Kevään haute couture näytöksistä bongattua: monet suunnittelijat tuntuivat saaneen inspiraatiota Disney-prinsessoista! Valkkasimme seitsemän mekkoa, jotka sopisivat lemppariprinsessoillemme kuin nakutettu.

TUHKIMO JA GIAMBATTISTA VALLI. Tuhkimon sininen unelmapuku oli monin tavoin vallankumouksellinen. Olihan sen tekoon nimittäin käytetty taikuutta. Niin on varmaan tähän Giambattista Vallin mekkoonkin, sillä tyllikerroksia siinä on liian monta laskettavaksi.

AURORA JA ZUHAIR MURAD. Prinsessa Ruusunenkin kehtaisi kulkea tässä Zuhair Muradin mekossa. Vaaleanpunaisilla ruusuilla ja helmillä koristeltu iltapuku voisi tosin olla hieman epämukava yöasu, jos se päällä pitäisi uinua 100 vuotta. 

ARIEL JA CHANEL. Karl Lagerfeld on varmaan suuri Pieni Merenneito -fani, sillä tämä mekko on selkeästi saanut vaikutteita Arielin pyrstöstä. Silmämeikkikin ääriviivaa kalan muodon. Emme tiedä kuitenkaan, kuinka hyvin asu kestää vettä.
 

BELLE JA GUO PEI. Guo Pein malli, mekko ja asenne ovat kuin suoraan Kaunottaresta ja hirviöstä. Upeasti kimalteleva kultainen juhlamekko on kuin elokuvassa nähdyn version kaksonen. Mekko hurmaa niin prinssit kuin hirviötkin sekä mahdollisesti jopa Gastonin.
 

ELSA JA RALPH&RUSSO. Huippusuositun Frozenin päätähti rokkaa kimalleviitassaan ja ihonmyötäisessä mekossa. Glamouria ja jopa seksikyyttä löytyy myös Ralph&Russon lookissa, jossa paljaat sääret pääsevät oikeuksiinsa. Let it go, epävarmuus siis.
 

MULAN JA VALENTINO. Valentinon orientaalityylisessä mekossa on otettu vaikutteita Kiinasta eli Mulanin kotimaasta. Helmaa koristaa Mushu-lohikäärme. Paljaat jalat ja päättäväinen ilme kielivät Mulanin rohkeudesta ja modernisuudesta.

TÄHKÄPÄÄ JA GIORGIO ARMANI PRIVÉ. Tähkäpää on yhtä kaunis, herkkä ja viaton kuin tämä Armanin röyhelöluomus. Tämä on tosin vain mielikuva, sillä hempeät kerrokset kätkevät alleen uskaliaan ja voimakkaan prinsessan.
Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"