Tanskalainen Anine Bing, 32,  on hurmannut niin Hollywood-tähdet kuin fashionistatkin. Los Angelesissa uraa luovan muotisuunnittelijan menestyksen salaisuus on yksinkertainen: tee vaate, jollaisen olet aina halunnut ostaa. Cosmo tapasi Aninen Losissa.

Miten onnistuit tekemään vaatemerkistäsi niin suositun niin nopeasti?

En oikeastaan itsekään tajua, mitä tapahtui. Kun perustin Anine Bingin yhdessä miehenin kanssa, halusin vain suunnitella täydelliset farkut. Tavoitteenamme oli tehdä merkistä vahva netissä, joten avasimme ensimmäisenä nettikaupan. Lanseeraamista auttoi, että minulla oli jo blogi ja laaja yleisö sen ansiosta. Instagram on ollut tärkeä alusta saakka, sillä olin ensimmäisiä, joka otti haltuun uuden kanavan. Sekin auttoi, että farkkuni näkyivät tähtien päällä.

Miten uskalsit perustaa oman bisneksen?

Minulla oli vatsanpohjassani tunne, että tämä toimii. Ajattelin, että jos teen vaatteita, joista pidän,  myös muut pitävät niistä. Teimme alussa kaiken itse. Suunnittelimme, valvoimme tuotrantoa, myimme ja promosimme. En ajatellut, että ottaisimme suurta riskiä.

Miten neuvoisit heitä, jotka vielä miettivät, mitä haluaisivat elämässään tehdä?

Muista, että kaikki järjestyy. Elämä vain paranee kolmenkympin jälkeen. En ollut hyvä koulussa, mutta valitsin asiat, joista pidin ja toteutin ne. Tein pitkään töitä mallina, koska en tiennyt, mitä haluaisin tehdä. Parasta on ottaa aikaa ja etsiä rauhassa se oma juttu. Vanhempien tai muiden toiveista ei kannata välittää.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Olen joko myymälässämme West Hollywoodissa tai showroomillamme Downtownissa. Suunnittelen, teen kampanjasuunnitelmia ja kehittelen uusia juttuja. Yhden päivän viikossa olen kotona poikani Benjaminin kanssa. Yritän joka päviä kuvata blogiani varten ja Instagramiani päivitän 6-8 kertaa päivässä.

Miksi päätiti jäädä Los Angelesiin?

Muutin Losiin kymmenen vuotta sitten tekemään mallin töitä. Rakastuin heti kaupungin energiaan. Siellä arvostetaan luovuutta ja erilaisuutta. Voit tehdä monia asioita ilman, että kukaan ihmettelee. Laulan edelleen bändissäni Kill Your Darlings.

Mitkä ovat suosikkipaikkasi Losissa?

Pressed Juicery on ihana mehubaari, josta haen tuorepuristetun mehun joka päivä. Sockerbit on ruotsalaisten perustama irtokarkkikauppa, johon olen addiktoitunut. The Urth Café Melrosella on suosikkini kahdentoista L.A.-vuoden jälkeenkin. En myöskään väsy Fairfaxin kirpputoriin. Vapaapäivinä käyn vaeltamassa Ranyon Canyonilla. 

Katso myös:

Lisa Larsonin vinkki nuorille yrittäjille

Krista Siegfriedsin 5 vinkkiä unelmien saavuttamiseen

Cosmo selvitti: Näin luot uran Milanossa

Koko haastattelu julkaistu alunperin maaliskuun 2015 Cosmossa. Teksti: Miina Lange Kuva: Marika Rosengård

 

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"