Miespanelistit:

Joonas, 26, raksamies
Juhani, 32, myyntipäällikkö
Otso, 26, opiskelija

Mitä mieltä olet sporttityylistä treenien ulkopuolella?

Joonas: Sporttilook on aivan hirveä. On ok käyttää trikoita ja lenkkareita lenkillä, mutta ei silloin, kun on menossa tyttökavereiden kanssa trendibaariin viinille. Etenkin, kun niihin yhdistellään muka nokkelasti jotain ei-sporttista, kuten nahkatakki. Ei jatkoon.

Juhani: Tykkään! Piukat trikoot ja tyylikkäät tennarit miellyttävät silmääni, ja sporttityyli kertoo aktiivisesta elämäntyylistä.

Otso: Sporttityyli kuntosalin ulkopuolella on ihan jees. Ehkä silloin haluaa korostaa omaa urheilullisuuttaan.

Mitä mieltä olet oversize-vaatteista?

Joonas: Kutsun niitä epävaatteiksi. Kukaan ei ole varmasti koskaan sanonut: "Näin tänään kauniin naisen kaupungilla. Pidin erityisesti hänenn nilkkoihin asti ulottuvasti, lattiamoppikankaasta tehdystä villapaidastaan."

Juhani: En pidä jättisuurista vaatteista, mutta yksittäiset, laatikkomaiset vaatteet voivat olla joskus upeitakin. Kaikki asun vaatteet eivät kuitenkaan saa olla jättisuuria.

Otso: Ne ovat tylsä tyylisuuntaus, koska silloin koko vartalo on jemmassa. On hyvä jättää jotain mielikuvituksen varaan, mutta kapalointi on liikaa.

Mitä trendiä et voi ymmärtää?

Joonas: Pitkä villakangastakki + haaremihousut + rumat lenkkitossut + oudot aurinkolasit = Miksi? Kuka aloitti tämän trendin=

Juhani: Jättikokoinen pipo saa naisen näyttämään pikkutytöltä, joka on käynyt salaa mummonsa vaatekaapilla. Myös tolppapohjaiset kengät ovat no-no. Siro jalkaterä muistuttaa silloin hevosen kavioita.

Otso: Napapaita on kamala, etenkin jos se ei imartele naisen vartaloa, Myös verkkarit muualla kuin kotona tai kuntosalilla puistattavat.

Lue lisää miesten mielipiteitä pukeutumisesta maaliskuun Cosmosta

Katso myös:

Tässä ovat suosikkilookimme kevään näytöksistä

Tässä ne ovat! Oscar-gaalan 12 upeinta asua

Tärkeimmät trendit keväälle 2016

Kuva: Imaxtree

 

 

 

 

 

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"