Guccin cruise-malliston kampanjakuvia ei saa enää esittää Iso-Britanniassa, sillä mainoksien mallit ovat Advertising Standards Authorityn mukaan liian laihoja. Kampanjassa poseeraavat mallit Madison Stubbington ja Avery Blanchard istuvat sohvalla ja nojaavat seinää vasten (katso kuva tästä). Valitus oli varsinkin Blanchardin kuvaa kohtaan, sillä asento korosti hänen kapeata vyötäröään.

Madison Stubbington/Gucci

Mallit ovat kuitenkin Guccin mielestä solakoita ja kiinteässä kunnossa, eivätkä epäterveellisen laihoja. Lisäksi luksusmerkki väitti, että sanomalehti The Times, jossa mainos oli esitetty, on suunnattu vanhemmalle yleisölle, joten lukijoiden oletetaan katsovan kuvia kriittisellä silmällä.

Guccin vetoomukset eivät kuitenkaan menneet läpi, vaan kampanjakuvan levittäminen Iso-Britanniassa on nyt kielletty. Tosin brändin menetys ei ole suuri, koska cruise-mallistojen aika on jo muutenkin tältä vuodelta ohitse.

Kiki Willems Dieselin SS16 näytöksessä

Viime aikoina on otettu enemmän kantaa mallien laihuuteen. Advertising Standards Authority kielsi viime vuonna sekä Saint Laurentin että Miu Miun mainoskuvien levityksen. Saint Laurentin kampanjassa poseerannut Kiki Willemsin asento veti liikaa huomiota mallin laihuuteen, kun taas Miu Miun malli Mia Gothin kritisoitiin antavan yliseksuaalinen kuva liian nuoresta mallista (vaikka Goth oli itse asiassa jo 22-vuotias).

Mia Goth

Sen lisäksi Ranska loi joulukuussa uuden lain, jonka mukaan malleilla pitää olla lääkärintodistus, jossa määritetään heidän terveydentilansa. Päätöksessään lääkärit eivät ota huomioon vain painoindeksiä, vaan myös iän ja vartalonmuodon. Samantapainen laki on luotu myös Italiassa, Israelissa ja Espanjassa. Tällä hetkellä Ranskassa ajetaan eteenpäin lakia, jonka mukaan muokattuihin kuviin pitäisi merkitä, että niitä on editoitu.

 

Guccin kuva Guccin omaisuutta.

Vierailija

Guccin mallit liian laihoja - nämä kuvat kiellettiin

Henkari mallien tai näiden huippumallien jotka työskentelvät kalliiden brändien edustajina, ei kuulu näyttää seksikkäitä. Heidän työhön kuuluu edustaa vaatetta, eikä mitään vartalon muotoja koska silloin ihmisten huomio keskittyisi siihen vartaloon vaatteen sijaan. Todellisuudessa kyllä harva nainen haluaa näyttää huippumallilta toisin sanoen olla 180cm ja laiha. Olen itse 181cm hoikka nainen enkä koe todellakaan että yhteiskunta pitäisi minua kauniina tai ihailtavana, olenhan ''liian pitkä''...
Lue kommentti
Laurinollin UHRIT

Guccin mallit liian laihoja - nämä kuvat kiellettiin

Ei läskiä ja tila saavutettu polttamalla siinä sivussa lihakset kanssa. Kuolemansairaallehan sellainen näyttää, mutku naiset eivät tajua että koko tätä teollisuuden haaraa ajaa naisviha. Homoja kiinnostaa tosi vähän se mille naisesta pitäisi tuntua tai mille sen pitäisi näyttää . . mutta näiden tuotoksia naiset kantavat päällään koska ovat niin avomielisiä, rohkeita ja suvaitsevaisia. Ja jos asiasta uskallat sanoa, olet naisten ja homojen vihaaja, etkä tiedä mistään mitään. Ja jos annat naisten...
Lue kommentti
Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"