Sääntöjen rikkomisesta ja itsevarmuudesta, niistä on Louboutinit tehty.

Sääntöjen rikkomisesta ja itsevarmuudesta, niistä on Louboutinit tehty.

 

MIKÄ?

Christian Louboutin on ranskalainen suunnittelija, joka on tunnettu nimeään kantavista korkokengistä. Christian lopetti koulun kesken 12-vuotiaana, muutti omilleen ja alkoi luonnostella kenkiä.


Suunnittelija on kertonut saaneensa inspiraation kenkien luomiseen näh­tyään Musée national des Arts d’Afrique et d’Océanie -museossa kyltin, joka kielsi terävien korkojen käyttämisen puu­lattialla. Miehen tavoitteena on rikkoa luomuksillaan sääntöjä ja saada naiset tuntemaan itsensä itsevarmoiksi.


Christian Louboutin pääsi työskentelemään jo uransa alkuaikoina Chanelille, Yves Saint Laurentille ja Maud Frizonille. Sitten mies päätti lopettaa työnsä muodin parissa ja ryhtyi puutarhuriksi. Vanha suola kuitenkin janotti, ja suunnittelija perusti oman yrityksen vuonna 1991. Paris shoe salon -liikkeen ensimmäinen asiakas oli Monacon prinsessa Caroline, joka teki liikkeestä tunnetun hetkessä. Punaisia pohjia alkoi vilkkua yhä useamman tunnetun naisen jaloissa.

 

SUOSION SYY?


Christian Louboutinin suunnittelemat kengät ovat yhden jos toisenkin julkkiksen vakioasuste. Madonna käytti Louboutineja Celebration-videollaan, ja Jennifer Lopezilla on laulu Louboutins. Suunnittelija ei anna kenkiä julkkis­asiakkailleen lahjaksi, sillä hänen mielestään sellainen olisi mielikuvituksetonta. Myös perheenjäsenet joutuvat muiden asiakkaiden tavoin ostamaan haluamansa kengät.


Vuonna 2004 suunnittelija toi kauppoihin klassisen malliset, punapohjaiset Pigalle Patent Pump -korkokengät, jotka olivat heti menestys. Pigalleja on saatavana monessa eri kuosissa ja korkeudessa.

 

 

MISTÄ LÖYDÄT?


Suomessa Louboutineja myy Nina’s-liike Helsingissä. Kenkiä voi ostaa myös monesta Suomeen toimittavasta nettikaupasta, kuten Mytheresa.comista ja Net-a-­­porter. co­mista. Netistä ostetut kengät saattavat maksaa toimitus­kulujen vuoksi hieman enemmän kuin liikkeestä hankitut.

 

 

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"