Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali järjestetään 28. kerran tänä syksynä. Kansainväliset ja kotimaiset indie-pätkät ja huippuelokuvat pyörivät useissa elokuvateattereissa 17.-27. syyskuuta, ja tarjolla on jälleen huikea kattaus eri genrelajien leffoja ympäri maailman! Cosmo valitsi menotärpit elokuvafestareille:

Tale of tales

Muunmuassa Salma Hayekin tähdittämässä Matteo Garronen elokuvassa sukelletaan synkkään ja abstraktiin satumaailmaan. Mielenkiintoisen elokuvan maisemat ovat maagiset, ja puvustus saa huokailemaan ihastuksesta.

The Diary of a Teenage girl

70-luvun San Franciscoon sijoittuva lämminhenkinen nuoren naisen kasvutarina 15-vuotiaasta Minnystä tuo mieleen Girls -sarjan. Sarjakuvamainen ja suloinen elokuva ihastuttaa myös retrohenkisellä soundtrackillaan.

Ida's Diary

Norjalainen Ida kuvasi joka päivä itseään kahdeksan vuoden ajan käsitelläkseen pahaa oloaan. August B. Hanssenin ohjaama, äärimmäisen henkilökohtainen dokumentti kertoo rajatilahäiriöstä kärsivän nuoren tarinan tämän itsensä kuvaamien videopäiväkirjojen kautta.

The Assassin

Jos klassikkoelokuva Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme kuuluu suosikkeihisi, tulet rakastamaan ohjaaja Hou Hsiao-hsien historiallista taisteluelokuvaa. Väri-iloittelua ja toinen toistaan upeampia pukuja täynnä oleva elokuva vie Aasian vangitsevaan maailmaan, josta löytyy myös riipaiseva rakkaustarina.

Marnie - tyttö ikkunassa

Joan G. Robinsonin romaaniin perustuva elokuva on legendaarisen japanilaisen Studio Ghiblin uusin animaatio ja ohjaaja Hiromasa Yonebayashin toinen elokuva menestyksekkään Kätkijät -elokuvan jälkeen. Liikuttava tarina erikoisesta ystävyydestä on nähtävä! 

Katso myös:

Onko tässä ensi vuoden kiinnostavin elokuva?

Leffojen ihanimmat kesäromanssit