Bikinit, jotka on valmistettu merestä kerätystä muovijätteestä, joiden kuosin ja värin voi vaihtaa kääntämällä toiseksi, jotka on luotu Suomessa kahden nuoren suunnittelijanaisen voimin, ja jotka voi tilata kotiin muutamalla kympillä.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Sitä se vielä kuukausi sitten olikin, kunnes Halla Halla, kahden suomalaissuunnittelijan uimapukumerkki, lanseerasi mallistonsa ja avasi nettikauppansa heinäkuun alussa. Nyt merkin herkullisen värisiä ja sporttisia bikineitä ja uikkareita käyttävät jo esimerkiksi fitnessbloggaaja Oona Tolppanen, näyttelijä Johanna Puhakka ja Anna Abreun taustatanssijat.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa vaatesuunnittelua opiskelleet Salla, 25, ja Hanna, 27, ovat puuhanneet Halla Hallan parissa jo pari vuotta. Yrityksen nimi tulee suunnittelijoiden lempinimistä. Halla-sana on yhdistelmä Sallasta ja Hannasta, ja jo kouluaikana erottamatonta parivaljakkoa kutsuttiin Halla Hallaksi. Halla on suunnittelijoiden mielestä myös kaunis suomalainen sana. He haluavat korostaa suomalaisuutta yrityksessään nimestä lähtien.

Idea ekologisesta uimapukumerkistä puolestaan syntyi, kun ystävykset reissasivat ympäri maailmaa ja surffasivat ahkerasti.

– Päivän asu koostui päivästä toiseen lähinnä bikineistä, joten viimeistään matkoillamme ajatus omasta uima-asumallistosta varmistui, Salla kertoo.

Halla Hallan perustajat ja suunnittelijat Hanna ja Salla.

– Surffatessa joutui myös välillä luovimaan meressä lilluvien muovipussien keskellä ja näkemään mereen kulkeutuneen roskan, joten ekologisuus ja merien hyvinvointi tuli luonnollisesti mukaan arvoihimme, Salla sanoo.

Halla Hallan tuotteiden kiinnostavin ominaisuus liittyykin ekologisuuteen. Kaikki merkin uima-asut valmistetaan nimittäin kankaasta, joka tehdään merestä nostetusta muovijätteestä, kuten pulloista, muovipusseista ja kalaverkoista. Vapaaehtoistyöläiset ympäri maailman puhdistavat merta roskasta, italialainen yritys valmistaa nylon-muovista syntyvän Econyl-kankaan, Salla ja Hanna suunnittelevat alusta lähtien uimapukujen printit ja mallit ja lopulta tuotteet valmistetaan Indonesiassa.

– Meistä on ollut upeaa nähdä, kuinka innoissaan tuotteemme on otettu jo näin lyhyessä ajassa vastaan ja kuinka paljon suomalaiset kuluttajat arvostavat ekologisuutta. Lanseerauksen jälkeen on saanut herätä joka aamu hymy huulilla, Salla kertoo.

– Vaikka kyllä meille monesti sanottiin, että hullujahan olette, jos meinaatte perustaa uikkarimerkin Suomeen, jossa kesä kestää kaksi kuukautta. Mutta ainahan jossain on kesä, ja ihmiset matkustavat jatkuvasti! Uikkarit ja bikinit kelpaavat myös urheilulliseen vedessä ja miksei muuallakin liikkumiseen, joten senkin takia haluamme toiminnastamme ympärivuotista, hän sanoo.

Koska homma on lähtenyt uskomattoman hyvin ja nopeasti käyntiin, uusia tuotteita ja värejä on luvassa heti syksyllä.

– Ensi kesäksi laajennamme mallistoa näillä näkymin vieläkin suuremmaksi, Salla paljastaa.

Halla Hallan kaikki bikinit ja uimapuvut ovat käännettäviä, joten värin ja printin voi valita ja miksata keskenään aina päivän fiiliksen mukaan. Uimapuku 54 €, bikinialaosa 29 € ja bikiniyläosa 39 €.

Halla Hallaa voi seurata Instagramissa ja Facebookissa hallaxhalla. Nettikauppa löytyy osoitteesta hallaxhalla.com.

Kuvat Halla Halla / Niko.photos

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"