Miesten nutturat eli man bunit sekoittavat päämme. Vieläkö sinun poikaystäväsi ehtii aallonharjalle?

Pari kolme vuotta sitten emme olisi voineet kuvitellakaan, että tulevaisuudessa huokaisimme syvään aina, kun näkisimme miehen nuttura päässään. Nyt miesten nutturat eli man bunit ovat kaikkialla. Herää kysymys: mitä tapahtui? 

Kaikki alkoi parroista. Ensin parrat ilmestyivät street style -kuviin. Sitten julkkikset kuten Jared Leto, Leonardo DiCaprio, Jake Gyllenhaal, Ben Affleck ja maailman himotuin hopeakettu George Clooney antoivat partansa kasvaa. Yhdessä tähdet näyttivät tietä kaikille niille miehille, jotka seisoivat aamulla kylppärin peilin edessä ja miettivät, mitä tehdä. Yhä useampi hylkäsi partakoneensa. Kun vielä prinssi Harrykin liittyi partaklaaniin, ajattelimme, että nyt se on sitten virallista: miesten parrankasvatus on saavuttanut huippunsa ja seuraavaksi muodin sykli marssittaa eteemme miehiä, jotka eivät ole karvoja nähneetkään.

Vähänpä tiesimme.

Yhtäkkiä Jared Leto ei herättänyt huomiota pelkästään siksi, että hän sattui olemaan komea näyttelijä ja rocktähti. Hänen pitkä, liukuvärjätyn näköinen tukkansa alkoi saada yhä enemmän palstatilaa. "Jared, miten tuollaisen kampauksen saa?" Jaredilta kyseltiin haastatteluissa ja hänhän vastasi. Sitten tapahtui jotain mullistavaa: Jared kietoi tukkansa nutturalle. Se vei hänen tyylinsä uusiin ulottuvuuksiin. Koska Jaredilla oli yhä hänen partansa, ei hän muistuttanut nuttura päässään yhtään ballerinoja, mummoja tai Lykke Litä. Syntyi käsite man bun, miesnuttura.

Kuten Jared, alkoi brittiläinen malli, dj ja Alexa Chungin bestis Jack Guinnesskin sportata partaa ja nutturaa samaan aikaan. Jack erottui nuttura päässään muista komeista partasuista eikä hänen tarvinnut enää keksiä itselleen kummempaa imagoa. Viime keväänä näimme man buneja muotiviikoilla. Sittemmin olemme ihailleet esimerkiksi Leonardo DiCaprion lomanutturaa ja Harry Stylesin huoletonta nutturaviritelmää. Täydellisen man bunin salaisuus onkin juuri siinä, että se näyttää olevan kyhätty suunnilleen nanosekunnissa. Aseta miehen päähän yksikin pinni ja PAM! — man bun on pilalla.

Man bunin luominen kuulostaa helpolta, mutta kuten niin usein hiusasiat ovat, on miesnutturakin mutkikas juttu. Jos poikaystävälläsi tai ihastuksellasi on tällä hetkellä lyhyt tukka, voi hiusten kasvattaminen man bun -mittaan olla hänelle jopa vuoden kestävä projekti. Se vaatii kärsivällisyyttä. Niinkin voi käydä, että kun miehen tukka viimein on tarpeeksi pitkä nutturalle, on man bunien aika jo ohi. Tämän syksyn muotiviikot ovatkin esitelleet meille miehiä, joiden hiukset ovat polkkamittaisia. 

Vielä ehdimme kuitenkin fiilistellä man buneja! Kenen nuttura seuraavista on sinun suosikkisi? 

 

Leonardo DiCaprio

Orlando Bloom

Jack Guinness

 Jake Gyllenhaal

 

Russell Brand

 

 Kuvat: MVphotos, Alloverpress

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"