Kaksosia odottava Beyoncé pysyy tyylilleen uskollisena viimeiseen saakka. 

 

Helmikuussa laulaja kantoi kotiin kaksin käsin Grammyja päällään Roberto Cavallin ex-pääsuunnittelijan Peter Dundasin paljettiasu.


Laulajan Grammy-esitys sai fanit sekoamaan, eikä ihme: hehkuva Beyoncé paljasti suloisen vauvamahansa niin ikään Dundasin suunnittelemassa kulta-asussa. 


Helmikuun lopussa hän seurasi NBA-ottelua Guccin 21 000 dollarin kimonossa, valkoisessa t-paidassa ja revityissä farkuissa. 

 


Oscar-etkoille Beyoncé lähti Nicole Millerin turkoosissa mekossa.

Viime viikolla Beyoncé osallistui Kaunotar ja Hirviö -elokuvan ensi-iltaan yllään Guccin vihreä mekko. Näyttääkö tutulta? Sama asu nähtiin Oscar-voittaja Lupita Nyong'on päällä vuoden 2015 gaalassa. 


Pari päivää sitten Beyoncé suuntasi perheillalliselle samettipikkumustassa, choker-korussa ja ylipolvensaappaissa.

Katso myös:

Disney muuttaa Kaunotar ja Hirviö -tarinaa Emma Watsonin toiveesta – Bellestä tehdään älykäs keksijä

Uusi sovellus laskee, kuinka monta kertaa mies keskeyttää puheesi päivän aikana

Ennustuksia, horoskooppeja ja oraakkelikortteja – miksi ne ovat niin suosittuja juuri nyt?

Kuvat: MVPhotos

Tanskalaissuunnittelija Nanna Liv onnistui mahdottomassa: hän kehitti korkokenkämerkin, jonka kengillä on helppo kävellä. Nyt hän jakaa parhaat uravinkkinsä Cosmopolitanille.

Muotimaailmassa voi breikata monella tapaa. Jotkut taistelevat tiensä assarista pääsuunnittelijaksi, toiset osallistuvat mallikilpailuun, jotkut kuvaavat katumuotia ja eräät päättävät valmistaa kenkänsä avaruusjärjestö NASA:n kehittämistä materiaaleista.

Tanskalainen kenkäsuunnittelija Nanna Liv perusti Sargossa-kenkämerkkinsä yhden kirkkaan ajatuksen ympärille: korkokengillä pitää voida kävellä. Liv uskoi kenkäfilosofiaansa niin tiukasti, että hän lopetti päivätyönsä Pandora-korutalossa ja aloitti kaksivuotisen tutkimustyön jalkakirurgien ja insinöörien kanssa. Lopputuloksena on korkokenkälesti, jossa paino jakautuu tavanomaista tasaisemmin koko jalalle, ja jossa päkiän alle on piilotettu eräänlainen iskunvaimennin.

– Urani alussa kuulin jatkuvasti, että epäonnistun. Kaunis kenkä ei kuulemma voi olla mukava. Itse kuitenkin uskoin, että kaikki on mahdollista. Vaikka sitä ei ole tehty aiemmin, ei se tarkoita, etteikö siinä voisi jonakin päivänä onnistua, Liv kertoo.

Liv opiskeli suunnittelua Tanskan VIA Design School -korkeakoulussa, minkä jälkeen hän muutti ensin Texasiin, sitten Tokioon ja lopulta asettui asumaan Lontooseen.

– Tiesin aina, että haluan asua ulkomailla. Olen asunut Lontoossa kahdeksan vuotta ja rakastan tätä paikkaa. Asun poikaystäväni ja tyttäreni kanssa High Street Kensingtonilla ja pidän alueen intensiivisyydestä, elävyydestä ja kulttuurien monimuotoisuudesta.

Lontoon vaikutus näkyy sekä Livin suunnittelutyössä että päivärytmissä. Hän herää aikaisin, jotta ehtii ensimmäisenä toimistoon. Desing-tiimi saapuu yhdeksäksi ja aloittaa suunnittelukokouksen. Kolmelta Liv lähtee töistä ja hakee tyttärensä päiväkodista. Toinen työvuoro alkaa lapsen mentyä nukkumaan.

– Suunnittelen päiväni todella tarkasti, sillä uskon, että luovuus syntyy rutiineista. Tarvitsen rutiineja ja säännöllistä päivärytmiä, jotta voin olla luova.

Kun työn alla on uusi mallisto, Liv karkaa Lontoon kaduille ja kahviloihin. Sieltä hän löytää inspiraationsa. Livin kaltaiselle kenkäyrittäjälle luovuus ja inspiraatio on kuitenkin vain pieni osa toimenkuvaa. Pyöritettävänä on kokonainen bisnes, jossa on paljon liikkuvia osia.

– Esimerkiksi sopivan kenkätehtaan löytäminen on todella hankalaa. Maailman paras liikeidea voi epäonnistua ja kauneimmat kengät jäädä myymättä, jos laatu ei ole kohdillaan. Itse kiersin kuusi kuukautta maailmaa etsimässä sopivaa valmistajaa.

Tällä hetkellä Livin Sargossa vaikuttaa melkoiselta menestystarinalta. Merkin ensimmäinen korkokenkämalli valittiin arvostetun lontoolaisen Victoria & Albert -museon kenkänäyttelyyn, ja Liv on myös valittu kisaamaan brittiläisestä suunnittelupalkinnosta. Sargossan kenkiä myydään ympäri Eurooppaa, ja nyt hän harkitsee mittavampaa maailmanvalloitusta. Sitä varten merkki tarvitsisi myös ulkopuolisen rahoittajan.

– On todella tärkeää asettaa itselleen tavoitteita. Se on paras tapa menestyä.

Silloin uskaltaa esimerkiksi jättää hyvin palkatun päivätyön ja aloittaa yrittäjänä. Siinä rohkeudessa Liv seuraa omien muoti-idoleidensa jalanjälkiä.

Tory Burch, Diane von Fürstenberg ja Rachel Zoe ovat tehneet vaikuttavat urat. Heillä on kaikilla sanottavaa ja he ovat omapäisiä naisia.

Sargossan kenkiä voi ostaa sargossa.comista sekä Helsingin Dots-liikkeestä.

 

Ruutubleiserit, -hameet ja kauluspaidat ovat tämän syksyn arkityylin kulmakivet. Onko hillitty tyylisuunta syrjäyttämässä maksimalismin kokonaan?

Selkeät linjat, virheetön räätälöinti sekä ruskean ja harmaan eri sävyt olivat pääosassa esimerkiksi Stella McCartneyn ja amerikkalaismerkki Off-Whiten mallistoissa. Vaikka syksyllä trendaavat myös psykedeeliset 70-luvun printit sekä massiiviset puffer-takit, on hillitty toimistotyyli kaukana näistä maksimalismin tuntomerkeistä. Onko maksimalismi siis siirtymässä syrjään minimalistinen vaatekaapin tieltä?

Stella McCartney, Michael Kors, Off-White

Muodissa minimalismiin liittyvät pelkistetyt ilmaisukeinot tarkoittavat yleensä selkeitä linjoja, vähäisiä tai yksinkertaisia koruja ja asusteita sekä hillittyä väripalettia. Kaikki ylimääräinen, kuten röyhelöt, paljetit ja asusteilla leikittely on riisuttu pois ja jäljelle jää käytännöllinen ja tyylikäs kokonaisuus. Kriitikot väittävät minimalistisuutta tylsäksi, kun taas puolestapuhujat perustelevat valittua tyylisuuntaansa laadukkaaksi ja klassiseksi. Myös asukriisit on helppo välttää, kun kaappi on koostettu ainoastaan toisiinsa yhteensopivista vaatekappaleista.

Minimalistista muotia Pariisin kaduilla.

Minimalismi mainitaan usein samassa lauseessa skandityylin kanssa. Monet koti- ja naapurimaidemme suunnittelijat mielletäänkin minimalistisiksi. Hyvinä esimerkkeinä toimivat Samuji sekä Filippa Knutssonin ja Patrik Kihlborgin luotsaama Filippa K. Myös ranskalaismuotitalo Célinen luovaa johtajaa Phoebe Philoa on kutsuttu minimalismin kuningattareksi. Muita hillityn tyylin taitajia ovat muun muassa Jil Sander sekä jo muotimaailman jättänyt Helmut Lang.

Maksimalismi versus minimalismi. Coach, Gucci, Céline, Jil Sander.

Irtaantuminen minimalismin pitkään jatkuneesta voittokulusta tapahtui muutama vuosi sitten Guccin Alessandro Michelen johdolla. Michelen luoma, jopa liioitellun maksimalistinen fantasiamaailma säkenöi kirkkaissa väreissä ja glitterissä. Pian monet suunnittelijat seurasivat muodin uranuurtajan esimerkkiä. Mitä hulluimmat kokonaisuudet valtasivat näytöslavat, eikä mikään tuntunut olevan liian villiä. Rajoja rikottiin, asusteilla leikiteltiin ja huutavia statement-kappaleita yhdisteltiin häpeilemättä toisiinsa. 

Maksimalismi versus minimalism. Coach, Gucci, Céline, Jil Sander.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että rönsyilevä tyyli saa väistyä pelkistetyn olemuksen tieltä. Tämä saattaa olla joillekin toiveiden täyttymys, kun taas toisille karvas tappio. Hiljalleen kauppojen rekeiltä katoavat tilkkutäkkimeiningillä kootut jakut ja hassut villapaidat. Ne korvataan terävillä bleisereillä ja ajattomilla neuleilla. Leikkimielinen lapsi kasvaa aikuiseksi ja käytännöllisyys ottaa vallan.

Vai ottaako sittenkään? Who What Wear -sivuston mukaan taidenaailmasta tuttu käsite postminimalism on nyt myös muodissa minimalistisen tyylin kehittyneempi taso. Postminimalistiset vaatteet ovat helppokäyttöisiä, mutta haastavampia valmistaa. Nähtäväksi jää, minkälaisen muodon tyylisuunta ottaa ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Tällä hetkellä minimalismilla on puolensa, kunhan vaatekaapissa riittää tilaa myös niille hullunkurisille villapaidoille.  

Katso myös:

Kaia Gerber on matkalla mallimaailman huipulle – lue, millainen on muotimaailman uusi tulokas

Varaslähtö kevääseen – nämä helpot trendit voit ottaa käyttöösi jo nyt

Janni Hussi: "Olenko itsekäs, kun en tunne tarvetta lisääntyä?"