakastan yllättäviä elementtejä, surrealismia ja sitä kuinka kuvan tunnelmaa voi muokata pienillä yksityiskohdilla, kuten kuvan rajauksen ulkopuolelta ojennetuilla kukkakimpuilla, valokuvaaja sanoo. 

Printtikampanja kuvattiin samassa hulppeassa kartanossa, missä myös Baz Luhrmannin ohjaama Erdem x H&M -lyhtyelokuva tehtiin. Luhrmann tunnetaan muun muassa ohjaamistaan elokuvista Moulin Rouge, The Great Gatsby ja Romeo ja Julia

Michal Pudelka halusi luoda kampanjakuviin tunnelman peribrittiläisestä olohuoneesta. Lookbookin kuvissa vaatteet puhuvat puolestaan, ja rekvisiittaa on käytetty harkiten. 

- Oli kunnia nähdä kuinka Michal tulkitsi malliston tunnelman. Rakastan tapaa, jolla hän leikitteli eri elementeillä, kuten kukilla, korostaakseen Erdem x H&M -malliston henkeä entisestään, sanoo malliston suunnittelija Erdem Moralioglu

Kanadalais-turkkilaisen muotisuunnittelijan vaatteita on myynnissä yli 170 jälleenmyyjällä ympäri maailman, muun muassa New Yorkin Barneysillä. Erdem x H&M -mallisto tulee sisältämään uudelleentulkintoja Erdemin mallistojen tunnetuimmista teemoista ja kuoseista. Tarjolla on eteerisiä kukkia ja viktoriaanisia siluetteja Moralioglulle ominaiseen tyyliin. Mallisto tulee sisältämään myös miesten vaatteita, joita Moralioglu ei ole koskaan ennen suunnitellut.

H&M on aiempina vuosina tehnyt yhteistyömallistoja muun muassa Karl Lagerfeldin, Marnin, Maison Margielan, Versacen, Isabel Marantin, Lanvinin ja viimeisimpänä Kenzon kanssa. Mallistot ovat olleet aikaisempina vuosina todella suosittuja. Joten jos mielit itsellesi jonkin Erdem x H&M -vaatekappaleista, niin suosittelemme varautumaan jonotukseen. Tämä mallisto on upea!

99 e, H&M

149 e, H&M

129 e, H&M

99 e, H&M

129 e, H&M

99 e, H&M

59,99 e, H&M

199 e, H&M

129 e, H&M

299 e, H&M

199 e, H&M

179 e, H&M


99 e, H&M

ERDEM x H&M -mallisto myynnissä valituissa myymälöissä sekä verkkokaupassa 2.11. alkaen. 

Kuvat: H&M

Katso myös: 

Unohda tylsä villakangastakki! Tässä ideoita herkullisen värisiin toppatakkeihin

Ovatko nämä tennarit seuraavat hittikengät? Sienna Millerin ja Gigi Hadidin mielestä kyllä

Crocseja, velour-pukuja, matalantioisia farkkuja: nämä 2000-luvun alun trendit palaavat kovaa vauhtia takaisin

Taas yksi syy rakastaa Alessandro Micheleä vähän enemmän.

Gucci kertoi eilen luopuvansa kokonaan turkisten käytöstä. Merkki aloittaa turkiksettoman tulevaisuutensa ensi vuodesta lähtien.

Asiasta kertoi italialaismuotitalon toimitusjohtaja Marco Bizarri London College of Fashionissa järjestetyssä tilaisuudessa.

- Oletteko sitä mieltä, että turkikset ovat moderneja? Minun mielestäni eivät ja se on syy siihen, että luovumme niistä. Ne ovat vanhanaikaisia, Bizarri sanoi.

Puheessaan Bizarri mainitsi myös, että Guccin luovaksi johtajaksi pari vuotta sitten valittu Alessandro Michele on vaikuttanut merkittävästi päätökseen luopua turkiksista huolimatta siitä, että Michele on myös mies merkin suosittujen karvaloafereiden takana.

Michelen visiota on kuitenkin syytä kunnioittaa. Sen jälkeen, kun Gucci palkkasi hänet luovaksi johtajakseen, ovat muotitalon myyntiluvut nousseet huomattavasti. 

Alessandro Michele on johtanut Guccia tammikuusta 2015 lähtien. Suunnittelija on uudistanut merkin imagoa rankasti. Kun vielä joitakin vuosia sitten Gucci huokui glamouria ja seksikkyyttä, on Michele onnistunut uudistamaan merkin huomattavasti modernimmaksi ja coolimmaksi. Gucci on Michelen ohjauksessa onnistunut karistamaan perinteiset jet set -vibansa.

Lisäksi turkispäätökseen on varmasti vaikuttanut se fakta, että nuoret ovat merkittävä osa Guccin nykyistä asiakaskuntaa. Arvioiden mukaan milleniaalit ostavat tällä hetkellä jopa puolet merkin kaikista tuotteista.

Ja mehän tunnetusti vaadimme yrityksiltä edellisiä sukupolvia enemmän läpinäkyvyyttä niiden toiminnassa ja eettisyydessä.

Kolmas merkittävä syy päätökselle on Bizarrin mukaan se, minkälainen muotitalon työnantajamielikuva on.

- Muutos tarvitaan myös siksi, että muuten lahjakkaimmat henkilöt eivät halua tulla Guccille töihin, Bizarri lisäsi puheenvuorossaan.

Guccin päätös on merkittävä. Sen lisäksi, että merkki kuuluu muotimaailman isoimpiin toimijoihin, ovat statement-turkikset ja aidosta turkiksesta valmistetut yksityiskohdat kuuluneet tähän saakka keskeisesti sen tarjontaan. 

Myös monet muut merkit, kuten Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger ja Armani, ovat nykyään turkisvastaisia. Myös muun muassa Net-A-Porter ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, ettei enää ota valikoimiinsa turkistuotteita. Arvostamme!

Luova nero Guccin menestyksen taustalla on italialainen Alessandro Michele.

Lähde: Vogue UK
Kuvat: MVPhotos, Getty Images