Guccin Jackie-laukku 

Jackie on nimetty Jacqueline Kennedy Onassiksen mukaan, sillä hänet bongattiin usein kyseinen veska olallaan. 

Jackie-laukku, Gucci, 2750 e.

Jacqueline Kennedy Onassis vuonna 1960.

Louis Vuittonin Speedy-laukku

Keepall-laukun suosion innoittamana Louis Vuitton päätti vuonna 1930 tuoda markkinoille matkustamiseen vieläkin paremmin sopivan, pienemmän version. Laukun nimi oli alunperin tarkoitus olla "Express", mutta se vaihdettiin viime hetkellä "Speedyksi". Lentomatkailu alkoi tuolloin yleistyä yläluokan keskuudessa, ja nimi kuvastaakin uutta ja nopeaa elämäntyyliä. 

Louis Vuittonin Speedy-laukku, 790 e. 

Chloé Drew Bag

Chloé nimeää laukkunsa suunnittelija Clare Waight Kellerin kehittämän aakkossysteemin mukaan: joka sesongille päätetään kirjain, jolla uusien laukkujen nimet pitää alkaa. Vuoden 2014 kirjain oli D, joten Chloé esitteli laukut nimeltä Drew, Dree ja Dilan. 

Chloé Drew Bag, 1190, Net A Porter

Ray Banin Wayfarer-aurinkolasit

Ray-Ban suunnitteli alunperin aurinkolaseja Yhdysvaltain armeijan ilmavoimille. Ensimmäisenä markkinoille tuotiinkin vihreästä heijastuksia vähentävästä materiaalista valmistetut Aviator-lasit. Vuonna 1952 valmistettiin ensimmäiset Wayfarerit. Koska wayfarer tarkoittaa jalankulkijaa, oletetaan Ray Banin halunneen erottaa uusi malli selkeästi lentämiseen yhdistetyistä Aviatoreista. 

Ray Banin Wayfarer-aurinkolasit, 151 e. 

Stella McCartney Falabella-laukku 

Stella oli nuorena intohimoinen ratsastaja, ja Falabella onkin nimetty hänen hevosensa mukaan (kuten myös Noma-laukku). 

Stella McCartney, Falabella-laukku 1 048 e. 

Chanel 2.55-laukku

Coco Chanel esitteli 2.55-laukun ensimmäistä kertaa helmikuussa vuonna 1955. Laukku on siis saanut nimensä syntymäpäivänsä mukaan.

 

Chanel 2.55:n hinta vaihtelee materiaalin mukaan. 

Coco Chanel vuonna 1954.

Katso myös:

Näin puet syksyn hittivärin

Tämä on uusi IT-laukku

Parhaat Insta-kuvat Milanon muotiviikoilta

 

 

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"