H&M paljasti pari päivää sitten seuraavan yhteistyökumppaninsa, joka luo vaateketjulle oman mallistonsa. Tämän vuoden yhteistyösuunnittelija on pariisilainen muotitalo Kenzo.

Marraskuinen malliston julkaisu on vakiintunut jo vuosittaiseksi kansainväliseksi muotitapahtumaksi, jota odotetaan etukäteen jopa puoli vuotta, joten emme malta olla spekuloimatta tulevaa mallistoa. Veikkaamme, että mallistossa nähdään ainakin:

1. Kasapäin printtejä

Kenzo on ennen kaikkea tunnettu kuoseistaan ja printeistään. Erilaisia kuvioita, kuoseja ja värejä yhdistellään ennakkoluulottomasti keskenään, eikä ainakaan Kenzon aiemmissa mallistoissa olla nähty montaa mustavalkoista kokonaisuutta. Kenzo x H&M -mallisto tulee takuuvarmasti olemaan skandinaavisen tyylin vastakohta, mutta erittäin tervetullut sellainen.  

2. Villejä saappaita

Saa nähdä, suunnitteleeko Kenzo Suomen talvi-ilmastoon sopivia kenkiä, vai nähdäänkö mallistossa avonaisempia malleja. Joka tapauksessa kengät tulevat jatkamaan Kenzon omalaatuista tyyliä ja olemaan asun katseenkiinnittäjät.

3. Vyölaukkuja ja värikkäitä veskoja

Kenzon vaatteiden lisäksi myös käsilaukut ovat kirjavia ja värikkäitä. Tulevan syksy-talvimalliston laukkujen joukossa näkyi myös jälleen trendikkäitä vyölaukkuja. Voisi hyvin kuvitella (ja toivoa), että vyölaukku jos toinenkin livahtaisi myös H&M-mallistoon.

4. Mekkoja

Vaikka Kenzon naisten asukokonaisuudet voivat olla myös hyvin maskuliinisia, merkiltä on aina ilmestynyt myös tyttömäisiä mekkoja. Näitä haluamme nähdä mallistossa, vaikka se keskellä loskaista marraskuuta julkaistaankin!

5. Statement-korviksia

Kenzo ei säästele koruissa. Sekä kaula- että korvakorut ovat isoja ja näyttäviä. Luulemme, että yhteistyömallistossakin tulee olemaan valtavia korviksia joko tämän kesän överiin timanttityyliin tai syksy-talvimalliston kierrekorvisten henkeen.

6. Minikokoisia olkalaukkuja

Minilaukut ovat vallanneet näytöslavat viime vuosina, ja niitä näkyi myös Kenzon tulevan syksy-talvimalliston näytöksessä. Tupsullinen supersuloinen pikkulaukku myös yhteistyömallistoon, kiitos!

7. Kenzo-logoja

Kaikkein kovimmin kuitenkin toivomme, että mallistoon saapuisi edellisen Balmain-kokoelman tyyliin yksinkertaisia college- ja t-paitoja, joissa näkyisi ikonisen muotitalon ikoninen logo. Esimerkiksi Rihannan yllä nähty kirkkaan oranssi perusteeppari on aivan täydellinen!

Kuvat IMaxTree ja MVPhotos

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"