Eilinen H&M:n syysmallisto esitettiin Pariisin legendaarisessa Bourse de Commercessa. Julkkisten kerma Suki Waterhousesta Emma Robertsiin ja Ciaraan istuivat eturivissä.  

H&M:n viimeisintä mallistoa voisi kuvailla rennon ryhdikkääksi. Taidokas räätälöinti oli olennainen osa vaatteita, joita ruotsalaisen muotijätin liikkeet tulevat olemaan pullollaan syyskauden saapuessa. Räätälöinti ja tiimalasivartalon imitointi olivat yhdistetty väljiin linjoihin, kuten norsunluun väriseen lampaannahkatakkiin ja vyötärölle nouseville puvunhousuihin.

Mallisto oli yhdistelmä urbaania cowboy-tyyliä sekä maskuliinisuudella ja naisellisuudella leikittelyä. Liituraitapuvut ja popliinitakit sekä jäykkä, laatikkomainen tumma denim sekoittui soljuviin ja kauniisti laskeutuviin sametti-, pitsi- ja silkkihameisiin ja leveälahkeisiin housuihin. Kirjaillut kukkaset, metallihapsut ja käärmeennahkakuosi toivat jännittäviä yksityiskohtia välillä jopa pelkistettyihin asukokonaisuuksiin. Lisäksi korkeat lierihatut peittivät useiden mallien päätä.

Väripaletti oli suurimmassa osin neutraali, kun tummansininen, maitokahvi, musta ja valkoisen eri versiot vallitsivat lookkeja. Kuitenkin piristävä tulenpunainen ja sähkönsininen toivat väriä maanläheisiin sävyihin. Sähkönsininen tulee varmasti olemaan suosituin pikkujoulujuhlien väri. Me ainakin haaveilemme jo nyt sen sävyisistä silkkihousuista.

Huippumallit Jourdan Dunnista Ashley Grahamiin kävelivät catwalkia pitkin pitkissä suoristetuissa hiuksissa, kun taas afrostaan tunnettu Lineisy Montero oli yksi harvoista, joka sai pitää hiuksensa luonnollisena. Meikkiin oli sen sijaan panostettu, kun utuinen smokey eye oli yhdistetty varjostettuihin piirteisiin. Contouring ei olekaan vielä ihan out, ainakaan H&M:n mielestä.

Jäämme nyt innolla odottamaan syksyä. Kunhan nyt saisimme ensin hetken pitää kesävaatteita.

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"