Oletko koskaan katsonut vaatekaappiisi ja pohtinut, ettei sinulla ole mitään päällepantavaa? Olet luultavasti väärässä. Ota mallia näiltä tyylitaitureilta ja vältä asukriisit jatkossa. 

1. Mustavalkoinen

Et voi epäonnistua simppelillä mustalla ja valkoisella. Vaikka pukeutuisit humalassa, side silmillä, portaita alas kompuroiden, mutta kaikki päälle laittamasi on mustaa tai valkoista, 99 prosentin mahdollisuudella näytät silti elegantilta ja tyylikkäältä.

2. Napapaita + korkeavyötäröinen hame

Tuntuuko, että olet kuullut tämän vinkin jo miljoona kertaa? Se johtuu siitä että se toimii. Napapaita sopii korkeavyötäröisen hameen pariksi vartalotyypistä riippumatta. Leikittele eri materiaaleilla tai pue trendikkäästi samasta kankaasta ala- ja yläosa. 

3. Iso collegepaita + minihame

Tyylissä on kyse kontrasteista ja tasapainosta. Suuren paidan väljyys yhdistettynä minihameen tiukkuuteen, luo täydellisen yhdistelmän. Mikäli paita on niin iso että sen helma peittää hameen, työnnä helmaa edestä hiukan hameen sisään. 

 

4. Ylä- ja alaosa samanlaisesta kankaasta

Tällä hetkellä kokopuvut ovat kovaa huutoa, mutta trendiä voi kokeilla myös erillisillä vaatekappaleilla. Leikittele eri materiaaleilla ja muodoilla, mutta pidä värimaailma samana. Joskus hiukan erilaiset kuviot tekevät asusta mielenkiintoisemman. 

5. Raitapaita + tiukat farkut.

Tämä ranskalaistyyppinen asu on klassikko ja sen toteutus onnistuu millä tahansa budjetilla. Ja mikä parasta, tätä asua on mahdoton tyriä. Täydellinen valinta niille päiville, kun et jaksa miettiä mitä pukisit päälle. Viimeistele look punaisilla huulilla. 

6. Klassinen biker-nahkatakki.

Seuraavan tyylineuvon voisi kaivertaa hautakiveenkin: maan päällä ei ole olemassa yhtään asua, jota ei voisi parantaa hyvällä mustalla nahkatakilla. Mihin tahansa asuun saa lisättyä sopivasti särmää kyseisellä rotsilla. 

7. Pitkä bleiseri + minihame.

Ei pitkä, pitkä bleiseriä, joka paljastaa vain nilkat. Kuitenkin tarpeeksi pitkää peittääkseen takapuolesi. Minihame, -mekko tai –shortsit näyttävät heti astetta tyylikkäämmältä, kun niiden seurana on raamikas bleiseri. 

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"