Milloin maksetaan tullista?

Kun ostat EU-maista, maksat tuotteen lisäksi vain postikulut. Kun tilaat EU:n ulkopuolelta, maksat lisäksi tullimaksun ja arvonlisäveron.

Kuinka tullimaksu hoidetaan?

Tullauksen voi hoitaa nykyään Suomen tullin verkkopalvelussa, nettipankkitunnuksilla. Saat ensin postista tai kuljetuspalvelusta sähköpostiiti saapumisilmoituksen, minkä jälkeen voit hoitaa maksun. Sen jälkeen tavara toimitetaan kotiisi tai lähipostiiti. Monet kaupat lisäävät kustannukset jo etukäteen loppusummaan, jolloin paketti tuodaan suoraan kotiisi.

Millä kannattaa maksaa? 

Yleisimpiä maksuvälineitä ovat luottokortti ja Visa Electron. Jos kortin numeron antaminen epäilyttää, osta sellaisesta kaupasta, josta saat laskun tai käytä PayPalia. Paypal toimii siten, että rekisteröideyt palvelun käyttäjäksi ja ilmoitat maksukorttisi numeron. Kun maksat palvelun kautta, myyjä ei saa haltuunsa korttisi numeroa.

Onko tuotteiden palautus painajainen?

Palautus on usein helppo prosessi. Joillain kaupoilla se on jopa maksutonta. Palautusohjeet kannatta lukea tarkasti nettikaupan sivuilta, sillä joskus mukaan täytyy täyttää palautuslomake. Sen jälkeen pakerri viedään takaisin lähimpään postitoimistoon ja rahat palautuvat samaa kautta kuin maksu on tehty. Yleensä palautusaikaa on muutama viikko. Huomioi, että uimapukuja, alusvaatteita ja koruja voi olla vaikeampi palauttaa hygieniasyistä. Muista säilyttää hintalaput ja hygieniasinetit ja palauttaa tavarat alkuperäisessä pakkauksessaan. Jotkut nettikaupat, esimerkiksi Mango, antavat mahdollisuuden palauttaa tavarat saman merkin kivijalkamyymälään.

Ovathan nämä nettioutletit sinulle jo tuttuja?

The Outnet.com

Klassikkoverkkokauppa Net-a-Porterin outlet-sivusto. Designer-tuotteita hyvillä alennuksilla. 

Dress-for-less.com

Muun muassa Filippa K:n, French Connectionin ja Marc Jacobsin tuotteita. Jtbeautyoutlet.fi Suomalainen kosmetiikka-outlet. Myös tuotteita, joita ei saa Suomessa kaupoista. 

6pm.com

Runsas valikoima vaatteita ja kenkiä.

Overstock.com

Kaikkea huonekaluista vaatteisiin ja elektroniikkaan. 

Ooolala.fi

Nettishoppailuklubi, jonka jäsenet voivat ostaa luksus ja high street -merkkien tuotteita roimilla alennuksilla. Uusia alekampanjoita alkaa päivittäin. Luksusbrändien tuotteet ovat second handia.

PS! Joillain verkkokaupoilla on erillinen outlet-osio. 

Reebok: shop.reebok.com/us/outlet/_/N-dx

Mango: mangooutet.com  

Katso myös:

Kauneustoimittaja paljastaa: parhaat nettikaupat kosmetiikkashoppailuun

14 pukeutumisonglemaa, jotka vain lyhyet naiset ymmärtävät

Päivän tyyli: Neuletunika

Kuva: Imaxtree

 

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"