Siinä missä ranskalaiset ovat hillittyjä, elegantteja ja klassisen tyylin ystäviä, naapurimaassa Italiassa rakastetaan värien ilotulitusta ja printtien sekamelskaa. Mikään kuosi ei ole italialaisille liian räiskyvä, väri liian kirkas tai asuste liian näyttävä. Enemmän on yksinkertaisesti enemmän, eikä muotia pidä ottaa koskaan liian vakavasti. Listasimme Italian 13 kiinnostavinta tyylitaituria.

Elisa Sednaoui
@elisasednaoui
Malli-näyttelijä tunnetaan Chanelin muusana ja suunnittelija Christian Louboutinin kummilapsena. Elisan italialaiset, egyptiläiset ja ranskalaiset juuret sekoittuvat hänen naisellisissa asuvalinnoissaan.

Giovanna Battaglia
@bat_gio
Muotitoimittaja ja stylisti on yksi katumuotikuvaajien suosikeista. Giovanna vaihtoi parikymppisenä mallinuran muotitoimittajan ammattiin ja nykyään hän työskentelee sekä W-lehdelle että Japanin Voguelle.

Bianca Brandolini d'Adda
@1bianca_brandolini
Italialais-brasilialainen seurapiiritähti tuntee muotialalta kaikki ja on muun muassa Olivia Palermon hyvä ystävä. Bianca suosii usein mustaa ja neutraaleja sävyjä, mutta saattaa yhdistää leikkisästi esimerkiksi pitsimekon maihareihin tai paljettijakun maskuliinisiin nauhakenkiin.

Chiara Ferragni
@chiaraferragni
Muotisuunnittelija, The Blonde Salad -blogia pyörittävä Chiara (kuvassa oikealla) on maailman menestynein muotibloggaaja. Hän on tienannut urallaan miljoonia ja Instagramissa hänen elämäänsä seuraa yli 5 miljoonaa ihmistä. Myös hänen pikkusiskonsa Valentina Ferragni on suosittu bloggaaja.

Valentina Marzullo
@valentinamarzullo
The Chic Attitude -bloggaajan ihastuttavan boheemi tyyli koostuu murretuista sävyistä, isoista hatuista ja toinen toistaan näyttävimmistä takeista.

Chiara Biasi
@chiarabiasi
Bloggaaja Chiara Biasi tekee kunniaa poolopaidoille, nahkahousuille, parkatakeille ja slip dress -mekoille.

Anna Dello Russo
@anna_dello_russo
Italialaisen muodin suurlähettiläälle, Vogue Japanin päätoimittaja Anna Dello Russolle mikään ei ole liian överiä. Jollei asu ole vielä tarpeeksi kreisi, hän kuorruttaa sen vielä erikoisilla asusteilla.

Chiara Totire ja Carlotta Oddi
@chiaratotire ja @carlottaoddi
Vaikka Chiara ja Carlotta työskentelevät molemmat Anna Dello Russon alaisuudessa Japanin Voguessa, heidän tyylinsä eroavat täydellisesti Annan tyylistä. Chiaran pukeutumisessa on mukana rock-asennetta, Carlotta taas suosii 1970-luvun hippihenkisyyttä ja ysärigrungea.

Erika Boldrin
@erika_boldrin
Bloggaaja Erika Boldrinin asuissa on aina jokin juju ja hän on kerrostamisen mestari.

Gilda Ambrosio
@gilda_grazia_it
Muotisuunnittelija, stylisti ja bloggaja maustaa asujaan kirkkailla väreillä, kuten pinkillä ja keltaisella. Kukaan ei myöskään näytä yhtä hyvältä pitkässä samettitakissa kuin Gilda.

Diletta Bonaiuti
@dilettabonaiuti
Diletta työskentelee luisaviaroma.com-nettikaupan stylistina. Hänen pelaa omassa pukeutumisessaan kerroksilla, mittasuhteilla ja murretuilla sävyillä.

Kuvat MvPhotos ja Instagram

Lue myös:

Miehet paljastavat: Näitä naisten trendejä inhoamme

New Yorkin cooleimmat katutyylit

28 parasta Snapchat-tiliä muotiviikkojen seuraamiseen

Kaia Gerber

Karl Lagerfeld  esitteli päivitetyn versionsa merimiestyylistä.

Chanel esitteli tällä viikolla pre fall 2018 -mallistonsa pääsuunnittelijansa Karl Lagerfeldin kotikaupungissa Hampurissa. 

Kerran vuodessa järjestettävä, muotitalon käsityöosaamista esittelevä Métiers d'Art -näytös oli saanut inspiraationsa satamakaupungin merimiehistä ja 1960-luvun fiiliksestä.

Tweed-jakkujen ja housupukujen lisäksi näytöksessä nähtiin joukko muhkeita palmikkoneuleita. Monet malleista oli puettu päästä varpaisiin tummansiniseen. Neuleet yhdistettiin muun muassa minihameisiin ja säärystimiin.

Edellisissä Chanel-näytöksissä loistanut Lily-Rose Depp istui tällä kertaa yleisön joukossa, joten huomion keskipisteenä oli mallitulokas Kaia Gerber. Lisäksi lavalla tepastelivat muun muassa Anna Ewers, Soo Joo Park sekä Lagerfeldin 9-vuotias kummipoika Hudson Kroenig.

Katso alta kuvat näytöksen kohokohdista!

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

 

 

 

Täpläkuume leviää! Ensin leoprinttiin pukeutuivat villejä kuoseja rakastavat voimanaiset, nyt sitä himoitsevat myös minimalistit.

"Jos olet suloinen ja uskot kohtuuteen, älä käytä sitä”, julisti muotisuunnittelija Christian Dior leopardiprintistä.

Juuri Dior nosti leoprintin muotiväen huulille ja uomille vuonna 1947. Hän oli suunnitellut kevään kokoelmaansa kaksi mekkoa: yhden iltapuvuksi ja toisen päiväkäyttöön. Molemmissa muotiväen silmä keskittyi villiin printtiin, joka ei ollut aiemmin kuulunut huippumuodin palettiin.

Mutta kun oikein kaivaa leoprintin historiaa, törmää naiseen, joka pukeutui leoprinttiin ennen kuin siitä tuli muotiuskottava. Amerikansuomalainen mykkäelokuvien tähti Marian Nixon omi leoprintin tavaramerkikseen jo 1920-luvulla. Hän omisti oikean leopardin ja halusi mätsätä asunsa lemmikkinsä kuosiin. Tuolloin ja vielä 1940-luvulle muhkeat leoparditakit tehtiin leopardien turkeista.

Viimeistään 1960-luvulla eläinsuojelijat puuttuivat leopardien lahtaamiseen. Silloin ensi-iltaan tuli leffa Miehuuskoe. Siinä näyttelijä Anne Bancroft sekoitti suhdesoppaa päällään väljä leoparditakki. Takki sopi täydellisesti yhteen roolihahmon syöjättären maineen kanssa ja oli omiaan synnyttämään laajaa leoparditurkisten vastaista liikehdintää.

1970- ja 80-luvulla leoprintistä tuli asennemuijien valinta, kun siihen pukeutuivat laulajat Debbie Harrystä Grace Jonesiin. Kuitenkin jo 90-luvulle tultaessa leopardin osakkeet olivat laskussa. Siihen kyllä pukeuduttiin, mutta se oli saanut mauttoman leiman. Leopardiprinttiä kantoivat Spice Girlsien Melanie Brown, Pulmusten railakkaasti pukeutuva äiti Peggy ja Nanny-sarjan päähahmo Fran Fine.

Viime vuosina ja erityisesti tänä talvena printti on päätynyt tyylimuusien vaatekaappeihin ja muotisuunnittelijoiden catwalkeille. Esimerkiksi Stella McCartney otti leokuosin tulevan kevään kuosivalikoimaansa. Hän ei kuitenkaan käyttänyt sitä perinteisessä ruskeassa sävyssä, vaan loi herkän, vaaleanpunaisen printtimekon.

Kuka pelkää leopardia? Ei kohta kukaan.

Leopardihousut, 29,99 e, Vila.


Vetoketjullinen hame, 57 e, Topshop.


Aurinkolasit, 414 e, Jimmy Choo.


Lyhyt tekoturkistakki, 80 e, Bik Bok.


Loafer-kengät 430 e, Minna Parikka.

 


Malli Emily Ratajkowski hallitsee pelkistetyn yhtälön: musta poolo + leokuosi.


1960-luvun tunnetuin puuma rouva Robinson pukeutui leoprinttiin Miehuuskoe-leffassa.


Scary Spice Mel B esiintyi villissä leopardihaalarissa 90-luvulla.


Kokenut kuosien käyttäjä, Voguen päätoimittaja Anna Wintour yhdistää leopardin rinnalle pari muutakin printtiä.

Kuvat: Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat

Katso myös:

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"