Mallimaailmaan on syntynyt uusi tähti, Lineisy Montero.

Oscar de la Renta ss16

Harva malli aloittaa uransa kävelemällä yksinoikeudella italialaiselle luksusmuotitalo Pradalle. Muut mallit eivät olekaan kuin Lineisy Montero – Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt 19-vuotias kaunotar, joka bongattiin malliksi Santo Domingon huvipuistossa.

Pradan näytöksen jälkeen alkoi hullunmylly. Kaikki päivittivät Instagramiin kuvia solakasta tytöstä, jonka huulia peitti kultainen huulipuna. Vaikka Lineisy oli muutenkin upea ja kuvankaunis, hänellä oli myös jotain, mitä muilla ei: afro.

Valentino ss16

Afro herätti keskustelua. Prada oli nimittäin surullisen kuuluisa siitä, että tummaihoisia malleja nähtiin heidän näytöksissään harmittavan vähän. Naomi Campbell asteli Pradan catwalkia vuonna 1993, ja seuraava lavalla nähty tummaihoinen malli oli Jourdan Dunn vuonna 2008. 

Lineisyn afro on vallankumouksellinen, sillä se antaa jalansijaa muille etnisille malleille.

- Olen sitä mieltä, että Lineisyn ulkonäkö ja hiusten luonnollisuus Pradan näytöksessä ovat erittäin tärkeää. Ne kertovat eri kauneusihanteiden kattavasta valikoimasta ja luonnonkauneuden hyväksymisestä, Next-mallitoimiston johtaja Kyle Hagler, kertoi The Guardianin haastattelussa.

H&M x Balmain

Lineisy kasvoi suuressa perheessä ja haaveili muotisuunnittelijan ammatista. Esikuvakseen hän nimeää äitinsä, joka teki kaikkensa lastensa eteen ja opiskeli samalla kirjanpitäjäksi. Hänen isoäitinsä sen sijaan kielsi Lineisyä epäröimästä itseään.

Prada ss16

Isoäidin sanoilla oli selkeästi vaikutusta, sillä siitä lähtien Lineisy on työskennellyt taukoamatta. Nykyisin Pariisissa asuva keskiamerikkalainen on kävellyt yhteensä 67 eri näytöksessä, viimeisimpinä Valentinon ja Maison Margielan showssa Pariisin Haute Couture -viikolla. Monet mallit haaveilevat näytöksen avaamisesta, ja Lineisy teki juuri niin Jason Wun kevätnäytöksessä. Hän on sekä Chanelin ja Hugo Bossin keulakuvatyttö ja on poseerannut sekä Teen Voguen ja Dazed-lehden kannessa. Kaiken tämän lisäksi Lineisy postaa ahkerasti 31 000 Instagram-seuraajalleen kuvia backstagelta ja esittelee taiteilijoita, jotka ovat käyttäneet häntä inspiraation lähteenä (mm. Jeremy Martin, Gabrielle Eva, VG Waymer). Vaikka tahti on kova, Lineisy väittää silti olevansa täsmälleen samanlainen kuin ennenkin:

- Nuorempana leikkasin lehdistä kuvia ja nyt olen itse niissä?! Ihmiset luulevat, että vaikka olen tässä maailmassa, minä jotenkin muutun. Mutta olen yhä Lineisy Dominikaanisesta tasavallasta, hän vakuuttaa Teen Voguessa.

Katso myös:

28 Snapchat-tiliä New Yorkin muotiviikkojen seuraamiseen

Kendall Mangon kevätkampanjan tähtenä

Nämä julkkislapset ovat kuin kopioita äideistään

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"