Cosmopolitanin muoti- ja kauneustoimittaja Emmi-Liia Sjöholm avaa Fashion files -blogissaan salaiset tyyli- ja kauneuskansionsa Cosmon lukijoille. Hänen blogissaan kuulet kuumimmista löydöistä ensimmäisenä.

Kerro muutamalla sanalla itsestäsi. Kuka olet, mistä tulet?
Lapsesta asti olen kulkenut toimittajaäitini mukana vaatekaupoissa ja hypistellyt hänen meikkipussinsa Chaneleita. Ei siis ihme, että muodista, kauneudesta ja kirjoittamisesta tuli tärkeä osa elämääni. Olen aiemmin työskennellyt Helsingin Sanomissa sekä Kauneudessa ja Terveydessä ja kirjoittanut muun muassa Me Naisiin ja Trendiin. Vapaa-ajalla valokuvaan, löhöilen, teen ruokaa, laulan, matkustan ja nauran. Olen sarjojen suurkuluttaja ja päiväni menee mönkään, jos unohdan iPhonen kuulokkeet kotiin.

Miten pääsit Cosmoon töihin?
Kun kuulin, että Cosmon kauneus- ja muotitoimittajan paikka oli auki, hain sitä heti.

Millaisista asioista bloggaat? Mistä aiot blogata Cosmon sivuilla?
Cosmon sivuilla aion kirjoittaa pääasiassa muodista ja kauneudesta ja näyttää lukijoille, millaista työni on. Lisäksi lukijat saavat kurkistaa arkeeni, joka sisältää paljon vaatteita, meikkejä, rakkautta,  kukkia, valokuvaamista, uutta kotiani, sisustamista, reseptien bongaamista sekä kokkaamista.

Keiden blogeja seuraat?
Kun haluan inspiroitua, luen blogeja 5 inch and up, Hanneli Mustaparta, The Sartorialist ja Issues. Etsin kiinnostavia tyylejä, joita toteutan sitten edullisemmilla löydöillä.

Kuvaile tyyliäsi? Keiden tyyliä ihailet? Mikä on suosikkivaatteesi?
Pidän mukavista vaatteista, joissa on jokin juju. Minut näkee usein farkuissa ja nahkatakissa, mutta kesällä yritän maustaa tyyliäni mekoilla ja hameilla. Olen kaikki tai ei mitään -tyyppi: korkoa pitää olla kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Rakastun helposti vaatteisiin, minkä vuoksi saatan käyttää monta viikkoa samaa paitaa tai housuja. Välillä toivon, että jaksaisin vaihtaa tyyliäni päivittäin. Viikoittain minulla näkee ainakin H&M:n keväällä ostamani nahkatakin, Minni f. Ronyan harmaan collegen, Michael Korsin punakultaisen kellon sekä kirpparilta löytämäni ruskean nahkalaukun.

Mikä on parasta nykyisessä työssäsi?
Toimittajan työssä tapaan mielenkiintoisia ihmisiä, joiden tarinat inspiroivat minua. Se, että pääsen työssäni myös hypistelemään ja kokeilemaan kauden uutuuksia, on tietysti joka naisen unelma. Työkaverit ovat minulle tärkeitä. Yhdessä on aina parempi kuin yksin!

Mistä haaveilet?
Olen oppinut, että unelmat voivat olla täysin päättömiä. Viime syksynä tekemässäni aarrekartassa lukee: ”Kirjoitan menestyvän kirjan ja elokuvakäsikirjoituksen.” Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan.

Fashion Files -blogi.

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"