Ballerinat ovat tuttu ja turvallinen kesäkenkävalinta, mutta malli ei ole ollut enää pariin sesonkiin se trendikkäin vaihtoehto. Sandaalit, slip onit, lenkkarit ja loaferit ovat syrjäyttäneet perinteiset ballerinat jo muutamana kesänä. Tämän kevään muotiviikoilla ballerinoja kuitenkin nähtiin taas, tosin reippaasti tuunattuina.

Miu Miun tämän kesän malliston Buckle Ballerina Flats -malli ihastutti muotiväkeä ja tyylikkäitä instaajia. Mallin pohjana on tavallinen ballerina, jonka ympärille on kiedottu nahkaiset solkiremmit ja johon on lisätty nilkan ympäri kiedotut nauhat.

Miu Miun tossut maksavat monta sataa euroa, mutta omat buckle ballerinat voi onneksi tuunata vanhoista kengistä itsekin. Tarvitset kenkien lisäksi kahdenlaista leveää kangasnauhaa (fanitamme täysillä mustavalkoista gingham-kuosia), sakset, materiaaleille sopivaa vahvaa liimaa ja halutessasi rock-henkiset remmit esimerkiksi vanhoista vöistä tai laukuista. Miu Miun kengissä nähtiin remmien tilalla myös kuminauhoja.

1. Mittaa nauhasta sopivan pituiset pätkät ja leikkaa niitä kumpaankin kenkään kaksi kappaletta.
Nauhan pitäisi riittää ristiin jalkapöydän päälle, pari kertaa nilkan ympäri ja vielä solmulle asti. Nauhaa saa lopuksi leikattua lyhyemmäksikin, joten varaa nauhaa mieluummin liikaa kuin liian vähän.

2. Merkitse nauhalle oikea kohta.
Sovita kenkää jalkaan, sommittele nauhalle hyvä kohta ja merkitse se huolellisesti.

3. Liimaa nauhat kengän sisäpuolelle.
Muista, että liima täytyy levittää nauhan oikealle puolelle! Anna kuivua kunnolla.

4. Viimeistele kuminauhoilla tai remmeillä.
Ballerinat ovat jo näin ihanat, mutta niihin voi vielä lisätä jalkapöydän yli kulkevan kuminauhan tai remmit. Kuminauhan voi liimata kangasnauhojen tapaan, ja remmit voi liimata kiinni pohjaan.

Lue myös:

Unohda Stanit ja Superstarit – tämä on seuraava suosikkitennarimalli

Pakko saada: trendikkäät palafarkut

Samuji kannustaa kierrättämään – haastaa asiakkaansa palauttamaan käytetyt vaatteet

Kuvat MVPhotos, pääkuva Instagram @whatastreet

Alkuperäinen juttu: Glamour UK

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"